Dobro došli na KLE Croatia forum !!
Cek AnteBedalov ti si iz Kastela? Pa bacit cu ti ja oko na motor ja san u Štafilicu. Moj broj ti je u inbox pa se javi.
Možda bi mu sad kad nije jako hladno bolje odgovaralo malo manje od punog čoka. Ali nebitno. Okreće ti sporo mašinu jer- gusto ulje, ne- hladno je, ne - kapacitet akumulatora upitan, DA. Ako bude nenormalno trošio, provjeri stroboskopom da nije tko stavio magnet sa drugim mjestom paljenja. Imaš manual, čitaj, 27 nešto stupnjeva... Pitaj prijašnjeg gazdu čime je zavarivao lonac, to je važno radi korozije... i jeli rezan samo na izlazu. Zvuk je predobar.
Ovo škrguće spojka anlasera, freilaur. Kad dodaš gas, dodaješ zrak (i gorivo, hajde) i mašina ne hvata, a spojka malo klizi pa se čuje. Zašto klizi spojka. - loša je, ona priča o dijelovima spojke, ili - dao si gas pa mašina kao malo potjeruje i usput odspaja - slabo klini jer starter motor slabo gura, hajmo tako se izraziti. Uzrok opet, akumulator. Ili Regler. Ili daješ gas. Ili premali ler. Istoči malo lončiće, preko crijevca po koji deci iz svakog, poslije to precijediš... za svaki kejs. Kad daš čok kraće vrijeme škrguće jer upali. KLE ti zapravo lijepo pali već na malom okretaju, inače bi imao još većih problema. Provjeri voltmetrom, ne onim ukrasnim digitalnim za u vozilo, imaš li 12,5 V nakon što je motor malo odstajao. Znači da drži struju. Provjeri 13,5 V kad motor radi. Znači punjenje. Upamti zvuk sirene prije anlasanja i nakon, i kad je upaljen. Jednostavan pri ruci voltmetar je to. Kad upali, brzo vrati čok i dok je hladan stavi da nema nikako manje od 900-950 sad zimi, kad je skroz hladan. Time ćeš ušparati freilauf, anlaser, akumulator itd. Susjedi će te više poštovati.