Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

  • 21. Studeni, 2019. - 20:28
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

 Str: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 39   Dolje

Autor Tema: Lanac......  (Posjeta: 41521 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Zg.Ante

  • Kawasaki KLE
  • *****
  • Offline Offline
  • Postova: 2809
Odg: Lanac......
« Odgovori #160 : 05. Prosinac, 2012. - 10:57 »

ili ovako:

slabiji/jeftiniji lanac:cca. 20.000 do 30.000km ovisno o održavanju i stilu vožnje

skuplji/jači lanac (npr . DID ZVM serija):  uz slabije održavanje 40.000 do čak 60.000 km (ZVM2)

jedina i najveća pogreška je podmazivanje jeftinog lanca skupim sprejevima :D
.. da, nažalost, ima dosta ljudi koji u sezoni potroše više od 700kn na sprejanje jeftinog lanca ( 7 sprejeva po 100 kn = novi slabiji/jeftini lanac  :h ).




ponoviti ću jedan od predhodnih postova ( za one koji nisu pročitali )

ako se radi o D.I.D.  O ring lancu, trebao bi imati oznaku V (npr.,  520V )

na X ring D.I.D. lancima oznake su VM, VM2, ZLV, ZVM2 (npr. pisalo bi 520VM ) ...a ako baš ništa ne piše, bez rastavljanja teško da ćeš otkriti o kakvom se lancu radi (osim ako nije zlatni .. taj je sigurno X lanac :angel: ) .

uostalom, evo odličnih DIDovih  slikica pa baci pogled  :h























link:
http://202.45.102.66/files/catalog32/CAT_DID.pdf

D.I.D. specifikacije:



 :bang: :occasion:



Evidentirano
**** Kawasaki Limited Edition .... Spirit guaranteed ****

laki19

  • Kawasaki KLE
  • *****
  • Offline Offline
  • Postova: 705
Odg: Lanac......
« Odgovori #161 : 05. Prosinac, 2012. - 13:25 »

Svaka cast na odgovoru..

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Evidentirano

D@DO

  • Kawasaki KLE
  • *****
  • Offline Offline
  • Postova: 1921
Odg: Lanac......
« Odgovori #162 : 05. Prosinac, 2012. - 13:50 »

Inaće.. nasljednik ZVM2 je ZVM-X!

c/p
DID je prva ugradnja kod brojnih japanskih i europskih proizvodaca. Vodeci timovi kod cestovnih i off road utrka oslanjaju se na DID tehnologiju.

DID ZVM X:
Kao nasljedniku provjerenog lanaca ZVM2 visokih performansi u razvoju ZVM-X posebna pozornost pridodana je na različita opterecenja sa kojima se susrecemo u svakodnevnom životu.

Odlike ZVM-X u uporabi...

- povecana čvrstoća
- smanjena težina u odnosu na ZVM2
- vrlo visoka otpornost na habanje
- do 50% smanjeni gubitci trenja putem patentirane X-Ring tehnologije
Evidentirano
Ko spava nije budan! :smoke:

dado_vtc

  • EJZ
  • Kawasaki KLE
  • *****
  • Offline Offline
  • Postova: 738
  • KLE, Tomos ATX Electronic 90
Odg: Lanac......
« Odgovori #163 : 05. Prosinac, 2012. - 13:52 »

Ja podmazujem lanac kombinacijom Hipenola i Lancola  :D (ljeti samo malo Lancola, kad je hladnije onda negdje 60:40 za Hipenol) , i uvijek OK, zadnji lanac (DID Xring obični sivi) odradio mojih preko 30 tisuća, a imao je i kod prošlog gazde oko 10. Sprej koristim samo na duljim putovanjima, kad se nema mogućnosti temeljno "odraditi" cijelo čišćenje i podmazivanje. Bitnije je dobro očistiti lanac prije svakog podmazivanja, nego čime se podmazuje, možeš koristiti najskuplji sprej, ako nisi prethodno dobro očistio lanac ;) Je da traži malo više truda i vremena nego opcija sa sprejem, ali radi isto tako dobro, kad skužiš i upraksiraš postupak nema ni špricanja viška ulja po felgi i motoru :smoke:
Evidentirano
S budalama se ne isplati raspravljati, jer prvo te spuste na svoj nivo, a onda te tu dotuku iskustvom...

kroko

  • Kawasaki KLE
  • *****
  • Offline Offline
  • Postova: 4731
Odg: Lanac......
« Odgovori #164 : 05. Prosinac, 2012. - 14:44 »

 :h :h   dado vtc uopce se ne slažem baš s tvojom teorijom a dokaz ti je mojih 135 tisuća s trećim lancem do sada hehe, original je izdržao 22 tisuće, a neki dan sam baš pričao s Dudom  koliko bih lanaca do sada već promjenio s mojom kilažom i načinom vožnje da sam stavljao lance koji su propisani, tako da sam opako profitirao.......a Miletu mi se nije dalo objašnjavati jer nema smisla, ali kad vidim da ste opet tak detaljno objasnili sve mozda nekome i koristi hehehehehe.........  :evil: :evil:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

AnteK

  • Kawasaki ...
  • ****
  • Offline Offline
  • Postova: 431
Odg: Lanac......
« Odgovori #165 : 05. Prosinac, 2012. - 14:53 »

slabiji/jeftiniji lanac:cca. 20.000 do 30.000km ovisno o održavanju i stilu vožnje

skuplji/jači lanac (npr . DID ZVM serija):  uz slabije održavanje 40.000 do čak 60.000 km (ZVM2)

To sve na cesti, za offroad podijeli sa 3  :D

A lanac koraka 520 kreće od najmanjih motora sa 10-ak KS (pa čak i od nekih "mopeda") i koristi se na motorima do 50-ak KS, znači na KLE-u je ipak pod dosta velikim opterećenjem za svoju nazivnu dimenziju

Imaš ti i na R motorima 520 lanaca, koji imaju preko 100 KS.... Ništ posebno nije lanac na kLEu opterećen.....
Evidentirano

Omega

  • Kawasaki KLE
  • *****
  • Offline Offline
  • Postova: 859
  • Na krivoj valnoj duljini
Odg: Lanac......
« Odgovori #166 : 05. Prosinac, 2012. - 14:58 »

Moj zadnji zlatni DID je izdrza 22 tisuce, i to na jedvite jade.
Evidentirano

dado_vtc

  • EJZ
  • Kawasaki KLE
  • *****
  • Offline Offline
  • Postova: 738
  • KLE, Tomos ATX Electronic 90
Odg: Lanac......
« Odgovori #167 : 05. Prosinac, 2012. - 15:05 »

:h :h   dado vtc uopce se ne slažem baš s tvojom teorijom a dokaz ti je mojih 135 tisuća s trećim lancem do sada hehe, original je izdržao 22 tisuće, a neki dan sam baš pričao s Dudom  koliko bih lanaca do sada već promjenio s mojom kilažom i načinom vožnje da sam stavljao lance koji su propisani, tako da sam opako profitirao.......a Miletu mi se nije dalo objašnjavati jer nema smisla, ali kad vidim da ste opet tak detaljno objasnili sve mozda nekome i koristi hehehehehe.........  :evil: :evil:

A čuj, ja sam na svojih 30+ tisuća na rabljenom lancu potrošio jedan sprej i manje od litre Hipenola i Lancola, često sam na makadamu i van ceste i nakon svake takve off vožnje (bila ona makar i 50-100 km) operem i podmažem lanac, zamisli koliko bih potrošio samo na sprejeve  :smoke:
Tako da mislim da je moja teorija itekako dobra za moj budžet, posvetiti 10 min lancu nakon takve vožnje najmanji je problem.
Ovaj novi (zlatni DID, zaboravih koja oznaka) mi je gore već 8000 i normalno, još uvijek je kao nov.
Sprej je dakako, elegantnije rješenje, pogotovo za one koji su samo na asfaltu, i to pogotovo samo na suhom  :glasses:


Imaš ti i na R motorima 520 lanaca, koji imaju preko 100 KS.... Ništ posebno nije lanac na kLEu opterećen.....

Hm, većina jačih koje sam viđao je 525 ili 530, pogotovo R-ovi  :dontknow:
Evidentirano
S budalama se ne isplati raspravljati, jer prvo te spuste na svoj nivo, a onda te tu dotuku iskustvom...

AnteK

  • Kawasaki ...
  • ****
  • Offline Offline
  • Postova: 431
Odg: Lanac......
« Odgovori #168 : 05. Prosinac, 2012. - 15:37 »

A čuj, ja sam na svojih 30+ tisuća na rabljenom lancu potrošio jedan sprej i manje od litre Hipenola i Lancola, često sam na makadamu i van ceste i nakon svake takve off vožnje (bila ona makar i 50-100 km)

Je, samo off i off nisu iste stvari - znaš i sam da se poslije prave blatne vožnje, motor može oprati samo na miniwashu
kvalitetno, a to lanac ne voli. Ali nema izbora.

A što se tiče trajanja lanca, to najviše ovisi o offsetu simetrala gibanja zadnjeg amortizera i kotača, ili pojednostavljeno,
što se lanac više špana-otpušta kod rada zadnjeg amortizera, to kraće traje, a što je motor više terenske konstrukcije,
to je ta pojava izraženija. Kod cestovnih motocikala to je vrlo malo izraženo, kod terenskih izrazito.
Evidentirano

Zg.Ante

  • Kawasaki KLE
  • *****
  • Offline Offline
  • Postova: 2809
Odg: Lanac......
« Odgovori #169 : 05. Prosinac, 2012. - 15:49 »

To sve na cesti, za offroad podijeli sa 3  :D

vise, manje, kako kome :D

off je ionako tesko mjerljiv poznatim mj. jedinicama ( potrosnja goriva , guma, lanca-pogon/distrib., motora/pregrijavanje, sem. vilica, koc. plocica itd.. ) tu ipak vrijede neki drugi parametri mjerenja (npr. na godisnjoj bazi) :D



Sent from my iPhone using Tapatalk
Evidentirano
**** Kawasaki Limited Edition .... Spirit guaranteed ****
 Str: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 39   Gore
 

Stranica je generirana za 0.345 sekundi uz 26 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal