Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 14. Listopad, 2024. - 05:07
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: Poliranje vizira na kacigi  (Posjeta: 10942 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

TomoMT

• Kawa... ...
  • **
  • : Svi 2011
Poliranje vizira na kacigi
« : 26. Srpanj, 2013. - 14:41 »

Kaciga mi je stara 3 godine i vizir je dobo svoje (nisam baš pažljiv kod čišćenja istog). Jučer brišem vizir nekom mokrom maramicom...i onda šok...vizir se cijeli zamutio, bijele fleke, katastrofa, ne možeš vozit s tim. Dođem doma, perem vizir sa svim sredstvima koje sam našao...za staklo, za suđe, za...i ništa. Novi vizir košta 400 kn i mora se naručit... za popizdit.
Ali frend mi kaže za jednog dečka koji u Trnju polira žmigavce pa da vidim s njim jel mi to može riješit...i eto dečko sve riješio...i moju i ženinu kacigu za 20 kn...viziri ko novi...preporučam!
Tomislav: 098/76 95 67
Evidentirano

Zg.Ante

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011
  • : Ožu 2011
Poliranje vizira na kacigi
« Odgovori #1 : 27. Srpanj, 2013. - 11:55 »

ovo je dobra informacija !

samo,
Ali frend mi kaže za jednog dečka koji u Trnju polira žmigavce

nikako mi nije jasno zasto bi netko polirao zmigavce
:D

da nisu farovi u igri ?

Sent from my KLEphone using Tapatalk
Evidentirano
**** Kawasaki Limited Edition .... Spirit guaranteed ****

Frigi

• Kawasaki KLE
  • : Svi 2012
Odg: Poliranje vizira na kacigi
« Odgovori #2 : 27. Srpanj, 2013. - 11:55 »

samo,

da nisu farovi u igri ?

:evil: :thumbleft:
Evidentirano

TomoMT

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #3 : 28. Srpanj, 2013. - 10:36 »

ma dečko polira sve kaj mu dođe pod ruku  :bang:
Evidentirano

stanko

• Kawasaki ...
  • : Tra 2012
  • : Tra 2012
  • KLE 500, freedom & adventure
« Odgovori #4 : 28. Srpanj, 2013. - 15:33 »

samo,

da nisu farovi u igri ?

Vjevoratno misli na žmigavce na autima, znaš da se oni znaju onako zamutit izvana.
Evidentirano

Frigi

• Kawasaki KLE
« Odgovori #5 : 28. Srpanj, 2013. - 15:55 »

To bi ja posla Enigmi da rijesi sa gelom za brijanje.... :evil:
Evidentirano

bonaca

• Kawa... ...
  • **
  • : Pro 2011
« Odgovori #6 : 22. Studeni, 2013. - 13:45 »

Super informacija!!!!!!!!! :D
Evo nazvao sam čovjeka i iduci tjedan idem kod njega da mi ispolira moju premier dragonicu jer mi se iznutra razmazala ona antifog zaštita i nista se zivo ne vidi kroz njega..
Javim rezutate.. :thumbleft:
Evidentirano

KLEmpo

• Kawas... ...
  • : Lis 2013
  • : Lis 2013
  • Nemam riječi...
« Odgovori #7 : 22. Studeni, 2013. - 19:11 »

Super informacija!!!!!!!!! :D
Evo nazvao sam čovjeka i iduci tjedan idem kod njega da mi ispolira moju premier dragonicu jer mi se iznutra razmazala ona antifog zaštita i nista se zivo ne vidi kroz njega..
Javim rezutate.. :thumbleft:

Imao sam neke stare kacige kojima sam htio vratiti život, pa tako ih lijepo oprao, polijepio plastikice na otvorima, popitura di je trebalo i ISPOLIRAO vizir. VAU, rekoh, to je to, ja sam majstor... prvi lijepi dan, kaciga na glavu, motor pod jajca i pogled ispred sebe... AAAA, šta je ovo, tko je iskrivio bandere, zašto su zgrade grbave, pa jutro je, još ništ nisam popio...

ZAKLJUČAK: poliranjem napraviš udubljenja, koja čine leču i nema spasa starom viziru, osim za staviti ga u oglasnik i nekoga zmuljat.

E sad, ako ti se samo razmuljao antifog, s nekim otapalom tipa alkohola bi to trebalo ići dolje. Mislim da i benzin za čišćenje nije toliko agresivan da bi nagrizao samu plastiku. A ima još nešto, s vanjske strane vizira nalazi se tanki sloj laka ili tako nečega što čini ono antistreč vizir. E ako to skineš poliranjem, svaki dodir će ti ostavljati mikro crtice, te će vizir uskoro biti mutan. Mislim da je uz puno pažnje vijek trajanja kacige cca 5g (uz kojih 5-10kkm/g) i da trošak kacige treba ukalkulirati u trošak održavanja motora.

A što se tiće poliranja farova, oni također na sebi imaju zaštitini sloj laka, koji ih štiti dugi niz godina, te kada se on ošteti, plastika ispod njega poćne ''korodirati'' (zamučivati se). To nije priblem ispolirati, ali takvo poliranje je kratkog vijek, jer far nema na sebi zaštitu (najviše od UV zraka) te se kroz kratko vrijeme ponovo zamuti. Kao da ispoliraš željeznu ploču, za par dana kiše biti će hrđava gore nego prije, ali ona prva dva dana biti će zaaaakon. Zato bi far nakon poliranja trebalo s nečim prelakirati, ali nisam 100% s čime. Mene na alfi to čeka prije iduće registracije, pa ću ih i lakirati, za probu, s 2K lakom. MOžda prije na nekom starom faru to i isprobam i pustim far koji mjesec na atmosferilijama, da vidim ponašanje.
Evidentirano

bonaca

• Kawa... ...
  • **
  • : Pro 2011
« Odgovori #8 : 23. Studeni, 2013. - 01:01 »

Imao sam neke stare kacige kojima sam htio vratiti život, pa tako ih lijepo oprao, polijepio plastikice na otvorima, popitura di je trebalo i ISPOLIRAO vizir. VAU, rekoh, to je to, ja sam majstor... prvi lijepi dan, kaciga na glavu, motor pod jajca i pogled ispred sebe... AAAA, šta je ovo, tko je iskrivio bandere, zašto su zgrade grbave, pa jutro je, još ništ nisam popio...

ZAKLJUČAK: poliranjem napraviš udubljenja, koja čine leču i nema spasa starom viziru, osim za staviti ga u oglasnik i nekoga zmuljat.

E sad, ako ti se samo razmuljao antifog, s nekim otapalom tipa alkohola bi to trebalo ići dolje. Mislim da i benzin za čišćenje nije toliko agresivan da bi nagrizao samu plastiku. A ima još nešto, s vanjske strane vizira nalazi se tanki sloj laka ili tako nečega što čini ono antistreč vizir. E ako to skineš poliranjem, svaki dodir će ti ostavljati mikro crtice, te će vizir uskoro biti mutan. Mislim da je uz puno pažnje vijek trajanja kacige cca 5g (uz kojih 5-10kkm/g) i da trošak kacige treba ukalkulirati u trošak održavanja motora.

A što se tiće poliranja farova, oni također na sebi imaju zaštitini sloj laka, koji ih štiti dugi niz godina, te kada se on ošteti, plastika ispod njega poćne ''korodirati'' (zamučivati se). To nije priblem ispolirati, ali takvo poliranje je kratkog vijek, jer far nema na sebi zaštitu (najviše od UV zraka) te se kroz kratko vrijeme ponovo zamuti. Kao da ispoliraš željeznu ploču, za par dana kiše biti će hrđava gore nego prije, ali ona prva dva dana biti će zaaaakon. Zato bi far nakon poliranja trebalo s nečim prelakirati, ali nisam 100% s čime. Mene na alfi to čeka prije iduće registracije, pa ću ih i lakirati, za probu, s 2K lakom. MOžda prije na nekom starom faru to i isprobam i pustim far koji mjesec na atmosferilijama, da vidim ponašanje.

Probao sam vec sa otapalima kao sto je alkohol i n ide.. Kako mi se cini jedino poliranje ce biti rjesenje ako upali. Ako ne onda novi vizir kojii kosta za tu kacigu 450 kn
Evidentirano

drdamjan

• Kawasaki KLE
  • : Vel 2014
  • : Vel 2014
  • 095 8748290
« Odgovori #9 : 09. Siječanj, 2017. - 21:13 »

Poliranje i brušenje vizira, recept. 

I kaciga se može polirati, pogotovo nebojena.
Vodenim brusom na vodu, svakako.
Vizir prati samo prstima i Čarlijem, sušiti papirom, bez pomicanja papira.
Upiti samo vodu.

Malo veća rezolucija na linku http://i.imgur.com/COOTmGP.jpg
Sretno!  :occasion:

Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.314 sekundi uz 26 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal