Ovo je meni savrsen motor definitivno je bolji od stroma1000 i ostalih koji se trpaju u klasu enduro a nemaju veze sa endurom. Suzuki se sitija na stroma ubacit enduro felge sta je pohvalno. Šteta sta nisu umisto versysa napravili kle sa masinom od er6n i ispravili sve KLEove mane kočnice,ovjes,udobniji sic,zastitu od vitra sa nekon korektnom cijenom od 60 000 kn ja bi ga prvi kupija a mislim da im uspjeh nebi izosta jer danas u srednjoj klasi jedino Yamaha ima konkretan enduro motor
Probao sam KLE500 sa mašinom od ER6....u off roadu se možeš voziti samo u 1. brzini i nešto malo u 2. ako želiš okretnost uz uporabu sile momenta....s time da u 2. moraš voziti minimalno 50kmh...a na cesti...prejaka mašina....možeš potegnuti 160kmh dok trepneš....ali motor postaje kao kuhano tijesto....potrebno ojačanje rame za tu mašinu...
S druge strane...kočnice...KLE500 za svoju namjenu i brzinu za koju je dizajniran i predviđen, tvorničke kočnice su SAVRŠENE....treba uzeti u obzir da KLE500 nema ABS....shodno tome. kočnice su točno kako trebaju biti.....a to kaj bi neki htjeli se zaletiti 150kmh i onda u 5 metara usporiti na 30kmh...ili u potpunosti stati.....mogu samo reći da su pogriješili odabir motora....KLE500 je primarno dizajniran kao ENDURO motor....iako se službeno vodi kao dual sport...a na enduro motoru niti ima niti je poželjno imati kočnice koje te zabetoniraju....kočnice kakve jesu su BALANS između asfaltnog i off road kočenja....i tko to shvati i prihvati, nema problem sa KLE kočnicama i NE navodi to kao MANU....već kao VRLINU!!! KLE500 zapravo ima odlične kočnice!!!
O ovjesu bi se dalo raspravljati, ali OK, prihvaćam modifikaciju ubacivanja progresivnih opruga u prednju vilicu, u zadnju nije potrebno....
Sjedalo....kao i na 90% motora.....ili prihvatiš ili daješ modificirati prema svojoj guzici kao kod ShadowC Vlade koji ih prerađuje....i problem riješen za oko 200eura sada...
A zaštita od vjetra....na to posebno dobijem ospice kad čujem cendranje oko vjetra.....tko god spomene ZAŠTITA i VJETAR u istoj rečenici, moj jedini odgovor mu je; "Prijatelju, prodaj motor i sjedni u auto....priči kraj!" ....isto kao i ekipa koja na 90% svojih putovanja duljih od 100km samo gleda gdje bi na autoput ušli....za takve je motor kao da trogodišnjem djetetu u ruke daš milijun eura....
NE, ne razumijem, niti želim razumjeti i prihvaćati "različitosti" u mišljenju oko EGZAKTNIH stvari, pojmova i pojava.....a mnogi te faktore guraju pod "stvar ukusa"....
Meni kao "stvar ukusa" u ruci bolje leži kuhinjska žlica iz bešteka....s tom žlicom se primarno jede, ali može se i kopati zemlja, MOŽE SE....i sada neki uzmu tu žlicu u ruku i idu kopati temelj za 100 metara ograde i onda se žale; "sporo kopaš s ovom žlicom!! nije mi baš po ukusu, trebali bi ovu u "Kawasakiju" to malo bolje dizajnirati".....e prijatelju, uzmi LOPATU ŠTIHAČU pa buš kopao kak se spada, a žlicu rabi tamo i onako kako je predviđena da se koristi i biti će ti super....
Da je na KLE uistinu trebalo staviti jače kočnice, Japanaci bi stavili....s druge strane igra i faktor; koliko para toliko muzike......nemreš ti za ondašnjih 45.000kn očekivati stroj u klasi Honde Afrike Twin RD07A koja je koštala 3 puta skuplje od KLE500....