Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 29. Svibanj, 2023. - 18:20
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: [1] 2   Dolje

Autor Tema: Udes - Slavonska-Sesvete  (Posjeta: 7730 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Karcher

• Kawas... ...
  • : Svi 2018
  • ZR7S, ZR7S, KLR650, KLR600, KLR600MX, KLE500, ER5
Udes - Slavonska-Sesvete
« : 15. Lipanj, 2018. - 08:47 »

Tko je kriv?  :D

Čak je i policajac malo zatiltao i vrlo oprezno pokušao dati argument...uglavnom, baš nezgodna situacija za obje strane...s jedne strane pravilo desne ruke koje mene kači glede propuštanja meni desnog vozila, a s druge strane kontakt nakon prolaska kroz raskrižje, sa vanjske strane zebre u raskrižju, tj metar nakon zebre po izlasku iz raskrižja, auto mene udara, a ne ja njega...ali kako stvari stoje, policija će donjeti "presudu" da ipak ja preuzimam krivnju zbog pravila "desne ruke"...
Evidentirano
Motorom po autoputu - svetogrđe i oksimoron

rutalj

• Kawas... ...
  • : Svi 2017
  • : Svi 2017
Odg: Udes - Slavonska-Sesvete
« Odgovori #1 : 15. Lipanj, 2018. - 09:29 »

Ajmo bitniije pitanje jesi ti dobro? nema nekih ozbiljnih ozljeda?
A sad, da jako zeznuta situacija, ali mislim da ćeš ti biti kriv. Nešto sam imao prilikom polaganja raspravu s intruktorom, i kod tih skretanja imaju neka dodatna pravila i šeme. Tebi nije zabranjen polukružni ali je strelica bila tebi za lijevo a njima za desno... polukružno je nešto drugo, kad radiš polukružni oni imaju prednost, ako se dobro sjećam. Samo ne priznavaj i ne potpisuj ništa bez odvjetnika :D
Evidentirano

Bajadojaja

• Kawasaki KLE
  • : Sij 2017
  • Nisam ginekolog ali mogu pogledati
« Odgovori #2 : 15. Lipanj, 2018. - 09:45 »

U ovoj situaciji budi sretan ako se izvučeš s podijeljenom odgovornosti, ušao si polukružno u trak iz suprotnog smjera bez da si prethodno provjerio da se možeš sigurno uključiti u promet. Sad da li odvjetnik tu može povući kakvu pravnu caku i da li se to isplati ili ne, pitanje je za struku (a meni to nije ni blizu struci). Isto tako vozač ako je vidio tvoj manevar, mogao je i on malo bolje pratiti promet, ovo izgleda kao da te namjerno nasadio, ne vjerujem da nije imao lufta malo prikočiti, nisu tu neke lude brzine. Eventualno ako te nije vidio od drugog auta-busa kamiona iz susjedne trake, vidim da su dvije trake za skretanje.
Evidentirano

nenox

• Kawasaki KLE
  • : Kol 2017
« Odgovori #3 : 15. Lipanj, 2018. - 10:37 »

vjerojatno pušiona  ak si vozio uz lijevi rub,  e bilo bi vjerojatno drugačije da si po sredini trake i da te opizdil odozada...glavno da nije neka ozbiljnija povreda.. :glasses:
Evidentirano

Neo

• Kawas... ...
  • : Tra 2017
  • : Tra 2017
« Odgovori #4 : 15. Lipanj, 2018. - 12:21 »

Hmm. Nije mi jasno gdje je gledao lik s autom, obzirom da si ti, po viđenom, već skrenuo. Obzirom na manji kut, ti si već završio polukružni manevar kada je on doletio. Al obzirom da je nedavno mene lik srušio na semaforu dok sam ispred njega čekao zeleno, postavlja se pitanje gdje je taj gledao ako me nije vidio a ispred njega sam. Zaključak-nisi siguran ni dok stojiš na semaforu!

Poslano sa mog SM-N910F koristeći Tapatalk

Evidentirano

drdamjan

• Kawasaki KLE
  • : Vel 2014
  • : Vel 2014
  • 095 8748290
« Odgovori #5 : 15. Lipanj, 2018. - 12:34 »

Ti mijenjaš trakove, on ne,
samo logički nabadam...
Sretno sa zdravljem.

Karcher

• Kawas... ...
« Odgovori #6 : 15. Lipanj, 2018. - 13:26 »

Policija kaže da sam kao ja kriv jer sam trebao propustiti vozila meni s desna...OK, to je jasno, ali i sam policajac je bio malo neisguran s obzirom da sam ja već bio u pravcu i izišao iz raskrižja kad me ovaj dohvatio...ali policajac na tu opasku je rekao;"OK, ali s motorom si izišao van zebre jedva 1 metar...pa je to skoro kao da sam i u raskrižju bio...a da je bilo par desetaka metara dalje, onda je nedvojbeno auto kriv"

Meni taj njegov "skoro" baca krivnju na leđa  :D

Evidentirano

Bajadojaja

• Kawasaki KLE
  • Nisam ginekolog ali mogu pogledati
« Odgovori #7 : 15. Lipanj, 2018. - 13:47 »

Policajac je da utvrdi činjenice, a sud da donese presudu tko je kriv. Tak da nemoj se uzdati u murjaka i njegovu procjenu, to ti ista težina kao i kad ti ja ili bilo ko drugi napiše da jesi ili nisi kriv. Sad vidim i koje je križanje, poznata lokacija, po meni si definitivno ti kriv (ali to je samo moje subjektivno mišljenje). Nema teorije da nisi mogao vidjeti da auto dolazi, 20-30 m prije točke udara bili ste skoro pa nasuprot jedan drugome. Računal si da budeš dal gasa i odlepršal ispred auta (bar bi ja tak računal da sam bil na motoru), ali je auto bil prebrz, a ti nagnut i nije prošla teorija "po gasu". Ovaj s autom je možda imal i auto u traci do sebe, pratil je njega a ne neku sekundarnu traku, ima prednost i boli ga kiki. Vjerojatno kad je pogledal naprijed je bilo prekasno, dobro je prošlo, mogel te je skužiti i kad mu se digne prvi kraj u zrak i kotači mu se zavrte u prazno, kad ono gle vraga, motorista skupa s motorom ispod auta. Sve u svemu, dobro je to sve prošlo, malo natučenog mesa i kostiju, zgubljenog vremena, nerviranja i sve kaj ide s tim a špleh se bu popravil, ak ne odmah, kad bu prilike. Nek si ti nama živ, a prizdravil budeš brzo. Meni se frend prije dva mjeseca zasipal sa 150, bil 4 dana u induciranoj komi, napuknuta kralježnica, strgana lopatica, sto pizdarija i nagnječenja, evo neki dan ga vidim pak se vozi. Motor je tak razbit prodal i ubol nekaj jeftinije za prvu silu.
Evidentirano

nenox

• Kawasaki KLE
« Odgovori #8 : 15. Lipanj, 2018. - 14:44 »

moram malo kubat, presporo je vozil, kad se polukružno okrenul trebal je po gasu, valjda to klr može...also lako je sad bit general posle bitke :evil:
zeznuto je po gradu, svaki dan na posel i natrag, nije da nešt uživam...
Evidentirano

Karcher

• Kawas... ...
« Odgovori #9 : 15. Lipanj, 2018. - 16:18 »

moram malo kubat, presporo je vozil, kad se polukružno okrenul trebal je po gasu, valjda to klr može...also lako je sad bit general posle bitke :evil:
zeznuto je po gradu, svaki dan na posel i natrag, nije da nešt uživam...

paaaaa, nećeš vjerovati, ali si u pravu....reko je i čovjek i policajci da zakaj ga nisam ofurio gasom do kraja pa da šmugnem ispred njega i sve 5...jer ionako motoristi vole potezati

eeee je bi ga....što nisam ovo, što nisam ono....što sam uopće išao tamo, a nisam trebao....trebao sam skrenuti u Čavićevu na Žitnjaku, a ja fulao i kad sam skužio da sam trebao u Čavićevu skrenuti...bilo prekasno pa reko idem dolje se okrenuti...

a sad je gotovo... :D
Evidentirano
 Str: [1] 2   Gore

Stranica je generirana za 0.219 sekundi uz 25 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal