Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 23. Rujan, 2023. - 22:17
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: 1 2 [3] 4 5   Dolje

Autor Tema: KAWASAKI KLR 650  (Posjeta: 20720 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gastrorider

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011
Odg: KAWASAKI KLR 650
« Odgovori #20 : 05. Srpanj, 2016. - 13:39 »

Ukratko Djoni, sa versom ces sigurno biti jako zadovoljan  :occasion:
Evidentirano
fat and furios

Đoni

• Kawas... ...
  • : Lip 2015
  • : Lip 2015
« Odgovori #21 : 05. Srpanj, 2016. - 14:44 »

Ukratko Djoni, sa versom ces sigurno biti jako zadovoljan  :occasion:

Već sam napisao da su me jedva odljepili od njega, a poslije mi brisali suze (pivom) tako da ...

:h  :smoke:
Evidentirano
Nikada ne raspravljaj sa budalama. Promatrači neće uočiti razliku između vas. "Mark Twain"

james bonf

• Kawasaki KLE
  • Kawasaki KLE u srcu
« Odgovori #22 : 05. Srpanj, 2016. - 22:43 »

ja sam se pribacia sa KLE na Versysa, 1000ccma naime... Ne znam šta reć osim da je Versys 1000 velik ko autobus i da je KLE bolji jedno 3 puta za grad! Ima sam prilike i vozit Versysa 650 i mogu reć samo riči hvale, to je motor pogođen samo tako, upravljiv je ka bicikla, lagan, ima snage, kočnice vrhunske, možda sam se zajeba šta sam uzea 1000ccma ali šta je tu je.....ovo lito ću napravit prvi đir sa njim, valjda će se dokazat  :D

Nemojte me krivo svatit, ja sam prezadovoljan sa velikim Versysom, ali realno gledano KLE500 je bolji za po gradu, a Versys 650 je zlatna sredina!
Evidentirano
ko ima KLE Duha vrijedi, ko ga nema taj ne vrijedi!

zokih

• Kawasaki KLE
  • : Srp 2012
  • : Srp 2012
« Odgovori #23 : 06. Srpanj, 2016. - 07:06 »

...upravo to što se spominje, vidljivo je da je Versys stepenica više u odnosu na KLE...
Evidentirano

mirko

• Kawas... ...
  • : Srp 2015
  • : Srp 2015
« Odgovori #24 : 06. Srpanj, 2016. - 07:19 »

ne znam za ostale al s kleom vec godinu dana idem na poso u centar zga. ne znam sto bi bez njega, spasava me i stedi me sto muka s autom
Evidentirano

Karcher

• Kawas... ...
  • : Svi 2018
  • ZR7S, ZR7S, KLR650, KLR600, KLR600MX, KLE500, ER5
« Odgovori #25 : 09. Lipanj, 2018. - 17:03 »

Svaka čast svima, ja imam u garaži ZR7S i to 2 komada, KLE500, ER5...i konačno KLR600....i to iz 1985. godine što je starije i od mnogih mladih vozača.....i sve to fino, divno i krasno, ali bez imalo dvojbe KLR600 je KRALJ svih motora....

osobno sam napravio s njim 80.000km, drugi sam vlasnik, motor zapravo ima knap 100 tisuća, mijenjao sam karike i honao cilindar, te šlajfao ventile jednom...i tak neke điđe miđe oko mašine, ali suma sumarum nikada me taj motor nije ostavio, a proputovao sam pol Europe upravo sa KLR600...

startnost u odnosu na KLE je neuporediva....ali je zato mana krajna tj putna brzina koju preko 120kmh je suludo držati jer jadan vrišti....ali 100-110kmh mu je potpuno OK....recimo Zagreb-Dubrovnik u tom režimu vožnje bez problema odradi....

model iz 85. ima i kurblu pa ako se nađete u vukojebini i bilo što se dogodi sa akumulatorom, posebno kada se izvrneš u šumi pa ga "zalije"....kurbla je dušu dala...

jedna od mana je i originalni sic koji nije predviđen za putovanja duža od 300tinjak km jer vam u protivnom guzica utrne za popizdit...posebno ako ste teža kategorija...

a održavanje duplo jeftinije i lakše no KLE....

suma sumarum, svaka čast KLEu, dobar je to motor, ali nema jebene šanse da bih mijenjao KLR za KLE.....i kako rekoh, imam sve te motore u garaži i vozim ih pa ne pričam na pamet, već iz vlastitog iskustva....KLE je biciklić sa pomoćnim motorom u odnosu na KLR...da je KLE recimo 750-800ccm na 2 cilindra i da je gabaritima ovakav kakav je i da ima kurblu, odnosno da ima moment kao KLR pri nižim okretajima, a putno da može potegnuti i 130-140 bez da vrišti, onda bih vjerojatno skrušeno priznao da KLE ipak ima šanse preuzeti vodstvo.....a ovako....KLR600 iz 85. godine ostavljam, a KLE500 iz 2003. ide u prodaju...štoviše, evo sam već dogovorio prodaju i samo čekam da mi lik iskešira i ide ugovor i adio, nek mu je sa srećom...
Evidentirano
Motorom po autoputu - svetogrđe i oksimoron

Kantasaki

• Kawasaki ...
  • : Svi 2017
  • : Svi 2017
« Odgovori #26 : 14. Lipanj, 2018. - 17:09 »

ja sam se pribacia sa KLE na Versysa, 1000ccma naime... Ne znam šta reć osim da je Versys 1000 velik ko autobus i da je KLE bolji jedno 3 puta za grad! Ima sam prilike i vozit Versysa 650 i mogu reć samo riči hvale, to je motor pogođen samo tako, upravljiv je ka bicikla, lagan, ima snage, kočnice vrhunske, možda sam se zajeba šta sam uzea 1000ccma ali šta je tu je.....ovo lito ću napravit prvi đir sa njim, valjda će se dokazat  :D

Nemojte me krivo svatit, ja sam prezadovoljan sa velikim Versysom, ali realno gledano KLE500 je bolji za po gradu, a Versys 650 je zlatna sredina!

Nemoj me krivo svatit ja san s njin zadovoljan al ga ipak prodajen. :h :h :h
Evidentirano
Došlo je vrime da je bolje imat nego ne imat.

Karcher

• Kawas... ...
« Odgovori #27 : 25. Lipanj, 2018. - 09:39 »

Jos se proizvodi i prodaje u americi i Japanu, u EU ne zadovoljava eko norme. Često ga voze policija, vojska...

Jedini minus mu je natezač lanca balans osovine, odnosno utega. Kad se lanac rastegne treba minjati i lanac i natezac. Trosak cca 1000 kn.

Za sto bi ga koristio? Jerbo, kao sto Gastro kaže, nije baš gutač kilometraže na cesti. Možeš na cestu, al pomalo.

Ja sam napravio 80.000km i lanac balansera mi je na 50%, a lanac razvoda je na 60% potrošenosti tj istegnutosti unutar tolerancije za servis tj zamjenu...

moj primjerak iz 1985. godine model 600B, sa kurblom i anlaserom, kao motor tog godišta ne vrijedi niti 500-600eura, ali je nadživio i mnoge motore godišta 10 pa i 15 godina mlađe od sebe, a vjerojatno će i neke iz 2000 i neke...

ne prodajem ga, drugi sam vlasnik, od 1997. godine i kroz moje je dvorište od tada prošlo više od 20 motora, ali KLR ni pod razno ne prodajem, on uvijek ostaje.....OK, ajd, za 2000eura bih ga dao, ali na tu cifru bi mi se smijali, a ja se smijem tima koji se smiju meni jer nemaju pojma koliko je to pouzdan motor....prošao sam s njime pola Europe, jedina mu je mana mala putna brzina....100kmh, 120kmh preticajno....i nakon 500-600km guzica utrne, a nakon 1200-1300km, više nemreš niti sići s njega koliko te ukoči....sve ostalo je daleko bolje no primjerice KLE...

KLE se ponaša kao nekakav polu R motor glede obrtaja i snage koju razvija u odnosu na RPM, osjetiš snagu tek nakon 5000RPM, dok KLR osjetiš od samog starta, a završava na 5000RPM....

potrošnja na otvorenoj cesti i ne preko 100kmh, 4,2 litre, bez prtljage i primjerice po ravničarskom kraju vožnja, potrošnja može pasti i na 3,8-3,9.....jedna sviječica, perivi filter zraka 18 puta pristupačniji no na KLE (samo skineš bočnu plastiku i skineš poklopac air boxa i filter ti je u roku od 30 sekundi u rukama) filter ulja dostupniji, samo skineš bočna 2 šerafa poklopca filtera i filter je vani....dok na KLEu moraš skinuti šus-pleh prvo...

itd...itd...kao dugogodišnji vlasnik mogao bih eseje pisati o KLRu...

imao sam i 650, ali sam ga prodao, 600 je bolji!!
Evidentirano

drazen

• Kawasaki KLE
  • KLE u srcu, Strom pod guzicom :)
« Odgovori #28 : 25. Lipanj, 2018. - 21:34 »

Svaka čast svima, ja imam u garaži ZR7S i to 2 komada, KLE500, ER5...i konačno KLR600....i to iz 1985. godine što je starije i od mnogih mladih vozača.....i sve to fino, divno i krasno, ali bez imalo dvojbe KLR600 je KRALJ svih motora....

Znam da ću navući tvoj bijes, ali cijenjeni kolega ovo ti je malo jači biser! :D
I ja sam promijenio nekoliko motora, istina je da se nisam toliko vozio ko ti, ali ovak generalizirati je pomalo smiješno!
Svaka klasa motora je zasebna i svaki od nas ima neke svoje prioritete i afinitete, ja sam isto malo šarao dok se nisam donekle našao u izboru motora, (KLE 500, Transalp 650, Bandit 1200, CBF 600 i trenutno V-strom 1000), svaki od tih mojih bivših motora je bio dobar na svoj način i sa svima sam bio zadovoljan ali ni za jednog ne mogu reći da je bio KRALJ, trenutno sam jako zadovoljan sa Stromom ali nisam se vjenčao s njim i ako srce povuče nekud na drugu stranu rado ću ga zamijeniti nečim drugačijim, ne nužno i boljim! Kužimo se?! :thumbleft:
Evidentirano

Karcher

• Kawas... ...
« Odgovori #29 : 26. Lipanj, 2018. - 19:34 »

Znam da ću navući tvoj bijes, ali cijenjeni kolega ovo ti je malo jači biser! :D
I ja sam promijenio nekoliko motora, istina je da se nisam toliko vozio ko ti, ali ovak generalizirati je pomalo smiješno!
Svaka klasa motora je zasebna i svaki od nas ima neke svoje prioritete i afinitete, ja sam isto malo šarao dok se nisam donekle našao u izboru motora, (KLE 500, Transalp 650, Bandit 1200, CBF 600 i trenutno V-strom 1000), svaki od tih mojih bivših motora je bio dobar na svoj način i sa svima sam bio zadovoljan ali ni za jednog ne mogu reći da je bio KRALJ, trenutno sam jako zadovoljan sa Stromom ali nisam se vjenčao s njim i ako srce povuče nekud na drugu stranu rado ću ga zamijeniti nečim drugačijim, ne nužno i boljim! Kužimo se?! :thumbleft:

Poštujem svačije "KRALJEVSTVO", naime, kralj u kontesktu svih motora koje sam ja vozio....KLR600 kralj u kontekstu više parametara koji su meni bili presudni, dok nekome drugom bi isti bije najveće smeće od motora.....recimo nekolicini ekipe na news grupa "motocikli.hr" je moj KLR600 bio vječni predmet sprdnje nazivajići ga sklepotinom od dasaka i govana i općenito kao govno do motora koji qrca ne valja....

uglavnom, u mom iskustvu, vozeći hrpe talijanskih endurača općenito, a odrastavši na Aprilia ETX 125, 350, 500, Cagivama Elephant, KTM250, i inim Rotax mašinama pa onda svim pobrojanim Japancima.....KLR600 je motor koji se najduže zadržao pod mojim krovom i tako će i ostati....a to mu daje iz moje perspektive titulu kralja...

motor koji je dobar u svemu, a odličan ni u čemu  :D
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5   Gore

Stranica je generirana za 2.021 sekundi uz 25 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal