Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 29. Svibanj, 2023. - 18:43
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: 1 2 [3]   Dolje

Autor Tema: Pomoć  (Posjeta: 4524 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Slaven

• Kawa... ...
  • **
  • : Ruj 2021
Odg: Pomoć
« Odgovori #20 : 20. Listopad, 2021. - 20:54 »

Takav je kakav je i zbog toga je interesantan..Neko voli žene sa dugim nosom,neko crnke,neko plavuše i njemu su bas zbog toga interesantne..A sad da je kle bas toliko sranje u svemu ne bi se složio...to je samo moje mišljenje...Cekam samo usporedbu sa BMW GS-om 1200 i da se napiše da je bolji od Klea :occasion: :occasion:
Evidentirano

DAKLE

• Kawas... ...
  • : Ožu 2014
« Odgovori #21 : 23. Listopad, 2021. - 09:08 »

Sada će ti ovako reći;

ha čuj, s obzirom na cijene po njuškalu...ova godina i ovo stanje, kilometraža te činjnica da je to odličan motor, malo troši, jeftin za održavanje i ono najbitnije i presudno za kreiranje cijene; niska cijena rege....4000eura....ajd, može za 3800eura bez rege bez cijenkanja!!  :D

osobno mislim kako za bilo koji primjerak nebitno koja je godina...1991 do 2007....sve preko 15.000kn je suludo za davati...odnosno, raspon cijene ovisno o godištu i stanju te opremi motora, za KLE500 bi realno trebalo biti od 7 do max 15 tisuća kn....a kad vidim po njuškalu oglase od 25-29.999 kuna, vrištim od smijeha...abnormalno nerealno prenapuhano i prenapumpano....još se više divim i čudim ljudima koji kupuju te motore po tim cijenama.....ako ti se baš jaaaako sviđa KLE500, kupi najjeftiniji i imaj ga iz fore....a za ozbiljniju vožnju uzmi ipak nešto konkretnije....Tenerka je vozila Pariz-Dakar, KLE nije...VStrom 650 je 8 koplja iznad KLE-a po svemu, a ta famozna razlika u cijeni rege je 200kn...a ko ima 25-30 tisuća kuna u ruci i u ponudi za istu cijenu ima Vstrom650 i KLE500 i odabere KLE500, to nema veze o "ukusima se ne raspravlja", nego taj nema pojma o motorima i ni o čemu....

i samo da naglasim opet, ja sam strogo Kawa fan, svih 9 motora u ergeli su mi strogo Kawci i imao sam barem 50tak Kawaca u životu i uvijek prednost dajem Kawcima....ali da sam u situaciji da imam samo jedan motor i da moram odabrati; Vstrom 650 ili Tenerka ili eventualno TDM900 bih odabrao kada bi mi se za iste novce, isto godište i stanje ponudili uz navedene i KLE500....

Sve si dobro natipkao, samo me jedan detalj bode u oči kao nekoga tko je živio na ruti Paris-Dakar i gledao uživo motore i karavane kako prolaze...

KLE 500 je sudjelovao više puta na reliju Paris-Dakar, i to s odličnim rezultatima.

Tenerku ne bih ni u ludilu uzimao za takve vrste putovanja. Kvarila se onda, a kvari se i danas. Tenerka je super onima koji imaju team mehaničara koji ih prati, a sve ostalo je samo reklama od Yamahe. I to tvrdim kao netko tko je bio vlasnik hrpe Yamaha godinama, pa iz osobnog iskustva tvrdim da se Yamaha puno kvari ali se to lako kompenzira dobrim reklamama. Tenerka je dobra za one koji malo voze i nemaju puno zahtjeva. Kawasaki je s druge strane obično s oba motora završavao utrku skoro bez ijednog kvara, što je za Paris Dakar rijetkost. Čisto za usporedbu, KTM i BMW koji su isto pobjednici Dakara kao i Yamaha, kvarili su se u prosjeku sedam do osam puta tijekom utrke, i većina tih kvarova su ekipama koje su vozile i mehaničarima koji su šarafili - dobro poznate. Kawasaki koji od osamdesetih do kraja devedesetih na reliju imao puno modela, od KLR600 i 650, KLE 500 i KLX 650, pokazao je odličnu mehaničku izdržljivost. A većina vas može pogledati i putovanje od Rostuhara koji je s tenerkom imao lijepo iskustvo koliko se često kvari, i to na gorki način, na vlastitom iskustvu. Za Afriku bih svakome radije preporučio KLE500 ili KLR650, a nikako Yamahu Tenere.

Ovdje ima više o našim susjedima koji su išli na turu do Dakara s Kawasakijima:

http://www.parisdakar.it/en/tag/kawasaki/

A ovo glede cijene si stvarno u pravu, jer i mene čude cijene KLEa kada vidim da neki prodaju KLE za 29 tisuća kuna! Pa pobogu, ja sam taj isti KLE500 još 2003. godine platio 36 tisuća kuna novi u trgovini, od kojih je manje od 29 tisuća kuna bila cijena, a ostatak PDV! I ja sam fan Kawe (i Suze isto) i KLE500, ali te cijene nisu više normalne koliko to ljudi napuhuju u Hrvatskoj...

Evidentirano

DAKLE

• Kawas... ...
« Odgovori #22 : 23. Listopad, 2021. - 09:14 »

Točno kad se Italija zatvorila u koroni, našao sam u Trstu KLE 2003. godinu sa otpalim magnetom koji je stator zavojnicu poderao za ni manje ni više 200 eura....Robi me tražio 6000kn da mi ga dofura do sebe u Jasku i riješi papire do rege....ja lihvar nisam htio, bilo mi previše....to sam se zahebo...

Dogovorimo se nas tu par i odemo grupno i kupimo 2-3 KLE-a i ja bi si uzeo koju mašinu od KLR600 i 650....podijelimo trošak puta i kaj ko kupio....znam nekoliko MOTO otpada...sve u krugu Trst-Padova-Venecija...dakle ne više od 150km preko granice...a ima i od privatnih prodavatelja...samo treba vrtiti Subito.it za tu regiju i naleti se uvijek....

Meni se sviđa ova tvoja ideja, ali tko bi riješavao papire za motore i kako bi ih prevozili? Jer ako je u tih 6 soma kuna uključena i cijena tog motora od kojih dvjesto do tristo jura, onda to ispada oko 500 jura po motoru s riješenim papirima, što mi se čini ok.
Evidentirano

Karcher

• Kawas... ...
  • : Svi 2018
  • : Svi 2018
  • ZR7S, ZR7S, KLR650, KLR600, KLR600MX, KLE500, ER5
« Odgovori #23 : 24. Listopad, 2021. - 09:35 »

Meni se sviđa ova tvoja ideja, ali tko bi riješavao papire za motore i kako bi ih prevozili? Jer ako je u tih 6 soma kuna uključena i cijena tog motora od kojih dvjesto do tristo jura, onda to ispada oko 500 jura po motoru s riješenim papirima, što mi se čini ok.

Moram priznati da mi je KLE promaknuo u Dakru....išao sam baš čitati, da, imali su problem sa mijenjačem jer su ispadale brzine i zaglavljivale, upustili su se u Dakar u biti za probu....2 komada...nisu opstali iako su završili utrku, kasnije se prebacili na KLX koji je topologijom bliži KLRu, a zapravo je hibrid KLR-a i čistog MX-a...uglavnom, sudjelovali su u kategoriji "standard tvornički"...nebitno, čak i ako tako gledamo, opet je usporedno za vidjeti da je KLR više zastupljen no KLE...

A ovo za Italiju....napravi se prijava na granici u carini...i onda s tom prijavnicom rješavaš sve dakje kod sebe doma na lokalnoj carini....za KLE, KLR i slično fakat nije puno love za ishodovati HR papire...ali ako uzimaš sve osim trokuta rame sa brojem, onda ne treba ništa cariniti, samo vozimo i bok...čak niti prijavljivati...
Evidentirano
Motorom po autoputu - svetogrđe i oksimoron
 Str: 1 2 [3]   Gore

Stranica je generirana za 0.385 sekundi uz 25 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal