Dobro došli na KLE Croatia forum !!
Ajmo bitniije pitanje jesi ti dobro? nema nekih ozbiljnih ozljeda?A sad, da jako zeznuta situacija, ali mislim da ćeš ti biti kriv. Nešto sam imao prilikom polaganja raspravu s intruktorom, i kod tih skretanja imaju neka dodatna pravila i šeme. Tebi nije zabranjen polukružni ali je strelica bila tebi za lijevo a njima za desno... polukružno je nešto drugo, kad radiš polukružni oni imaju prednost, ako se dobro sjećam. Samo ne priznavaj i ne potpisuj ništa bez odvjetnika
Sretno da oporavkom I neka što prije prođu ozljede ako ih ima.Ovdje ćeš tjerati "mak na konac" ako se ne dogovorite a mislim da nećete.Ako se sjećaš gdje je bio kontakt(na samoj zebra,prije nje ili točno tamo gdje je motor,iza zebre) tada bi ti znao reći tko je kriv.Samo javi taj podatak I sve ti pojasnim.Uglavnom,ostaje ti žalba na prekršajni nalog kojeg dobiješ od PU I odlučuje Sud a ne policija.Moj savjet je da se nagodiš sa osiguranjem (ići će ti odštetni zahtjev od vozača auta sigurno) drugog vozila.Odi na osiguranje gdje je drugi sudionik osiguran I traži naknadu štete sa procjenom.Tražiti će te zapisnik,reci bila je policija,ispuni zahtjev I čekaj.Napomena; ti si NAPRAVIO radnju skretanja I već si bio u pravcu kretanja I nisi ga imao namjeru mijenjati,vozilo koje te udarilo se prestrojavalo.Upamti to.Nikakva skretanja ne spominji u zahtjevu