Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 29. Svibanj, 2023. - 17:29
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: 1 [2] 3   Dolje

Autor Tema: Planiram putovanje  (Posjeta: 7306 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

drdamjan

• Kawasaki KLE
  • : Vel 2014
  • 095 8748290
Odg: Planiram putovanje
« Odgovori #10 : 15. Srpanj, 2020. - 17:43 »

Kuky

• Kawa... ...
  • **
  • : Vel 2019
« Odgovori #11 : 16. Srpanj, 2020. - 08:02 »

@drdamjan ovaj dio kod Kalnika mi je poznat, a ovo za nudističku plažu ako ga sad počnem navlačiti morem iti tek za 5 godina hahah
Evidentirano
Kad te život spusti dolje, seti se da je samo jedna dolje, a sve ostale su gore

heckler

• Kawasaki KLE
  • : Ruj 2011
  • : Ruj 2011
« Odgovori #12 : 19. Srpanj, 2020. - 11:48 »

Prošle godine bili smo u Rumunjskoj desetak dana. Uglavnom Transilvania. Transfagarašana, Transalpina, Đerdapska klisura i nekoliko dvoraca koji su odlično očuvani i interesantni za posjetiti. Iako je gostoljubiva zemlja i nigdje nismo naišli na bilo kakve probleme, svakako ne bi savjetovao spavanje u šatoru negdje uz cestu. Bukirali smo smještaj prije puta i to za svaku noć. Posebno treba voditi računa (informirati se prethodno) da postoji neki osigurani parking za motor. Garaža ili zaključano dvorište ili tako nešto. Čuo sam za slučajeve kada su se ljudi probudili, a od motora ni M. Ne nađe ga više ni dragi Bog. Simpatično je i avanturistički zaputiti se sa šatorom, pa do kud stigneš. Ali, nakon 300-500 km dnevno na motoru, potreban je pošteni odmor, tuš i normalan krevet. Jer sutra treba krenuti dalje. I tako dva-tri tjedna. Vjeruj mi, prošao sam dosta toga, uglavnom u višednevnim (višetjednim) putovanjima. I ne govorim napamet. Zbog sigurnosti u prometu potrebno je dobro se odmoriti, osvježiti i onda krenuti dalje. Umor se akumulira, postaješ nervozan, a onda lako dolazi do nezgoda. Posebice u takvim zemljama gdje prometna kultura i nije baš nešto sa čime bi se mogli pohvaliti.
U Bugarskoj sam bio nekoliko puta i sve što važi za Rumunjsku isto je i tamo. Samo bi se usudio reći x 2.
Samo bi još dodao da je lanjsko putovanje u Rumunjsku suprugu i mene koštalo oko 450 eura. Spavanje, hrana, gorivo , ulaznice i pokoji suvenirčić. A od toga su dva noćenja bila u Mađarskoj koja je ipak nešto skuplja. Znači, dnevno oko 45 eura za oboje+benzin.
« Zadnja izmjena: 19. Srpanj, 2020. - 12:21 heckler »
Evidentirano
KLE  forever

nenox

• Kawasaki KLE
  • : Kol 2017
  • : Kol 2017
« Odgovori #13 : 19. Srpanj, 2020. - 21:15 »

+još po tim ruralnim područjima mislim da je Rumunjska poznata po psima napuštenim što lutaju u čoporima. A i tu kod nas ima svašta, medo brundo, divlje svinje, baš iznad Belavića poslije Duge rese pretrčavali cestu čokoladni ( prošle subote)...svašta se desi i da nebi bilo još manje zlo ak ti neko popali motor.
Evidentirano

DAKLE

• Kawas... ...
  • : Ožu 2014
« Odgovori #14 : 20. Srpanj, 2020. - 08:29 »

@DAKLE
Hvala na odgovoru. Znam da Hrvatska ima puno lepih mesta koje imam u planu svakak obići. Ovo kaj planiram je jednostavno stvar želje koja je nastala već odavno od kad sam poslovno bil u Bugarskoj i kao jednog dana ima da odletim s motorom tam. Kupil sam novi motor s kojim sam svakak planiral to putovanje i sad sam napokon kupnje bliže toj želji i ja to jednostavno moram napraviti bez obzira dal prije ili posle toga pitovanja na Crno more istražim Hrvatsku. Istražena bude sigurno. Ovaj tvoj prvi dio odgovora mi je svakak sad nekaj o čemu imam za razmišljati i očito obavezno planirati neke smještaje.

Kad si poslovno u tim zemljama onda se domaćini potrude da ti sve bude korektno i da ne vidiš to bezakonje i kriminal. Od lokalnih definitvno moraš čuvati novčanik, motor i glavu (voze ko blesavi, navikni se da će ti oduzimatu prednost u prometu), a od skitnica i migranata čuvaj curu, stvari i gujscu. Trebat će ti odmor od jahanja, definitivno preporučam plaćen i siguran smještaj. A ako odeš iduće godine, imaj na umu da će im smještaj i sve drugo biti još jeftiniji zbog recesije koja će doći kod njih kao posljedica korona krize. Neće ti pobjeći Crno more, i dalje bu crno.

Evidentirano

Bajadojaja

• Kawasaki KLE
  • : Sij 2017
  • : Sij 2017
  • Nisam ginekolog ali mogu pogledati
« Odgovori #15 : 20. Srpanj, 2020. - 10:11 »

Prije par godina trojica frendova krenula put Ohrida na motorima. Došli do BiH. Tamo je ujutro falio jedan motor od 3, iako su parkali na hotelskom parkingu.
Uz cjelodnevnu zajebanciju s njihovom murjom, na kraju je bilo čelom nazad, prisjeo i put i Ohrid. Motor nikad nije nađen, pare plaćene za motor star 3 godine otišle u vjetar.
Informiraj se prije puta, ima neko osiguranje na par dana u nekim zemljama, čisto da mirnije spavaš.
Evidentirano

Kuky

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #16 : 20. Srpanj, 2020. - 10:14 »

Ok. Jasno mi je znači da nikaj od kampiranja. Onda idemo ovak.
- jel je pametno nositi keš ili dizati lovu po bankomatima kak mi gdi treba?
- dal ste vi iskali smještaj taj dan ili je sve to bilo unapred baš planirano?
- kak ste iskali smještaj? Booking, nekaj treće?

Pitam jer mi se neda biti ograničen i opterečen s vremenom ono kao joj jel bum stigel na vreme ili nebum na stan koji sam rezerviral pa sam zato celo vreme bil zainteresiran za šator

- kak bi policija naša i ovi ostali općenito gledajući reagirali na to da zatraže da otvoriš prtljagu, a unutra baltica i neki nož veći koji ne izgleda ko kuhinjski?
Evidentirano

DAKLE

• Kawas... ...
« Odgovori #17 : 20. Srpanj, 2020. - 16:14 »

Ok. Jasno mi je znači da nikaj od kampiranja. Onda idemo ovak.
- jel je pametno nositi keš ili dizati lovu po bankomatima kak mi gdi treba?
- dal ste vi iskali smještaj taj dan ili je sve to bilo unapred baš planirano?
- kak ste iskali smještaj? Booking, nekaj treće?

Pitam jer mi se neda biti ograničen i opterečen s vremenom ono kao joj jel bum stigel na vreme ili nebum na stan koji sam rezerviral pa sam zato celo vreme bil zainteresiran za šator

- kak bi policija naša i ovi ostali općenito gledajući reagirali na to da zatraže da otvoriš prtljagu, a unutra baltica i neki nož veći koji ne izgleda ko kuhinjski?

Kuky, nisu ti bankomati vani kao u Lijepoj našoj da ti za proviziju uzme nula ili par kuna. Vani će te derati, na jednom sam bankomatu platio skoro deset eura provizije za podignuti kojih stotinjak eura u njihovoj usranoj valuti. Pare si furaj u gotovini, a karticom plaćaš samo na provjerenim mjestima tipa hoteli, restorani i ovlaštene trgovine. Bugarska i Rumunjska su ti svjetske oaze po prevarama na karticama, tako da na čudnim mjestimane plaćaš karticom. Bit će i onih kojiti nude njihove valutena crno, ali ja ti predlažem da mijenjaš samo kod osoba u kojemožeš imati povjerenja (domaćin u smeštaju, bajkerski frend kojeg dulje znaš, itd).

Smještajti predlažem preko AirBnB jer su domaćini puno bolji i ovise o tvojoj referenci kakoti je bilo kod njih. Booking com je loša platforma, dere pružatelje smještaja i usluga s čak 15% provizije plus PDV na njihov račun, pa nećeš ostvariti taj domaći odnos kao preko AirBnB. Sve si isplaniraj unaprijed, a prekoArBnB možeš iskomunicirati smještaj i sigurnost za motor ili stvari. Mi smo obično po par dana (dva do tri) proveli na svakoj točki interesa, pa kružili okolo. Ostavi si vremena za odmor svakih par dana, inaće će ti biti pu naporan.

Nož kakav hoćeš imaš pravo nositi u alatu, koferu, samo nemoj na sebi. Ići na put bez noža da možeš otvoriti konzervu ili narezati nešto nema smisla, to svatko ima. Ako furaš nož na sebi, onda bi oštirca morala biti manja od 7cm (ako se dobro sjećam) na području EU.

Nije mi poznato kaj je baltica, ali svaki alat možeš furati uključujući i metalni pajser koji ti stane u kofer.

Jel ideš s KLEom na put? Imaš sve kaj ti treba za svaki slučaj?
« Zadnja izmjena: 20. Srpanj, 2020. - 16:20 DAKLE »
Evidentirano

Kuky

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #18 : 21. Srpanj, 2020. - 08:52 »

Pital sam za karticu/keš zbog ovih upozorenja na razbojništva. Znam za provizije, terenski sam radnik. Čak ak se ne varam Erste banka u kojoj sam ja nudi u Bugarskoj i Rumunjskoj dizanje bez naknade, al okej otom potom... Baltica je mala sekira kak mi to u podravini zovemo za delati trešće ilitiga drva za potpalu...

E a na put nebum išel nit sa svojim KLRom, KLA nisam još uvek kupil, ali zato sam postal vlasnik nečeg uuuu meni osobno premoćnog... Ostal sam vjeran Kawasakiu i dalje i kupil sam KLV 1000 hehe
Evidentirano

drdamjan

• Kawasaki KLE
  • 095 8748290
« Odgovori #19 : 21. Srpanj, 2020. - 09:22 »

baltica je mala balta
balta je sjekira, podravski, od turskog...
ponesi balticu, u kuferu, to je alat
 Str: 1 [2] 3   Gore

Stranica je generirana za 0.279 sekundi uz 25 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal