Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

 • 01. Lipanj, 2020. - 15:30
 • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

 Str: [1] 2   Dolje

Autor Tema: Alpe -> Toscana 2014 - IV KLE meeting - kum & BPD  (Posjeta: 6380 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kUm

 • Kawasaki KLE
 • *****
 • Offline Offline
 • Postova: 3201
Alpe -> Toscana 2014 - IV KLE meeting - kum & BPD
« : 01. Srpanj, 2014. - 17:41 »

Utorak - 24.06.2014. -  Dan 1
Došao je i taj dan....polazak... Duda i ja putujemo zajedno sa big pappa duff-om (u daljnjem testu BPD) i njegovom boljom polovicom big mama duff (u daljnjem tekstu duffica - BMD:)  :smoke:

U mom stilu napravljen je 'itinerer', hoteli i smještaj prethodno pažljivo bookiran...motor spreman, opet u mom stilu, dan prije puta... prednje opruge i hrvatska zastava pola sata prije polaska...stvari spakirane u 52+42+42 litrene kofere, kišna obleka u tank torbi, raise fieber nas drma... dodatnu gužvu podiže moja mater koja je ostala da nam čuva živine, smeta propitkuje :udrri:
Dogovor da se nalazimo u 15 sati na Petrol benzinskoj iza granice sa SLO. stižemo u našem stilu s 10-ak min kašnjenja, ali s punim tankom. BPD i BMD nema....oprao ih pljusak prije Bregane, koji smo mi prošli nakon svega par minuta. No crni oblaci u smjeru Ljubaljne ne obečavaju ništa lijepo. Oblačimo se u kišnjake...

"Kaj stvarno misliš da sam ipak trebala obući one iz Konzuma?"       "Ma, dobro bu to..."


Jurimo prema Ljubljani, no taman nas kiša zaobilazi, no vozimo pri dosta ugodnoj temperaturi i stajemo na ugibalištu prije skretanja na aerodrom prije Kranja... BPD skuha kavu da malo odmorimo no pogled prema Jesenicama i dalje ne najavljuje sunce.
Simona gubi vezu sa satelitom i stalno preračunava  :prsti:


Točimo gorivo na pumpi u Jesenicama, praznimo mjehure i pichimo dalje, crni se oblaci nadvili nad kotlinom. Prelazimo Tarvisio i nebo se lijepo zacrnilo, pljusak pere, mi pichimo...ususret nailazi kamion i kao prolazak kroz slap baca nas...Pakleni podrhtava, ne prima gas, radi kao freza, za popi*dit....
:shoot:
Stajemo ispod jedne zgrade u Pontebi, da se malo smiri i kiša i KLEopatra  :dontknow:

Daljni put nije foto dokumentiran...iz opravdanih razloga...mrak i kiša :natak2:
Krećemo dalje...KLE malo trokira, ali nema se sad što cekati...u Pontebi, Barbara se gubi i za 20m promašujemo, malom tablom označeno skretanje za Nassfeldpass (Passo di Pramollo - 1552mnv) i vozimo se prekrasnim krajolicima prirodnog parka Val Alba, ali spuštamo se prema Tolmezzu  :udrri:
Kad sam shvatio gdje smo, već je bilo pola 8 i stajemo da pitamo lokalno stanovništvo koji put vodi do skijališta Nassfeld u Austriji... tada shvatismo da smo skrenuli 23 km južno i da nas još barem toliko čeka do povratka u Pontebu :O,
onom cestom koju smo gledali s autoputa na putu za Tolmezzo, ka Bormiu, cesta po kojoj smo se vraćali i D@do moram ti reći da po kiši i mraku nije baš nešto posebna.
http://goo.gl/maps/FgsYc
Vraćamo se u Pontebu i skrećemo prema Nassfeldpass-u...Uspon strma, cesta uska i puna oštećenja...postaje sve mračnije i mračnije, uspon sve strmiji, cesta sve uža, a kiša i dalje pada... Vozimo se s otvorenim vizirima jer obojca imamo tamne vizire :O0:
Uspinjemo se na vrh i odjednom...Austrija  :occasion:
Na samom vrhu Nassfeldpass-a, uopće nije potrebna tabla 'Austria', jer dok je s talijanske strane cesta loša, na nekim dijelovima uska samo za jedan automobil, na samom vrhu, kao nožem odrezano, s austrijske strane crni, novi asfalt, s svjetlećim bijelim crtama, a svi zavoji su prošireni za prolaz autobusa do samog vrha.
Nebo i zemlja :aplauz:


Spuštamo se u Trőpolach i  dalje do Gundersheima, gdje nas čeka topli apartman, topla juhica i pivo   :occasion:
 
Ruta 1 dan:
http://goo.gl/maps/Uo78m
« Zadnja izmjena: 11. Srpanj, 2014. - 21:51 kUm »
Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:

kUm

 • Kawasaki KLE
 • *****
 • Offline Offline
 • Postova: 3201
Odg: Alpe -> Toscana 2014 - IV KLE meeting - kum & BPD
« Odgovori #1 : 05. Srpanj, 2014. - 11:35 »

Srijeda - 25.06.2014 - Dan 2

Jutro u Gundersheim-u nije davalo nikakve znakove lijepog vremena, no kako je u Alpama je sve moguće, nadamo se najboljem.... :D
Obleka je kompletno suha,a zvijeri smo natakarili ispod nadstrešnice na sam ulaz u depadansu, u kojoj smo bili smješteni, kako bi se i oni osušili do jutra. Ostavili smo prolaz za ulaz, ne obazirući se da li će smetati susjedima iz mađarske...Nitko se nije bunio, barem ne naglas :evil:

Buffet doručak u hotelu Aparthotel Forellenhof Waldner dobro nas je osvježio. Dvosobni apartman s uključenim doručkom - 112€

Prije polaska morali smo dodati izgubljene šarafe bočnih nosača kofera koje su ispali prilikom uspona na Passo di Pramollo, te zaštopati ostale rupe kroz koje je kiša našla put  :evil:


Evo što znači kad se kaže da si mokar do jaja  :pushing:

Zaštita montirana, napokon spremni za nastavak, kišica lagano počinje...

« Zadnja izmjena: 11. Srpanj, 2014. - 21:54 kUm »
Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:

kUm

 • Kawasaki KLE
 • *****
 • Offline Offline
 • Postova: 3201
Odg: Alpe -> Toscana 2014 - IV KLE meeting - kum & BPD
« Odgovori #2 : 05. Srpanj, 2014. - 12:39 »

Nakon 10-ak kilometara, oblaci se razilaze , sunce se polako probija do nas, kratko stajemo i Kötschach-Mauthen-u natočiti gorivo, te skrećemo u Gailtal strasse, nastavljajući vijugavom cesto prema Obertillilach skijalištu i dalje prema Brunicu...na visini 1000 - 1500mnv. Cesta uska, ali dobra, prejsaži za zaustaviti vrijeme i ne krenuti dalje...
Napuštamo Kärnten i ulazimo u pokrajnu Tirol, spustivši se sa Obertillilach-a, prije skretanja na cestu koja dalje vodi u Italiju, stajemo pored ceste uz potočić da se odmorimo, popijemo smućkani ice caffe i nadoknadimo energiju izgubljenu uzdišući nad prekrasnim krajolicima.
Nastavljamo po magistralnoj cesti prema Brunicu. Kao što je moj otac davno prepričavo utiske sa skijanja, kako je okolica Brunica, prekrasna, nisam tome puno davao pažnje dok se sam nisam u to i uvjerio.


Predah završen, nastavljamo uspon na Jaufenpass.

-----
« Zadnja izmjena: 11. Srpanj, 2014. - 21:57 kUm »
Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:

kUm

 • Kawasaki KLE
 • *****
 • Offline Offline
 • Postova: 3201
Odg: Alpe -> Toscana 2014 - IV KLE meeting - kum & BPD
« Odgovori #3 : 05. Srpanj, 2014. - 12:51 »

Vrijeme prekrasno, već se i temperatura dobrano podigla, kod Lago di Valdora nailazimo na skupinu na Harleyima, no kolona je poodugačka, putna brzina oko 60, no ne prelazimo ih već lagano cruzimo za njima.
Zadnji pušta muziku koju čujemo i BPD i ja, pa lagano chillamo :nanas:
Prije uspona na Jaufenpass - (Passo di Monte Giovo) - 2094 mnv, zaustavljamo se u birtiji pored ceste da skinemo kišnjake i da si razluftamo *uzice, uz naravno sengule i poznatu talijansku kavu...Kako smo u Italiji na tečnom talijanskom naručujemo "Due makiato, due kafe late e tre akua natural!" Kada smo bili usluženi, konobarica i njene kolegice, jedna mi je bila kao sestra po potkošulji, koje su sjedile za susjednim stolom, pričaju čisti dojč...
 Kae ovo, trebali smo biti u Italiji  :udri:

Pogled na našu "Barbaru", govori da idemo u dobrom smjeru, iako su najčešće njene rečenice bile
"Preračunavam!" i "Izgubljen prijem satelita!", koje je uporno ponavljala.  Zar ne bi trebali  biti bliže satelitu ako se vozimo na 1000 mnv :dontknow:

-------:smoke: break-----
« Zadnja izmjena: 11. Srpanj, 2014. - 22:03 kUm »
Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:

kUm

 • Kawasaki KLE
 • *****
 • Offline Offline
 • Postova: 3201
Odg: Alpe -> Toscana 2014 - IV KLE meeting - kum & BPD
« Odgovori #4 : 05. Srpanj, 2014. - 15:49 »

Predah završen, nastavljamo uspon na Jaufenpass. Cesta široka, s blagim zavojima, povremeno 180° s jakim, ali kratkim zavojima...pogled koji se otvara postaje sve ljepši i ljepši.


Neposredno pred sam prijevoj stajemo na ugibalištu, kako bismo zabilježili te prekrasne vrhove, koje ove slike ne mogu ni približno dočarati.
Posljednji pogled s vrha prijevoja...


« Zadnja izmjena: 11. Srpanj, 2014. - 22:04 kUm »
Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:

kUm

 • Kawasaki KLE
 • *****
 • Offline Offline
 • Postova: 3201
Odg: Alpe -> Toscana 2014 - IV KLE meeting - kum & BPD
« Odgovori #5 : 05. Srpanj, 2014. - 22:15 »

Zapadna strana Jaufen-a mnogo je strmija, zahtjevnija i uža, tako da na sreću našim natrpanim paKLEnim mašinama spušanje nije bilo tako teško. POgled od kojega zastaje dah. :angel:
Spuštanje u San Leonardo in Passiria i stajanje na prekrasnom vidikovcu kilometar ili dva prije ulaska u taj gradić....
Vidikovac je napravljen odmah uz samu cestu i skoro jedino mjesto na kojem se možete zaustaviti uz put da biste uživali u pogledu. čelična konstrukcija prekrivena drvenim podom, te na kraju klupa i staklena ograda. Totalni zen.

Posljednja provjera dostupnosti satelita i opušteni nastavak dalje prema Meranu i Stelvi-u,

ali........
« Zadnja izmjena: 11. Srpanj, 2014. - 22:09 kUm »
Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:

kUm

 • Kawasaki KLE
 • *****
 • Offline Offline
 • Postova: 3201
Odg: Alpe -> Toscana 2014 - IV KLE meeting - kum & BPD
« Odgovori #6 : 05. Srpanj, 2014. - 23:32 »

PaKLEni  Big Pappe Duff-a, kome je dosada samo u jednom momentu freilauf na anlasanju zavrtio u prazno, neće upaliti, nema struje i na okret ključa samo utrne svijetla i nježno dva puta napravi njau, njau.   :mrgud:

Iskapčam konektor svjetla i BPD krene nizbrdo da zapali makinu... :bang:
Spuštamo se u San Leonardo tražim neki servis i s desne strane ugledam vrata servisa i natpis Bike Shop  :evil:
Kakva sreća nakon 1-2 km već nalazimo servis.
Parkiramo ispred široko otvorenih vrata, unutra stupne dizalice, nekoliko automobila, no nema nikoga. Nema veze čekamo da se netko pojavi u servisu i nakon svega 1-2 minute stiže liq sa autom, valjda proba ili ....
 

Tražim Volt meter, štrommeter ili Štrom instrument, no liq nas uredno otpili, kaze da nema i pošalje nas 300 m niže, pa lijevo preko mosta u bike shop. Vidim da je neki s*eban liq reko guraj motore i zajaši i idemo do bike servisa, možda nam se tamo bude više sreće.
Natrag na glavnu cestu, 300-ak metara i preko mosta  ugledam ogroman VW servis :) , stanem, siđem s motora, pitam za volt instrument. razdragan liq otvara ladicu na svojem ormarići i vadi neki s*ebani instrument i govori niht arbajt. Šalje nas još 300 metara do Bike Shop servisa. Tamo nailazimo na Thomasa-a, tip odmah nam daje instrument i pomaže.
 Skidamo plastike, mjerimo 11,5 V :(
Jel akumulator ili regler :dontknow:

Skidamo dalje....


Već na samo pogled na konektor reglera vidi se da ne sluti na dobro. Pokušavam odvojiti regler , ali ne ide, sve je spaljeno ...
Napokon skidamo konektor i ovo je uzrok:

No ima tata drugoga u rezervi, zlu ne trebalo :h

Spaljeni kontakti zahtijevaju dodatni posao pa nas Thomas, poziva da uvezemo motor u garažu da se ne spržimo na suncu  :aplauz:

Skidamo stari regler i pripasujemo novi, traktorski, mislim iz Bjelovara, koji mi je posudio D@do.

Slijedi probna vožnja.
  


Sklopili paKLEnoga, izmijenili naljepnice i Thomasu rekli da se javi kad slijedeći puta bude u Hrvatskoj da se obavezno javi na Forum.
Thomas inače slaže Harleya- iz 37-e, ako sam dobro zapamtio s prikolicom koja je bila smještena na krovu kancelarije, no nismo to nažalost slikali. Biker s puno KLE duha.


-------- :smoke: brake -------

« Zadnja izmjena: 11. Srpanj, 2014. - 22:22 kUm »
Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:

kUm

 • Kawasaki KLE
 • *****
 • Offline Offline
 • Postova: 3201
Odg: Alpe -> Toscana 2014 - IV KLE meeting - kum & BPD
« Odgovori #7 : 06. Srpanj, 2014. - 00:22 »

Ok, popravak reglera uzeo nam je skoro sat vremena, no mi puchimo dalje :)
Prekrasnom cestom, ali zbog nekolicine vozila ispred nas, prosječnom brzinom od 50km/h,  spuštamo se u Merano...
U Meranu nismo stali ali Merano me je kao gradić oduševio i obećao sam si da slijedeći puta ukalkuliram stajanje u njemu:
*Evo jedna sa Streetview-a.


Iako uz jedno pogrešno skretanje, izgubljen prijem satelita, stalno preračunavanje i radove na putu, brzo nalazimo izlaz iz grada.
Nastavaljamo dalje prema Stelviu i  stajemo SPAR za obnovu namirnica i da predahnemo. Isti onaj DeSpar u Rablá Rabland od prije tri godine :smoke:.


Tamo kupujemo potrebne namirnice i kartu Alpa :) , no prije nego što smo sjeli da pojedemo, shvatim da se sa sjevera, prema Stelviju ozbiljno počelo naoblačiti. Pitam lokalnog prodavača u DESPAR-u hoće li padati, on odgovara da su najavili veliku kišu. Pojesti, obući kišnjake i po pljusku na Stelvio ili pokušati pobjeći prije nevremena?!?
Dok je vesela skupina Duda, BPD i BMD izlazila iz trgovine, misleći kako ćemo se lijepo najesti, ja sam ipak sve  brzo potjerao natrag na motore i pravac Prato allo Stelvio.
Vozili smo se sve do nekoliko km prije skretanja za Prato, kada sam shvatio da ipak treba stati i obući kišnjake, prije nas ono crnilo iznad 'pojede'.

Taman krenemo, trubi BPD da stanemo. Silazim i prilazim, on kaže da mu spojim prednje svijetlo. NP , sad ću ja to.
Spojim, ono ne radi,. i dalje samo pozicija svijetli. Skidam i privjeravam osigurače, svi ok, no svjetla nema... Ok, idemo dalje da se prije nevremena dovučemo na vrh Stelvia , onda ćemo lahko dolje do Bormia pa tamo na pumpi u miru to pogledati.

Dalje hrabro pichimo prema Prato allo Stelvio i samom Stilfserjoch pass-u (http://en.wikipedia.org/wiki/Stelvio_Pass)
daljnji tekst nje poreban.....Uživajte!
« Zadnja izmjena: 11. Srpanj, 2014. - 22:28 kUm »
Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:

kUm

 • Kawasaki KLE
 • *****
 • Offline Offline
 • Postova: 3201
Odg: Alpe -> Toscana 2014 - IV KLE meeting - kum & BPD
« Odgovori #8 : 06. Srpanj, 2014. - 14:27 » 

« Zadnja izmjena: 11. Srpanj, 2014. - 22:31 kUm »
Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:

kUm

 • Kawasaki KLE
 • *****
 • Offline Offline
 • Postova: 3201
Odg: Alpe -> Toscana 2014 - IV KLE meeting - kum & BPD
« Odgovori #9 : 07. Srpanj, 2014. - 18:12 »

Silazak prema Bormio - zapadna strana.
Po silasku u Bormio stajemo natankati gorivo, no kako je već dobrano pao mrak, ne čačkamo mečku o svijetlu idemo dalje u Valfurvu, do hotela, lagano samo uz poziciju.
Penjemo se prema Passo de Gavia u mjestu Santa Caterina u istoimeni hotel.

Strm i oštar pristup parkingu na recepciji jedva savladavam, očiti znaci umora, a tek je drugi dan. Mrak samo što nije mrkli.
Prijavljujemo se u hotelu i sva sreća mlađa kćer koja jedina priča engleski, još je budna  :angel: Pitam možemo li ispred recepcije popraviti svijetlo na motoru, no na kćerka kaže da ne, motore možemo parkirati u garažu i tamo raditi pod svjetlom  :bang:

U sobi na bračnom krevetu razvlačimo dekicu i radimo piknik u pol 11, ono što smo kupili uz odličan špek i sir kojega je BMD spakira za po putu.
Kava na recepciji prije nego muži odu u garažu.


Ne znam da li je ovo umor ili se BPD pita: "Zna li on kuda mi uopće idemo?"


Oko 23:30 spuštamo se u garažu hotela, koja osim 12 parkirnih mjesta i dobre neonske rasvjete ima i jednu otvorenu radionicu ( vjerojatno od vlasnika hotela, u koje je manji tokarski stroj, , kad kažem manji, oko 2 metra i ogroman mig- :D
Od svog silnog alata koji se je tamo nalazio, nismo pronašli 12V ispitivač ili barem žarulju da ga napravim. Provjeravamo što je moguće i na kraju odustajemo i idemo spavati.

Rezime dana:
https://goo.gl/maps/vKWmC
Hotel Santa Caterina -   58€ dvokrevetna soba s doručkom. :ruke:
« Zadnja izmjena: 11. Srpanj, 2014. - 22:35 kUm »
Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:
 Str: [1] 2   Gore
 

Stranica je generirana za 1.829 sekundi uz 26 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal