Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 29. Svibanj, 2023. - 17:13
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: 1 [2]   Dolje

Autor Tema: Udes - Slavonska-Sesvete  (Posjeta: 7729 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kleptanon

• Kawasaki KLE
  • : Pro 2017
  • : Pro 2017
Odg: Udes - Slavonska-Sesvete
« Odgovori #10 : 15. Lipanj, 2018. - 20:13 »

Kao kaj vele kolege..samo ti ozdravi i zaliječi rane,a drugi puta kad budes tražio Čavičevu javi se za :occasion: jer ja živim u blizini :ruke:
Evidentirano

Stipko

• Kawasaki KLE
  • : Pro 2011
« Odgovori #11 : 17. Lipanj, 2018. - 23:24 »

Sretno da oporavkom I neka što prije prođu ozljede ako ih ima.Ovdje ćeš tjerati "mak na konac" ako se ne dogovorite a mislim da nećete.Ako se sjećaš gdje je bio kontakt(na samoj zebra,prije nje ili točno tamo gdje je motor,iza zebre) tada bi ti znao reći tko je kriv.Samo javi taj podatak I sve ti pojasnim.Uglavnom,ostaje ti žalba na prekršajni nalog kojeg dobiješ od PU I odlučuje Sud a ne policija.Moj savjet je da se nagodiš sa osiguranjem (ići će ti odštetni zahtjev od vozača auta sigurno) drugog vozila.Odi na osiguranje gdje je drugi sudionik osiguran I traži naknadu štete sa procjenom.Tražiti će te zapisnik,reci bila je policija,ispuni zahtjev I čekaj.
Napomena; ti si NAPRAVIO radnju skretanja I već si bio u pravcu kretanja I nisi ga imao namjeru mijenjati,vozilo koje te udarilo se prestrojavalo.Upamti to.Nikakva skretanja ne spominji u zahtjevu
Evidentirano

rutalj

• Kawas... ...
  • : Svi 2017
  • : Svi 2017
« Odgovori #12 : 18. Lipanj, 2018. - 09:56 »

Ajmo bitniije pitanje jesi ti dobro? nema nekih ozbiljnih ozljeda?
A sad, da jako zeznuta situacija, ali mislim da ćeš ti biti kriv. Nešto sam imao prilikom polaganja raspravu s intruktorom, i kod tih skretanja imaju neka dodatna pravila i šeme. Tebi nije zabranjen polukružni ali je strelica bila tebi za lijevo a njima za desno... polukružno je nešto drugo, kad radiš polukružni oni imaju prednost, ako se dobro sjećam. Samo ne priznavaj i ne potpisuj ništa bez odvjetnika :D

Razmišljao sam o tome što mi je rekao instruktor cijeli vikend, i sjetio sam se, prema riječima instruktora u autoškoli, ako je taj lik skreta desno pod strelicom, ati se polukružno okretao, ti imaš prednost. On je rekao baš da to ekipa nije znala, i da su ih rušili na polaganju, baš ta tvoja situacija. Kažem ako su skretali pod pomoćnom strelicom oni desno, a ti si imao zeleno za lijevo i okrenuo se polkružno, ti si imao prednost. Probaj malo iskopati sam po propisima.
A ako nije bilo pod pomoćnom strelicom onda ne znam.
Kako god samo najbitnije da ti budeš dobar i zdrav.
Evidentirano

Karcher

• Kawas... ...
  • : Svi 2018
  • : Svi 2018
  • ZR7S, ZR7S, KLR650, KLR600, KLR600MX, KLE500, ER5
« Odgovori #13 : 19. Lipanj, 2018. - 07:15 »

Sretno da oporavkom I neka što prije prođu ozljede ako ih ima.Ovdje ćeš tjerati "mak na konac" ako se ne dogovorite a mislim da nećete.Ako se sjećaš gdje je bio kontakt(na samoj zebra,prije nje ili točno tamo gdje je motor,iza zebre) tada bi ti znao reći tko je kriv.Samo javi taj podatak I sve ti pojasnim.Uglavnom,ostaje ti žalba na prekršajni nalog kojeg dobiješ od PU I odlučuje Sud a ne policija.Moj savjet je da se nagodiš sa osiguranjem (ići će ti odštetni zahtjev od vozača auta sigurno) drugog vozila.Odi na osiguranje gdje je drugi sudionik osiguran I traži naknadu štete sa procjenom.Tražiti će te zapisnik,reci bila je policija,ispuni zahtjev I čekaj.
Napomena; ti si NAPRAVIO radnju skretanja I već si bio u pravcu kretanja I nisi ga imao namjeru mijenjati,vozilo koje te udarilo se prestrojavalo.Upamti to.Nikakva skretanja ne spominji u zahtjevu

Njegovo skretanje u desno je obavezni pravac za tu traku u kojoj je bio, nije on mijenjao traku, vidiš da sam nacrtao strelice kako koja traka pokazuje obavezan smjer, nisu bile dopunske strelice, već normalno zeleno i njemu i meni i zbog toga, iako je on mene straga kakti udario i po tome bi automatski trebao biti kriv, policija zaključuje da sam ipak ja kriv jer sam mu "oduzeo prednost", a to što sam bio za 1 metar ispred njega pa je on zapravo mene udario straga ne umanjuje činjenicu da sam ja njemu "uletio" ispred i doveo ga u situaciju da me udari straga....pojeo sam govno kako se čini, zahebo sam.....nebitno sada više tko je kriv, jednostavno kriva procjena, dogodi se....u pitanju je bio frtalj sekunde, doslovno.....srećom mi je taman tehnički bio na kraju pa sam si odmah uplatio zaštitu bonusa prije no što je uopće ušlo u zapisnik.....koštati će me 2 godine po 180kn više, a bez zaštite bi ispalo oko 900kn više dok bih se vratio na punu bonifikaciju...

Sada me jedino brine to kaj je tutlek zvao policiju, još su i policajci, s obzirom na jako malu štetu i potpuno vozno stanje oba vozila pitali zašto nismo samo ispunili europsko i da osiguranje odluči....a ovako kako se čini popušiti ću i packu od policije....taman sad u ljeto da im uplatim "regres" od bar 1000, ako ne i 1500 pa čak i do 2000kn....
Evidentirano
Motorom po autoputu - svetogrđe i oksimoron

Stipko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #14 : 19. Lipanj, 2018. - 22:06 »

Dobro su ti rekli policajci,nije ih trebalo zvati ali zvali ste ih jer se niste dogovorili.Kad ispunjavaš zahtjev u osiguranju,obavezna rubrika je ispuniti da li je bila policija ili ne.
Ponavljam,ne priznaj krivnju I daj zahtjev za naknadu štete u osiguranje kod kojeg je lik osiguran.
Policijski zapisnik nije presuda koje je pravomoćna niti rješenje koje dobiješ.
Ti si bio u svojoj traci I za polovinu vozila si bio ispred njega.U najgorem slučaju biti će podijeljena odgovornost.Na kaznu koju dobiješ od policije se žališ upravo po ovome što sam ti naveo.Ti si ušao u svoju traku,nastavio kretanje I da si ti njemu oduzeo prednost lupio bi te u prednji kotač,čak I tada te mogao izbjeći I morao te vidjeti.Ako računaš na to tko ima prednost,ima ju on no ti si već obavio radnju skretanja I vozio si u pravcu.Na onome tko kaže drugačije je teret dokazivanja.Sretno I samo gasss,nije to strašno,desi se, :occasion:
Evidentirano

kUm

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011
« Odgovori #15 : 22. Lipanj, 2018. - 15:29 »

Sam da potvrdim kae reko rutalj, ako je zadrzavao traku i ako je imao zeleno, ti si bio nepazljiv ;)
Slijedi Stipkove upute i mozda ispadne na dobro.
Botno da tebi nije nist.
...a ako mu je bila dopunska strelica za skretanje, onda ne liq kriv...pise u Zakoni, ne stignem sad potraziti clanak, jer mu dopunska dopusta ukljucivanje u promet ako ne ometa druge vozace...!

@@@zato pojacan oprez svima na 2 kotaca kada se polukruzno okrecu, posebno Zagrebacka i Slavonska avenija, jer 98,74% vozaca je sigurno da ima prednost ako mi se upali dopunska zelena strelica !!!
0,26%nije sigurno da li ima prednost na dopunsko zeleno,a svega 1% vozaca zna da nema prednost i da mora propustiti vozilo koje se polukrizno okrece :(

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:
 Str: 1 [2]   Gore

Stranica je generirana za 0.206 sekundi uz 25 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal