Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 13. Siječanj, 2025. - 17:08
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: [1] 2 3   Dolje

Autor Tema: Planiram putovanje  (Posjeta: 10453 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kuky

• Kawa... ...
  • **
  • : Vel 2019
Planiram putovanje
« : 14. Srpanj, 2020. - 21:13 »

Nisam videl da ima nekaj pisano na ovu temu pa ak ima nek moderatori to prebace kam treba.
Također temu možete i vi koristiti dragi kolege pa ju ostavljam i ostalima na korištenje.

Dakle, planiram putovanje do Crnog mora ilitiga u Bugarsku.
Prolazak je planiram kroz sljedeće države:
BiH
Crna Gora
Makedonija
Kosovo
Srbija
Bugarska

Po povratku bi to bila:
Rumunjska i Mađarska

Ono kaj mene zanima s obzirom da smo cura i ja pustolovni duh u smislu kampiranja i otvorenog neba, zanima me kakvo vam je iskustvo sa kampiranjem u tim državama. Nama je plan da nakon predviđenih kilometri za pojedini dan, prije nego padne mrak nađemo neko mjesto, otvorimo šator i to je to...

Dal imate kakvu informaciju koju bi podjelili s menom na tu temu.
Evidentirano
Kad te život spusti dolje, seti se da je samo jedna dolje, a sve ostale su gore

Joke6

• Kawas... ...
  • : Lip 2012
  • : Lip 2012
Odg: Planiram putovanje
« Odgovori #1 : 14. Srpanj, 2020. - 22:07 »

Migrantska ruta. Piči prema zapadu...
Evidentirano

nenox

• Kawasaki KLE
  • : Kol 2017
« Odgovori #2 : 14. Srpanj, 2020. - 22:21 »

To valjda misliš za drugu sezonu, i to ako...vezano za covid 19..Bolje ti je neki smještaj, ovak na divlje možeš dan-dva bez osnovno tuširanje i wc. A i ak idete na 1 motoru, to je onda malo i pretovar.
Usred ljeta sam se smrznul iznad Delnica u planini. Šator i jeftine vreće...Na moru ok, bio 7 dana kampiranje, nosio sve moguće šator,madrac,vreće,suđe,kuhalo,robe čudo toga- žena, štočeš,trpaj,veži po motoru...kle bio ko buhtla, lego dolje sav,izdaleka ljudi mislili da ide bmw gs...
Evidentirano

nenox

• Kawasaki KLE
« Odgovori #3 : 14. Srpanj, 2020. - 22:44 »

Ja sustavno idem hr, regiju po regiju, kak zapadne, neznam koliko si to obišao...al ak kreneš tu od zg, Žumberka, Gorski kotar, nastaviš Istra pa uz more s Velebitom pa na  jug još, nečeš falit, pogotovo van ili malo magistralnih cesta..
Evidentirano

Kuky

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #4 : 15. Srpanj, 2020. - 07:08 »

Migrantska ruta. Piči prema zapadu...

Ja sam uvek bil poseban pa tak moram i sad i krenut kontra prema istoku

@nenox maravno da sljedeće godine. Hrvatsku koja je van 100km od Koprivnice nisam obišel ma ovakav način kak planiram, al planiram to malo istražiti kolko se bude dalo ove godine i sljedeće do tog vremena kad planiram za Bugarsku. Plan je tak u ovo doba negdi, početak 8.mj.

Svakak sam mislil svako malo zeti neki smještaj preko bookinga da se operemo i obavimo kaj imamo, ali većinu putovanja bi kampiral i to je to kaj me zanima ako ko zna, dal je kampiranje dozvoljeno ili se moram skrivati ko partizan sa šatorom ko i po hrv
Evidentirano

drdamjan

• Kawasaki KLE
  • : Vel 2014
  • 095 8748290
« Odgovori #5 : 15. Srpanj, 2020. - 10:58 »

Gle, konkretno u tvom kraju sam kampirao sedamdesetih na botovu i na čingiju.
Za socijalizma sam puno nedjelja proveo gladan i žedan, skapavao, jer tada smo bili
vjernici u socijalizam i nedjeljom nije radilo ništa.
Spavao sam na crno negdje iza jajca, fićo žena i ja.
Pa u piranu na plaži, u kotaru u grabi, bakarcu na plaži,
šator u lučkom u nečijem vinogradu jer me umor na biciklu svladao 2010.
I koji svjetski putnik zna za botovo i čingi i mnoge naše
kontinentalna točke gdje se za silu može prespavati?
Ne znamo si ni kampove popisati.
A kako će onda u Bosni i dalje na istok.
Tako da si izvidi mjesto, podvečer postavi i pomoli se svetom jandrašu.
Možda bi bilo dobro da si popišeš šodrane i jezera,
to bude državno zemljište i pogodno.
A nekad radi logika-prva livada.

PS
ne do ti bog kampirat na braču, ogulit će te.
oni kažnjavaju sami sebe.

Kuky

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #6 : 15. Srpanj, 2020. - 11:38 »

E tak, sad već pričamo o nećemu... Takav je bil i plan, vozimo, nađemo neko zgodno mjesto onak povučeno od ceste i to bi nama bilo idealno mjesto... Za jezera i takve stvari je dobra ideja... Kroz sljedeću godinu budem napravil detaljni plan kolko kilometri koji dan mislim napraviti, mjesta otprilike gdi bi se utaboril preko noći i tak to sve, al sad eto čisto da skupim malo informacija ako ima neko.
Evidentirano

DAKLE

• Kawas... ...
  • : Ožu 2014
  • : Ožu 2014
« Odgovori #7 : 15. Srpanj, 2020. - 15:25 »

Nisam videl da ima nekaj pisano na ovu temu pa ak ima nek moderatori to prebace kam treba.
Također temu možete i vi koristiti dragi kolege pa ju ostavljam i ostalima na korištenje.

Dakle, planiram putovanje do Crnog mora ilitiga u Bugarsku.
Prolazak je planiram kroz sljedeće države:
BiH
Crna Gora
Makedonija
Kosovo
Srbija
Bugarska

Po povratku bi to bila:
Rumunjska i Mađarska

Ono kaj mene zanima s obzirom da smo cura i ja pustolovni duh u smislu kampiranja i otvorenog neba, zanima me kakvo vam je iskustvo sa kampiranjem u tim državama. Nama je plan da nakon predviđenih kilometri za pojedini dan, prije nego padne mrak nađemo neko mjesto, otvorimo šator i to je to...

Dal imate kakvu informaciju koju bi podjelili s menom na tu temu.

Bugarska i Rumunjska nisu preporučljive za kampiranje na divlje, previše je kriminala i bezakonja. Pametnije je tražiti sigurna mjesta za spavati, ne želiš se probuditi bez motora vezan gaćama svoje cure odbačen nedaleko šatora. Neki migranti se kreću u skupinama od četvoro do desetak osoba i nerijetko znaju pljačkati ili silovati mladiće po putu, bez obzira radi li se o drugim migrantima ili turisticama na divljaka. Svaka čast curi i njenom avanturizmu, ali susret s bezakonjem definitivno se ne bi ni njoj ni tebi svidio. Bugarska i rumunjska policija obično na takve prijave sliježu ramenima i samo sastave zapisnik u kojem odgovornost prebacuju na one koji su imali suludu ideju ilegalnog kampiranja. Nisu to zemlje za takvu vrstu avanture, u Bugarskoj i Rumunjskoj mudrije je birati registrirani smještaj gdje će osoba kojoj plaćaš smještaj legalno prijaviti boravak vas dvoje. Znam dvojicu odraslih jakih muškaraca kojima su oteli auto dok su spavali uz cestu, pretukli ih, uzeli im novce i dokumente, a policijski inspektor je rekao na engleskom da će govoriti engleski samo ako plate 500 eura. Očekivao je da će njih dvojica izvuči neku crnu rezervu, ali budući da nisu samo je nastavio vrijeđati ih i ismjavati na njegovom jeziku. Budite spremni na to da ste u te dvije zemlje tvoja cura i ti samo dvije vreće novaca. Možda naletite na neku dobru bajkersku dušu, ali to je više izuzetak nego pravilo. I taj bajker će vam isto to reći, da ne spavate negdje gdje ti motor, novčanik, cura i stvari nisu sigurni.

BiH, Crna gora, Srbija, Makedonija i Mađarska nisu tako nesigurne zemlje, ali tamo hara korona toliko da mladi završavaju na respiratorima. U BiH je danas 308 novozaraženih i 8 preminulih od korone. U NovomPazaru uSrbiji umiru cijele obitelji, mladi umiru. Nije da te odgovaram od ideje putovanja, lijepe su to zemlje, ali manje su lijepe od Majstorske ceste i staza Winetoua u Hrvatskoj gdje možda nikada nisi kampirao s curom. Tri tjedna koliko bi proveo na tom putu koji si planirao mogao bi provesti u Hrvatskoj na mjestima gdje 99% ljudi nikad nije kročilo kotačem motora.

Evidentirano

Kuky

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #8 : 15. Srpanj, 2020. - 16:45 »

@DAKLE
Hvala na odgovoru. Znam da Hrvatska ima puno lepih mesta koje imam u planu svakak obići. Ovo kaj planiram je jednostavno stvar želje koja je nastala već odavno od kad sam poslovno bil u Bugarskoj i kao jednog dana ima da odletim s motorom tam. Kupil sam novi motor s kojim sam svakak planiral to putovanje i sad sam napokon kupnje bliže toj želji i ja to jednostavno moram napraviti bez obzira dal prije ili posle toga pitovanja na Crno more istražim Hrvatsku. Istražena bude sigurno. Ovaj tvoj prvi dio odgovora mi je svakak sad nekaj o čemu imam za razmišljati i očito obavezno planirati neke smještaje.
Evidentirano

drdamjan

• Kawasaki KLE
  • 095 8748290
 Str: [1] 2 3   Gore

Stranica je generirana za 0.301 sekundi uz 26 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal