Eto, jučer sam i ja bio do barba Blaža, više da se provozam i da kupim Motul-ov spray za lanac te usput upoznam čovjeka. Kako mi je trebalo neko vrijeme da se izvučem s Čiova, stižem kod barba Blaža baš na knap. Čovjek zatvara butigu a ja taman ulazim u dvorište.
Parkiram i pitam jel stignem samo kupit Motul chain spray, jer odem na put... „Nema problema“, odgovara barba Blaž.
Supruga mu otvara trgovinu...uzimam spray i pitam da li ima kakav spray za čišćenje lanca, obzirom da sam se posljednjih 10-ak dana smucao po makadamima Čiova i da je lanac pun prašine...
Nažalost prodali su sve spray-eve za čišćenje lanca i supruga se ispričava da nisu na vrijeme dobili robu. Kako sam rekao da sam ovdje na godišnjem i da se vraćam za Zg i da sam prije puta htio oprati motor, te očistiti i podmazati lanac, barba Blaž se ponudi,
ako imam vremena da mi on očisti i podmaže lanac.
Iznenađen, zahvaljujem se i pristajem.
Čim je otvorio radionu, sam prvi pogled na istu, odmah vam daje sliku o kakvom se servisu radi.
Zapravo mi je bilo neugodno da sam s ovako prljavim motorom uopće došao do njega, međutim Blaž i njegova supruga bez pardona ugurali su motor na podest i podigli ga...
Čovjek mi je očistio i podmazao, podmazao lanac
svojim spray-em, tri puta obišao motor i sugerirao što bi trebalo na praviti.
Razgovarali smo o svemu, pitao sam ga svašta i na sve je vrlo rado i argumentirano odgovorio.
U neformalnom razgovoru, također otkrivam da je barba Blaž radio u Citroen-ovom servisu, podno njegove kuće (sada Hondin servis) , što meni, kao zaljubljeniku u hidro pneumatski system, koji je posljednjih godina vozio citroen-e s hidraulikom od CX-a , BX-a i zadnje Xm-a, dovoljno govori o kakvom se kalibru majstora radi.
Ukratko, kada sam htio platiti, rekao je da ne dolazi u obzir i da će se naljutiti, te se je okrenuo i krenuo prema radioni. Nije mi ostavio drugu opciju nego da mu se zahvalim.
Nisam siguran da bi takvo što vam napravili u nijednom ovlaštenim servisu, poslije radnog vremena!!!
Ako i da, za njega nisam čuo
A cijene... ako imamo na pameti da se radi o ovlaštenom servisu, cijene su solidne, Motulov spray za lanac, Motul Chainlube roadplus PTFE, košta ravno 100kn, što je 4 kune više nego u maloprodaji. Vidim da mu je sat rada 164,70 kn sa PDV-om što je daleko ispod jednog Kaptol Carga, gdje sam promijenio zadnje ploćice i sve mi je neugodno reći koliko sam to platio.
Svi mi vozimo KLE-a i nemamo previše novaca, ali budimo svjesni da je to u jednu ruku luksuz, koji se mora platiti, pogotovo u servisu. Sve što možete je izabrati da si napravite sami ili da vam netko radi na crno ili da odete u ovlašteni servis, odluka svakog pojedinca.
Splićani i ostali dragi prijatelji s juga Hrvatske, možete samo biti sretni što imate barba Blaža, jednog odličnog i pedantnog meštra i ljudinu s toliko KLE duha
Ehh, da je više ovakvih majstora!
p.s. mda, barba Blaž je radio s Cohom i toplo ga preporučio....oni koji su bili kod Cohe, vjerojatno znaju zašto ga je čovjek preporučio.