Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 04. Prosinac, 2024. - 19:02
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: 1 ... 26 27 [28]   Dolje

Autor Tema: MAGNET  (Posjeta: 90823 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

crnizec

• Ka...... ...
  • *
  • : Srp 2023
  • : Srp 2023
Odg: MAGNET
« Odgovori #270 : 06. Lipanj, 2024. - 19:35 »

Pozdrav svim.
Koliko sad vrjedi ovdje pisati vidjecu, tema je vec dugo tu.
Normalno, problem magnet. Na vrjeme sam otkrio, nije ni dirnuo namotaje. Sad je pitanje sta raditi, prepravljati od zzr ili novi. Sta se na kraju desilo sa ovim sto ste uzimali sa ebay? Da li je neko kupovao ovaj
https://www.ebay.com/itm/kle500-rotor-polrad-neu-flywheel-kle-500-alle-modelle-alternator-lichtmaschine/153855846802
Nadam se da ce neko vidjeti poruku i imati neki koristan savjet.

Meni se nedavno raspao magnet na KLE-u, pa sam kupio takav magnet s eBay-a od istog prodavača (PIETS-MOTORRADLADEN): https://www.ebay.com/itm/164992464080, za 250 € s poštarinom, stiglo je za 5 dana od naručivanja...
Druga opcija mi je bila da nabavim magnet od ZZR-a i da ga dam preradit i balansirat, ali to bi vjerovatno malo duže potrajalo, a sad je baš sezona vožnje, pa sam se onda ipak odlučio riskirat s tim magnetom s eBaya.

Taj magnet vizualno izgleda OK, ali kad sam ga išao mjerit, vidio sam da mu je unutrašnji promjer za 1.6mm veći od originalnog - originalni je 105.6mm, a ovaj je 107.2mm !!
A koliko sam vidio, taj magnet ima u sebi 12 magneta a ne 6 kao original - što znači da onda daje duplo veću frekvenciju od originala, i to mi izgleda kao da je taj ogromni zazor kompenziran većim brojem magneta...

Na kraju je ispalo da taj magnet radi OK, ali ipak je dosta slabiji od originala - jer original je jači nego što je potrebno tako da se na njega može spojit radio-stanica i sirena, ili tako nešto, dok s ovim magnetom to baš i ne bi bilo pametno...
Kad sam mjerio napon na alternatoru, dok je bio otkopčan, s ovim magnetom sam dobio oko 19V na ler-gasu, a oko 50V na 4000 okretaja (a original daje oko 60V na 4000).

Što se tiče napona punjenja, izgleda da je nešto manji nego s originalnim magnetom......Imam Sper-ov regler, i na ler gasu s upaljenim svjetlom mi je napon na akumulatoru oko 12.7V. Kad podižem okretaje, napon se počne naglo povećavati, tako da na 1700 okretaja bude oko 14.2V, i s daljnjim povećavanjem okretaja stabilno stoji na 14.2V. A ako radi i ventilator, onda ga trebam natjerat do 2500 okretaja da bi napon bio 14.2V.......To je tako ako akumulator nije jako ispražnjen, a ako je onda je taj napon još nešto manji.....

A kad se tako raspadne magnet, onda treba sve ispod lijevog dekla očistiti od krhotina magneta, a poželjno je očistiti i onu "posudu za ulje" s dna mašine i ono sito za ulje (to se može skinuti odozdola, bez skidanja mašine).
Uglavnom, bilo je puno tih krhotina od magneta ispod sita, a nešto i na dnu posude.....
Usput sam onda očistio i ispuhao onaj "oil pressure relief valve", a promijenio sam i ulje i filter.....

Zaključak priče: taj magnet i nije toliko loš, ali nije baš ni kako bi trebao bit.....Tako da ću ga ostavit u motoru (osim ako se u budućnosti ne pojave problemi s punjenjem)......
Evidentirano

drdamjan

• Kawasaki KLE
  • : Vel 2014
  • : Vel 2014
  • 095 8748290
Odg: MAGNET
« Odgovori #271 : 07. Lipanj, 2024. - 09:26 »

Što je, tu je.
Vozi ga, ako ne trebaš radio stanicu.
Dobra strana priče, regler će se manje mučit.

Koliko se čuje, ovi afternarket Electex nakon prvih porođajnih muka
već dugo se pokazuju dobri.
 Str: 1 ... 26 27 [28]   Gore

Stranica je generirana za 0.203 sekundi uz 27 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal