Dobro došli na KLE Croatia forum !!
Nije mi jasno zašto se ugasio ako je već radio, mada, moguće i oko mojeg nepoznavanja položaja leptira goriva i okretanja čas na RES čas na PRI čas na ON. (na PRI samo kratko, toliko sam znao da je to servisni položaj za ispuštanje goriva.)
Pozdrav i evo prvog problema, Pretpostavljam da je bendix u pitanju. Neće da pali ali vergla. Čuje se koji put neki "klik" dva puta za redom pa još jednom možda za par sek. KLE je nešto preko 30 000 km, 2006. g. Akumulator je nešto slabiji, ispod 12 V pa sam ga punio ali svjedno ne pali. Pokušao sam i preko kablova ali na vrijeme sam shvatio da nema svrhe. Pretpostavljam, čitajući ranije postove da bendix ne odradi svoje i ne zahvati zupčanik radilice (ili na čemu je već). Inače, jučer ujutro planirao u Rijeku, upalio je, doduše malo teže ali uz čok je, i radio nepunu minutu da bi se ugasio, i tako dva - tri puta za redom. Kasnije više ni da bi, tako da sam odustao i od puta u Rijeku. Nije mi jasno zašto se ugasio ako je već radio, mada, moguće i oko mojeg nepoznavanja položaja leptira goriva i okretanja čas na RES čas na PRI čas na ON. (na PRI samo kratko, toliko sam znao da je to servisni položaj za ispuštanje goriva.)Znam da je teško na osnovu ovoga donijeti nekakav zaključak ali svako mišljenje će mi dobro doći. Slijedeće što kanim, ako izostane neki drugi savjet, je demontirati i rastaviti bendix i vidjeti stanje tih famoznih valjčića i opruga uz guglanje i po stranim forumima.
Hvala kroko! Skužio sam sve! Ti tvoji mali hintovi, kako kažeš, zlata vrijede. Da, regler ima rebra za hlađenje, da sam ga vidio, a nisam (nemam pojma kako) prepoznao bih ga. Hvala još jednom. Da li je ispravan ili nije, hmmmm.... trebalo bi ga ispitati. Provjeriti ću to. Do čitanja!! Lp
Da li ti anlaser vrti "na prazno" odnosno samo zazuji kao klasični elektro motor (bzzzzz ili ti ipak okreće radilicu. Ako okreće radilicu (vergla: "vi-vi-vi-vi-vi..... ) onda ti nije do benixa/frejlaufa nego te nešto drugo zeza: karb/akumulator/iskra/struja/gorivo...nastavi niz
kolega, vidim imaš volju.isto vidim, i drugi imaju volju pomoći. Bez ljutnje, po tvojim pitanjima zaključujem da nema smisla pisati, jer ti nedostaje puno iskustva i znanja. (na KLE-u)pa bi morali puuuuno pisati. Nego, imam ti ja mazohističkih sklonosti, nazovi, pa ću ti uživo reći što i kako, jer drugačije ne ide. Ujedno ću te ugnjaviti, jer sam kad je tehnika u pitanju jako dosadan tip. 095 8748 290---> između 15 i 17 drijemam!!!sretna Nova...Na kraju napišemo ovdje što je to sve bilo.
Ne uključuje radilicu, okreće samo rotor ali bendix ne ukopčava, to sam i napisao na početku.Hvala!