Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 23. Rujan, 2023. - 22:45
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: [1] 2   Dolje

Autor Tema: ER6N  (Posjeta: 6261 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bajadojaja

• Kawasaki KLE
  • : Sij 2017
  • Nisam ginekolog ali mogu pogledati
ER6N
« : 28. Kolovoz, 2019. - 09:20 »

Evo ekipa da se pohvalim, od jučer navečer je u garaži ER6N zamijenio KLE 500.
Znam da nema nekih poveznica između ta dva motora, osim kaj su mašine slične i Kawasaki su oba, ali ukazala se prilika i ja sam uletio grlom u jagode.
Motor je od prvog vlasnika, kupljen u HR, 2006-ta godina, kad sam ga parkiral doma u garažu taman je okrenul 8800 km na cajgeru.
Tvorničko stanje, ništa dirano osim nosača kofera i kofer Kappa 46L, dobil uz motor servisnu, ulje, filtere i novu šajbicu čepa ulja, tank torbu, sav pribor od kofera, servisnu knjižicu....
Gume su još uvijek prve na motoru, i još imaju crte po sebi, ja do doma malo skinul crvene crte s prednje gume :h.
Danas bu valjda palo malo glancanja, promjena ulja i filtera (zadnje promijenjeno 2017-te, al od onda je napravljeno ni soma km), svjećice čisto preventivno radi starosti ako ih uspijem kupiti negdje usput kad budem išel s posla, ne znam kaj drugo mogu raditi na njemu.
U odnosu na KLE ovo je romobil, ali opet bil je ispod cijene, ak mi se ne bude dopal za voziti, imam kaj za ponuditi u zamjenu za npr. dobro očuvanog Versysa.
Najsretnija je žena jer je u garaži konačno nekaj a da ona može s nogama do poda :h.
Nemam namjeru nestati s foruma, ovdje je ipak najbolja ekipa, a možda se kaj poklopi u životu u budućnosti, pa se opet uz ovoga pridruži i neko KLEpetalo, nikad se ne zna.
Ovaj ER6N mi nije bil ni na kraj pameti da bi ikad bil kod mene u garaži, ni C varijanta, pa se ipak dogodi.
Par slikica od sinoć, nisam baš nekaj slikal:
« Zadnja izmjena: 28. Kolovoz, 2019. - 09:32 Bajadojaja »
Evidentirano

MladenSK

• Kawasaki ...
  • : Srp 2012
  • : Srp 2012
Odg: ER6N
« Odgovori #1 : 28. Kolovoz, 2019. - 09:30 »

:thumbleft:  :huray:
Evidentirano

Hrx

• Kawas... ...
  • : Sij 2016
  • : Sij 2016
  • semper paratus
« Odgovori #2 : 28. Kolovoz, 2019. - 10:41 »

Sritno!  :occasion:
Evidentirano
Semper paratus

nenox

• Kawasaki KLE
  • : Kol 2017
  • : Kol 2017
« Odgovori #3 : 28. Kolovoz, 2019. - 11:51 »

Glavno da je žena zadovoljna, tebe ko je   :evil: sad si bar miran duže vrijeme
Evidentirano

Bajadojaja

• Kawasaki KLE
« Odgovori #4 : 28. Kolovoz, 2019. - 12:18 »

Možda dobijem na lotu koji ne igram, pa njoj ostavim ovaj bicikl, a sebi kupim nekaj normalno??? :h :h
Evidentirano

kleptanon

• Kawasaki KLE
  • : Pro 2017
  • : Pro 2017
« Odgovori #5 : 28. Kolovoz, 2019. - 14:07 »

Sretno Baja sa novom pilom..sam se bojim da buš na njemu izgledal ko sladoled na štapiću.. :D on malen,a ti visok i štrkljav :smoke:
Evidentirano

drdamjan

• Kawasaki KLE
  • : Vel 2014
  • : Vel 2014
  • 095 8748290
« Odgovori #6 : 28. Kolovoz, 2019. - 22:11 »

doći ćeš kući jedan dan, kad...
ni žene ni motora  :h

Bajadojaja

• Kawasaki KLE
« Odgovori #7 : 29. Kolovoz, 2019. - 07:46 »

:h :h Nikad se ne zna, iovak sam znal doći doma pa je bila takva situacija, ali je obično za pol sata došla i ona i motor. Ovog kad je jučer probala, veli da se u odnosu na KLE-a vozi ko bicikl. Prebacil sam si jučer vlasništvo i izvadil nove pločice, uzeli mi 712 kuna na tehničkom. Idem staviti pločice, ftf, preveliki okvir, nove tablice su manje. Zamijenil nosač, jel se to broji pod prvo šarafljenje po motoru?
Malo sam glancal al je bilo vruće za popizdit pa sam zamjenu ulja ostavil za neki drugi dan i otišel se malo rashladiti na ovom pocket bikeu :h.
Definitivno moram podesiti polugu mjenjača, previsoko je za moje krakove, moram cijelu nogu dići da prešaltam u višu, zadnji amortizer malo skrutiti, sve na motoru je default, nikad nitko nije na njemu niš prilagodil.
Edit: Ulje i filter promijenil jučer, malo šteta baciti full žuto ulje, al kaj sad, kad sam dobil uz motor novo ulje i filter :h , nek ga voda nosi, čisto radi sebe.
Mjenjač sam malo spustil (nekih 2 cm) i sad je to druga priča. Sad mi još jedino fali širi volan, nisam naviknut tak usko držati ruke, ulovil sam sam sebe da su mi ruke više na utezima volana nego na ručkama, to budem rješaval prek zime, sad je vrijeme za vožnju.
Motor vuče fino, imam osjećaj da ima više od ova 72 konja (plus mene), nema ga nikakve potrebe tjerati prek 5-6000 ni kod pretjecanja sa suvozačem. Ja ionak nisam neki sportiva tip niti je ovo motor za jurcanje od zavoja do zavoja, nego za prelazak od točke A do točke B uz niske troškove.
« Zadnja izmjena: 30. Kolovoz, 2019. - 14:47 Bajadojaja »
Evidentirano

Gašo

• Kawa... ...
  • **
  • : Ruj 2018
  • : Ruj 2018
« Odgovori #8 : 04. Rujan, 2019. - 07:51 »

super ..baja nadam se da bumo to zalili ubrzo :glasses:

Bajadojaja

• Kawasaki KLE
« Odgovori #9 : 16. Rujan, 2019. - 07:38 »

Evo par utisaka nakon prvih 1000 km:
Puno neudobniji motor preko neravnina, nedajbože kakve grabe na cesti
Puno osjetljiviji na uzdužne neravnine, crte, zebre
Zacukavanje kod konstantnog gasa na cca 3000 okr, kad samo treba održavati istu brzinu
Vibracije na 4-5000 okretaja, bolje izbjegavati taj raspon
Meni preuski volan, to budem vjerojatno prvo rješaval
Ima i nekih pluseva:
Originalni sic je udobniji kako za vozača tako i za suvozača
Veća rezerva snage i okretnog momenta mi je posebno draga jer se većinom vozim udvoje
Potrošnja je nešto niža, ali zanemarivo, vrti se od 4,2-4,7 l/100km
Kočnice koče, još da ima ABS bilo bi predobro
Skuplja rega, polica osiguranja mi je duplo deblja
Lakši za manevriranje, kako na mjestu, tako i u zavoju
Zaštita od vjetra podjednaka iako motor nema vizir, izgleda da ona ružna lampa u kombinaciji s instrumentima ipak nešto zraka gurne sa strane i preko glave, istina je da se preko 130 još nisam ni vozil pa to uzimam s rezervom
I da, fali mi KLE, mogu trenutno zaboraviti na vožnju po zagorskim bregima van asfalta, osim posuditi od frenda XT-jku onak za gušt, al kad se nema para za dva motora u garaži
Evidentirano
 Str: [1] 2   Gore

Stranica je generirana za 0.205 sekundi uz 26 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal