Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 13. Listopad, 2024. - 22:01
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: 1 ... 3 4 [5] 6   Dolje

Autor Tema: Bendix pri kraju  (Posjeta: 18886 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kroko

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011
Odg: Bendix pri kraju
« Odgovori #40 : 26. Prosinac, 2023. - 20:43 »

Nije mi jasno zašto se ugasio ako je već radio, mada, moguće i oko mojeg nepoznavanja položaja leptira goriva i okretanja čas na RES čas na PRI čas na ON.
(na PRI samo kratko, toliko sam znao da je to servisni položaj za ispuštanje goriva.)

:D E da djelomično točno si napisao......ON i RES su ti jasni položaji, a PRI ti je slobodan protok do frgiča, nije samo servisni mod.......kad poslije REZ ostaneš bez benge prebaciš na PRI i taman imas još cca 4dcl da se dofuraš do benzinske....  :angel:  Ili nakon svakog duljeg stajanja motora staviš na PRI da lakše upališ makinu.......  :glasses: 

:D PRI je ponekad zadnja pomoć jer ako nakon REZ odeš na benzinsku i zaboraviš vratiti na ON i potrošiš tank opet do REZ........još se čudiš kak ti KLE išao 50 km više s tankom  :h  a onda hladan tuš kad otkriješ da si i REZervu spizdio  :h ehh onda nastupa PRI i zahvaljuješ malim žutim japanezerima na toj opciji......  :evil: :evil: evo ti jedna anegdota iz realnog života  :h :h
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #41 : 26. Prosinac, 2023. - 21:04 »

:D Evo ako nisi skužio opis...ovo plavim označeno je glavobolja zvana regler....   :bang:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

Klecarev

• Kawa... ...
  • **
  • : Pro 2023
« Odgovori #42 : 27. Prosinac, 2023. - 09:02 »

Hvala kroko!

Skužio sam sve!
Ti tvoji mali hintovi, kako kažeš, zlata vrijede.

Da, regler ima rebra za hlađenje, da sam ga vidio, a nisam (nemam pojma kako) prepoznao bih ga. Hvala još jednom.

Da li je ispravan ili nije, hmmmm.... trebalo bi ga ispitati. Provjeriti ću to.

Logično za bendix i tuckanje po njemu, a i ovo pomicanje pokretanjem u brzini, kužim razlog, jednom sa na traktoru mijenjao veliki zubčanih na zamašnjaku u koji uzubljuje mali od bendixa - jer je bio poderan na mjestu na kojem se uvijek zaustavljao. Pretpostavljam da se i ovdje to savjetuješ radi istog?

Prva stvar mi je nabaviti novi akumulator i brtvu poklopca anlasera, budući sam ga skidao, tako da mogu dalje. Zapravo, mogu probati i bez nove brtve, samo radi probe. Nešto malo ulja je iscurilo, moram pitati novog vlasnika koje je stavio, a novo je, to je i potvrdio da ga je ljetos promijenio a od tada nije radio km.

Ugavnom, javim kako dalje bude napredovalo.
Danas baš neću stići raditi oko njega, ali moguće nabavim akumulator ako stignem odraditi jedan posao nakon kojeg bi mogao skoknuti do Rijeke.

Do čitanja!! Lp
Evidentirano

drdamjan

• Kawasaki KLE
  • : Vel 2014
  • : Vel 2014
  • 095 8748290
« Odgovori #43 : 27. Prosinac, 2023. - 09:57 »

Pozdrav i evo prvog  problema,

Pretpostavljam da je bendix u pitanju. Neće da pali ali vergla. Čuje se koji put neki "klik" dva puta za redom pa još jednom možda za par sek.
KLE je nešto preko 30 000 km, 2006. g.

Akumulator je nešto slabiji, ispod 12 V pa sam ga punio ali svjedno ne pali. Pokušao sam i preko kablova ali na vrijeme sam shvatio da nema svrhe.

Pretpostavljam, čitajući ranije postove da bendix ne odradi svoje i ne zahvati zupčanik radilice (ili na čemu je već).

Inače, jučer ujutro planirao u Rijeku, upalio je, doduše malo teže ali uz čok je, i radio nepunu minutu da bi se ugasio, i tako dva - tri puta za redom.
Kasnije više ni da bi, tako da sam odustao i od puta u Rijeku.

Nije mi jasno zašto se ugasio ako je već radio, mada, moguće i oko mojeg nepoznavanja položaja leptira goriva i okretanja čas na RES čas na PRI čas na ON.
(na PRI samo kratko, toliko sam znao da je to servisni položaj za ispuštanje goriva.)

Znam da je teško na osnovu ovoga donijeti nekakav zaključak ali svako mišljenje će mi dobro doći.

Slijedeće što kanim, ako izostane neki drugi savjet, je demontirati i rastaviti bendix i vidjeti stanje tih famoznih valjčića i opruga uz guglanje i po stranim forumima.

kolega, vidim imaš volju.
isto vidim, i drugi imaju volju pomoći.
Bez ljutnje, po tvojim pitanjima zaključujem
da nema smisla pisati, jer ti nedostaje puno iskustva i znanja.
(na KLE-u)
pa bi morali puuuuno pisati.
Nego, imam ti ja mazohističkih sklonosti,
nazovi, pa ću ti uživo reći što i kako, jer drugačije ne ide.
Ujedno ću te ugnjaviti, jer sam kad je tehnika u pitanju jako dosadan tip.
095 8748 290---> između 15 i 17 drijemam!!!
sretna Nova...
Na kraju napišemo ovdje što je to sve bilo.
« Zadnja izmjena: 27. Prosinac, 2023. - 18:46 drdamjan »
Evidentirano

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #44 : 27. Prosinac, 2023. - 12:22 »

Hvala kroko!

Skužio sam sve!
Ti tvoji mali hintovi, kako kažeš, zlata vrijede.

Da, regler ima rebra za hlađenje, da sam ga vidio, a nisam (nemam pojma kako) prepoznao bih ga. Hvala još jednom.

Da li je ispravan ili nije, hmmmm.... trebalo bi ga ispitati. Provjeriti ću to.

Do čitanja!! Lp

:D  Da, zaboravih ti napisati za provjeru reglera, kad motor radi izmjeriš napon na klemama ako je od 13,9 do max 14,7 Volti onda je regler dobar , sve ostalo je znak da se javiš majstoru Speru.......  :thumbleft: :thumbleft:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

dado_vtc

• EJZ
  • Kawasaki KLE
  • : Tra 2011
  • KLE, Tomos ATX Electronic 90
« Odgovori #45 : 27. Prosinac, 2023. - 14:26 »

Da li ti anlaser vrti "na prazno" odnosno samo zazuji kao klasični elektro motor (bzzzzz :)) ili ti ipak okreće radilicu. Ako okreće radilicu (vergla: "vi-vi-vi-vi-vi.....  :D ) onda ti nije do benixa/frejlaufa nego te nešto drugo zeza: karb/akumulator/iskra/struja/gorivo...nastavi niz ;)
Evidentirano
S budalama se ne isplati raspravljati, jer prvo te spuste na svoj nivo, a onda te tu dotuku iskustvom...

Klecarev

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #46 : 28. Prosinac, 2023. - 15:43 »

Citat: dado_vtc link=topic=4229.msg78281#msg78281a date=1703683597
Da li ti anlaser vrti "na prazno" odnosno samo zazuji kao klasični elektro motor (bzzzzz :)) ili ti ipak okreće radilicu. Ako okreće radilicu (vergla: "vi-vi-vi-vi-vi.....  :D ) onda ti nije do benixa/frejlaufa nego te nešto drugo zeza: karb/akumulator/iskra/struja/gorivo...nastavi niz ;)

Ne uključuje radilicu, okreće samo rotor ali bendix ne ukopčava, to sam i napisao na početku.
Hvala!
Evidentirano

Klecarev

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #47 : 28. Prosinac, 2023. - 19:02 »

Najprije ga treba upaliti da bi ga probao.
Danas sam zvao ovlašteno servis/trgovinu u Karlovcu.
Savjetuje mi akumulator Yuasa, da je najbolji zamotocikle.
Nadalje, valjčići, opruge i ....još nešto treće = 61,50 E,
Brtva poklopca anlasera 20,43 E...

No, treba također ispitati nekakav prekidač koji se nalazi na poklopcu alternatora, iznad statora, da on ne pravi problem, kaže....

Uglavnom, valjčići, opruge, brtva... ne mogu stići prije 16.01., da sam i naručio, a nisam još jer nisam skinuo bendix - ne stižem.

Jedino mi ide po glavi pričvrstiti poklopac alternatora natrag uz onakvu brtvu kakva je i probati ga paliti pa kucnuti malo po bendixu, pokrenuti ga u 6. brzini, da zakrene zubčanik radilice, ono što si savjetovao.

Nego, da li je točno da se ugašen ne može postaviti u 2. brzinu i dalje? Nisam probao, danas naišao u jednom videu na to.
Evidentirano

Klecarev

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #48 : 28. Prosinac, 2023. - 19:04 »

kolega, vidim imaš volju.
isto vidim, i drugi imaju volju pomoći.
Bez ljutnje, po tvojim pitanjima zaključujem
da nema smisla pisati, jer ti nedostaje puno iskustva i znanja.
(na KLE-u)
pa bi morali puuuuno pisati.
Nego, imam ti ja mazohističkih sklonosti,
nazovi, pa ću ti uživo reći što i kako, jer drugačije ne ide.
Ujedno ću te ugnjaviti, jer sam kad je tehnika u pitanju jako dosadan tip.
095 8748 290---> između 15 i 17 drijemam!!!
sretna Nova...
Na kraju napišemo ovdje što je to sve bilo.

drdamjan,

Hvala ali neka, neću te gnjaviti za sada.
Ako bude trebalo javim se.

Lp
Evidentirano

dado_vtc

• EJZ
  • Kawasaki KLE
  • KLE, Tomos ATX Electronic 90
« Odgovori #49 : 29. Prosinac, 2023. - 12:58 »

Ne uključuje radilicu, okreće samo rotor ali bendix ne ukopčava, to sam i napisao na početku.
Hvala!

Aaa, nisam to skužio iz prvog posta, napisao si da "vergla" i ponekad se samo čuje pokoji klik. Jesi ga pokušavao upaliti "na guranac"? Koliko znam, bez problema se ušalta u drugu dok je ugašen (palio sam jednom "na guranac" u drugoj prije 10-ak godina :evil:), kad radi motor onda se baš ne da ušaltati odmah u drugu iz lera, već moraš prema dolje u prvu pa tek  iz nje u drugu. Možda je tako i dok je ugašen, srećom ne sjećam se više  :D
Inače nemoj ga nikad ostavljati ugašenog na PRIM, tad gorivo curi slobodnim padom i dok motor ne radi, ako ti je lošija iglica i dosijed u čašici karburatora, tad ti može napuniti cilindre (a i ulje u karteru) gorivom
Evidentirano
S budalama se ne isplati raspravljati, jer prvo te spuste na svoj nivo, a onda te tu dotuku iskustvom...
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6   Gore

Stranica je generirana za 0.481 sekundi uz 26 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal