Uvoz iz Slovenije..... Najam kombija 70e, cestarina hr 18e,cestarina slo-vinjeta 30e, gorivo 80e,klopa i kava oko20e... Nekih 220e.
Onda danas:
Korak 1. Potvrda proizvođača, kod ovlaštenog uvoznika za hr 39e potrebno priložiti staru prometnu i kupoprodajni ugovor, osobne podatke. kontakt osoba u honda ruting doo zeljko.budisa@honda.hr tel:+38551648221 - genijalan lik pošalješ mu mail i za cca 15 min na mail sjeda potvrda.
Korak 2. Motor voziš u stanicu na tehnički na homologaciju sa onom potvrdom i kupoprodajni ugovorom i starom prometnom. 55e i cca 20 min posla.
Korak 3. Preko e građanin sa potvrdom proizvođača, starom prometnom i homologacijom šalješ u područni carinski Ured, adresa:
https://carina.gov.hr/e-prijava-za-obracun-posebnog-poreza-na-motorna-vozila-sustav-elektronickog-podnosenja-porezne-prijave-za-obracun-i-placanje-posebnog-poreza-na-motorna-vozila/4294, nakon telefonskog kontakta sa carinom dobiješ riješenje i cifru za uplatiti. Ja dobio 221e jer je euro3 motor, euro2 je oko 300e. Kad platiš pošalješ im potvrdu o plaćanju i za cca 30min je to vidljivo u sustavu.
Korak 4. Nađeš na compare.hr policu osiguranja. Uplatiš dobiješ policu na mail - mene izašla 98e
Korak 5. Sa svim tim pičiš na tehnički pregled i dalje znate
Ev tako. Mislim da nisam ništa zaboravio, sve skupa je mene izašlo 633e do sad... Još tehnički i to je to
Evo završen i tehnički, sa svom time dosad obavljenim tehnički gotov za cca 30 min i neki 75e plus porez od nekih 80 e jer naravno kupio si vozili u nema bez da platiš porez a tržio si....