Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 04. Prosinac, 2024. - 20:26
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: 1 2 3 [4] 5 6   Dolje

Autor Tema: Bendix pri kraju  (Posjeta: 19586 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kUm

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011
Odg: Bendix pri kraju
« Odgovori #30 : 13. Studeni, 2019. - 15:24 »

1. Oštećenja na bendixu se poravnaju s dijamatnim brusom koji se stavi na bušilicu ili bijax brusilicu da se oštećenje zagladi.
2. Uz to treba zupčanik treba finim brusnim papirom obraditi, najbolje na tokarskom stroju, jer se na piksi na koju naliježu valjčići, stvore male udubine od stiskanja valjčića i oni su jedan od faktora preskakivanja bendixa, jer valjčiću ne naliježu jednako na piksu i ne stvaraju jednako isti pritisak (federi su manje bitni).
 Postavit ću i sliku kad je nađem ;)
Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:

Karcher

• Kawas... ...
  • : Svi 2018
  • ZR7S, ZR7S, KLR650, KLR600, KLR600MX, KLE500, ER5
« Odgovori #31 : 28. Veljača, 2021. - 12:38 »

Ovak kad pogledaš financijsku isplativost popravka, bilo bi idealno da ima samo federa za kupiti, ionak je u njima glavni problem, ovo drugo promijeniš jer ionak dođe u kompletu.

Ima samo federa za kupiti, ali koštaju 3 komada 126kn!!!!
Evidentirano
Motorom po autoputu - svetogrđe i oksimoron

drdamjan

• Kawasaki KLE
  • : Vel 2014
  • : Vel 2014
  • 095 8748290
« Odgovori #32 : 01. Ožujak, 2021. - 00:21 »

Citat: Bajadojaja - 24. Rujan, 2019. - 16:50

Ovak kad pogledaš financijsku isplativost popravka, bilo bi idealno da ima samo federa za kupiti, ionak je u njima glavni problem, ovo drugo promijeniš jer ionak dođe u kompletu.

Ima samo federa za kupiti, ali koštaju 3 komada 126kn!!!!

ovo je Bajadojaja pisao dok nije apsolvirao do kraja,
i baš mi on je rekao da federiće ne rastezat i da ne smiju
bit prejaki jer onda na leru valjci dodiruju i vrte i troše
dodirnu površinu.
Valjci trebaju kad motor upali već na leru centrifugalno otputovati na veći promjer, a ako su federići jači, neće to moći.
Isto me je upozorio da smanjenje lera i nije zudravo za bendiks,
što uvažavam.
Još jedna potvrda da od onoga što sam znao napraviti kontra originala... da je malo od toga bilo potpuno pametno.

Bajadojaja

• Kawasaki KLE
  • : Sij 2017
  • Nisam ginekolog ali mogu pogledati
« Odgovori #33 : 01. Ožujak, 2021. - 05:34 »

Ja nisam mehaničar, ali volim shvatiti kak neki sklop radi, volim ponekad pametovati pa naučiti na vlastitim greškama, ali i priznati da sam na kraju krajeva napravio zajeb. Ti federi su jako bitni, nije svejedno kakvi su, očito moraju biti točno onakvi kakvi su novi, iste dužine i iste potisne sile, inače se problem ne riješi ili riješi na kratko vrijeme.
Ja sam napravio više zajeba u kombinaciji, pa ovo pišem da drugi pročitaju i ne ponove. 
1. Full sintetsko ulje - ne valja, pisalo se puno puta, ali ja sam ja pa ulio, bendiks zaglađen ko od stakla, proklizavanje kuplunga na višim okretajima, stavljajte ulje po service manualu
2. Gel baterija premale startne amperaže - ne valja, sježi bendiks i moguće starter relej
3. Ler gas mi bilo milo držati na 800 rpm, baš mi je tak lijepo ššaputal u leru i ljepše uletil u prvu bez "klank" zvuka, ne valja, valjčići bendixa ne odvoje do kraja
4. Zamjenski bendix s četvrtastim jačim federima- ne valja, prejaki federi koji nisu odvajali i ubili valjčiće
Na kraju nahrapavil površinu gdje primaju valjci, stavil original federe i valjke, promijenil ulje i aku, svi problemi netragom nestali
Pretpostavka je majka zajeba, čovjek uči dok je živ i umre bedast  :D
Evidentirano

Neo

• Kawas... ...
  • : Tra 2017
  • : Tra 2017
« Odgovori #34 : 01. Ožujak, 2021. - 07:46 »

U potpunosti se slažem s Bajom. Mislim da    je kod većine stvari ipak bolje držati se service manuala i ne kemijati s dijelovima posebno kod bitnih stvari. Na kraju u većini slučajeva cjelokupna priča ispadne puno skuplja, posebno ako se ide po priči rekla-kazala.

Poslano sa mog SM-N910F koristeći Tapatalk

Evidentirano

Karcher

• Kawas... ...
  • ZR7S, ZR7S, KLR650, KLR600, KLR600MX, KLE500, ER5
« Odgovori #35 : 01. Ožujak, 2021. - 09:17 »

4. Zamjenski bendix s četvrtastim jačim federima- ne valja, prejaki federi koji nisu odvajali i ubili valjčiće

znači isplati se dati 126kn za tri mala usrana pederčića ako je samo do njih?!?

naravno, uz kombinaciju brusenja klizne površine gdje valjčići laufaju!!
Evidentirano
Motorom po autoputu - svetogrđe i oksimoron

Bajadojaja

• Kawasaki KLE
  • Nisam ginekolog ali mogu pogledati
« Odgovori #36 : 01. Ožujak, 2021. - 09:39 »

Po meni se isplati, sve ovisi na kaj ti liči kučište bendixa, razbijenost, valjčiće je teško uništiti, materijal je jako tvrd. Kad otvoriš bude puno jasnije. Neki su imali velike grbe u kučištu bendixa koje je trebalo prebrusiti da valjci lijepo klize, na mojem je ta deformacija bila minimalna, vidljiva tek pod povećalom.
Evidentirano

Klecarev

• Kawa... ...
  • **
  • : Pro 2023
« Odgovori #37 : 26. Prosinac, 2023. - 19:53 »

Pozdrav i evo prvog  problema,

Pretpostavljam da je bendix u pitanju. Neće da pali ali vergla. Čuje se koji put neki "klik" dva puta za redom pa još jednom možda za par sek.
KLE je nešto preko 30 000 km, 2006. g.

Akumulator je nešto slabiji, ispod 12 V pa sam ga punio ali svjedno ne pali. Pokušao sam i preko kablova ali na vrijeme sam shvatio da nema svrhe.

Pretpostavljam, čitajući ranije postove da bendix ne odradi svoje i ne zahvati zupčanik radilice (ili na čemu je već).

Inače, jučer ujutro planirao u Rijeku, upalio je, doduše malo teže ali uz čok je, i radio nepunu minutu da bi se ugasio, i tako dva - tri puta za redom.
Kasnije više ni da bi, tako da sam odustao i od puta u Rijeku.

Nije mi jasno zašto se ugasio ako je već radio, mada, moguće i oko mojeg nepoznavanja položaja leptira goriva i okretanja čas na RES čas na PRI čas na ON.
(na PRI samo kratko, toliko sam znao da je to servisni položaj za ispuštanje goriva.)

Znam da je teško na osnovu ovoga donijeti nekakav zaključak ali svako mišljenje će mi dobro doći.

Slijedeće što kanim, ako izostane neki drugi savjet, je demontirati i rastaviti bendix i vidjeti stanje tih famoznih valjčića i opruga uz guglanje i po stranim forumima.

Evidentirano

Klecarev

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #38 : 26. Prosinac, 2023. - 20:03 »

Evo par slika sa označenim sastavnicama za dio kojih ne znam svrhu i naziv pa ako može pomoć? Hvala!

Bendix je pod 4 koliko se razumijem.
Što bi bilo pod 1, 2, 3 i 5?

"Kutijica" pod 3 sadrži osigurač od 30 A. Pretpostavljam za paljenje!?

Koji od ovih bi bio regler, ili ga nisam označio/pronašao?
Evidentirano

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #39 : 26. Prosinac, 2023. - 20:33 »

:D Auuu ako ti je acuu ispod 12 V ne valja, mjenjaj ga , to pod prvo....tko zna kad je mjenjan, tko zna jel ti i regler dobar, jer ako se accu ne promijeni na vrijeme (cca 5 god max) odlazi i regler u 99 posto sluajeva.....  :glasses:

:D Frajlauf iliti bendix počinje sa takvim klikom kao što kažeš, ali i kod slabog accua isto se može ćuti takav identični klik kod startanja........dakle accu novi  :h

:D Ako se ponovi sa novim accuom klik onda ga malo pomakni u brzini i ako upali moguće je da je frajlauf, gori slučaj je da ga lagano lupiš nekim drvenim komadom malo po kućištu ali ne prejako jer je bakelitni da ne pukne i ako nakon toga upali opet je sumnja na frajlauf iliti bendix.......  :glasses:

:D Eh sad slika jedan su ti osigurači, slika dva ti je relej za žmiganje žmigavca.....iliti flasherrelej......  :angel:

Slika pet ti je komp ispod sica......iliti njegov mali mozak..... slika tri si pogodio, veliki dečko za anlaser..... :glasses:

:D A ono kaj te muči nisi označio a bio si jako blizu , regler......na prvoj slici di imas 1 i 2 pogledaj desno od dvojke i vidš malu kutijicu s rebrima sive boje iza posude s tekućinom za hlađenje, e to ti je REGLER...... (kod SPERa imas zamjenski veliki najbolji, košta ali je nepoderiv, ostalo su gluposti u zamjeni)........  :smoke:   Eto malo hintova......  :thumbleft:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 
 Str: 1 2 3 [4] 5 6   Gore

Stranica je generirana za 0.154 sekundi uz 27 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal