Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 10. Rujan, 2024. - 09:04
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: 1 [2] 3 4 ... 9   Dolje

Autor Tema: Kle 2001. Ne puni akumulator  (Posjeta: 7891 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

dado_vtc

• EJZ
  • Kawasaki KLE
  • : Tra 2011
  • KLE, Tomos ATX Electronic 90
Odg: Kle 2001. Ne puni akumulator
« Odgovori #10 : 21. Veljača, 2024. - 08:07 »

...
o rađencima sam pisao... radije dodam za original onda.
...

Original ( SH530-12) je preskupi drek, da nije, nebi toliko rikavao  :D

Rađe bih onda uzeo tri kineza odjednom za četvrtinu cijene originala, jedan uvijek u rezervi na motoru, a jedan da stoji u garaži... staviš si onaj mali pokazivač napona punjenja, vidiš ako rikne,  staneš izamjeniš za 5 minuta  :smoke:
Evidentirano
S budalama se ne isplati raspravljati, jer prvo te spuste na svoj nivo, a onda te tu dotuku iskustvom...

drdamjan

• Kawasaki KLE
  • : Vel 2014
  • : Vel 2014
  • 095 8748290
« Odgovori #11 : 21. Veljača, 2024. - 09:41 »

takvo rješenje i jesam odabrao.
kinez radi već 9 mjesci odličmo.
u špajzi je originalac kom rade dvije faze,
za bez fara može dopunjavat,
za eventualnost za dok ne dođe drugi.

KLE21

• Kawa... ...
  • **
  • : Vel 2024
« Odgovori #12 : 21. Veljača, 2024. - 12:30 »

Da ima smisla uzeti rađe dva kineza.

Zvao sam Tokic preko 100eura je ali isto Kina90% i ceka se dva tjedna.

Ako možda netko ima na području Splita neki rabljeni dobro bi došlo dok ovo iz Kine stigne.
Evidentirano

kroko

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011
« Odgovori #13 : 21. Veljača, 2024. - 13:09 »

Da ima smisla uzeti rađe dva kineza.

:smoke: Hm hm baš i nema smisla riskirati, zato što ako na vrijeme ne primjetiš kad ti rikne regler onda ti ode i accu, a dobar također košta oko 80 eura, prema tome sam zaključi.......a iskustvo velike većine kleaša mogu reć i 99 posto je da su primjetili prekasno pokvareni regler i da su onda mijenjali i accu.....osim naravno ako ne staviš neki mjerni instrument. Uz instrument bi trebao i zujalicu ili alarm ako ne želiš stalno buljiti u taj instrument hhehehe.......nimalo praktično......  :angel:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

dado_vtc

• EJZ
  • Kawasaki KLE
  • KLE, Tomos ATX Electronic 90
« Odgovori #14 : 21. Veljača, 2024. - 15:34 »

Ma ne bude spalio akumulator tako brzo ako rikne, uglavnom pregore i izgube  jednu ili više faza, pa napon pada a ne povisuje se, kao što rekoh onaj mali display sa pokazateljem napona, par € dođe, baciš oko ponekad ako te hvata paranoja  :glasses: , ionako danas buljimo malo malo u komadnu ploču koliko su načičkali kamera  :evil:

BTW što se tiče kineske pouzdanosti, naručio sam zadnjih 10-ak godina dosta te elektro/elektronike od njih i pokazalo mi se da uglavnom rade isto kao i originali, a oni koji su loši riknu jako brzo, ostalo traje isto kao i nešto "normalno". Ionako se i ovo "normalno" isto pravi u Kini, samo za brend imaju kontrolu kvalitete, dok ove stvari sa Ali-a sve idu direktno sa trake u prodaju, ako te zatrefi defektan - jbg nisi imao sreće.

Dakako da je SPER vrlo kvalitetan, i sigurno bih ga ugradio da mi rikne regler na nekom boljem motoru, no KLE ima elektro opreme kao Fićek, pa mi glupo davati tolike novce, kao što ne bih kupio ni original (jer je skup loš i osjetljiv).
Ja sam prije 13 godina ugradio polovan s drugog modela japanca (bio 200 kn), i to SH548-12 koji nema problema kao original SH530-12, samo je trebalo prekablirati (kao što treba i SPER-a) ;)
Evidentirano
S budalama se ne isplati raspravljati, jer prvo te spuste na svoj nivo, a onda te tu dotuku iskustvom...

KLE21

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #15 : 21. Veljača, 2024. - 15:42 »

Jel imaš neki link za taj voltmetar koji bi se moga spojiti na motor? Da je praktično po mogućnosti. Pa da naručim i to.
Evidentirano

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #16 : 21. Veljača, 2024. - 15:59 »

.....sigurno bih ga ugradio da mi rikne regler na nekom boljem motoru, no KLE ima elektro opreme kao Fićek,  pa mi glupo davati tolike novce

:h :h  Ajd s ostalim se skoro slažem, ali ovo da na KLEa ne bi dao pare ajmeeee......pa to je bogohuljenje  :h :h pa na KLEu imam više dodatne opreme i preinaka nego sam vrijedi  :h :h :h  :angel: :glasses: :smoke:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

KLE21

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #17 : 21. Veljača, 2024. - 16:57 »

Ekipa !

Nista mi sad nije jasno. Izmjerio sam napon akumulatora Yausa 10.5 ah. Napon je 13.1 tek nakon neuspjelog verglanja pao malo na 12.8.
I nakon simptoma koji su bili da malo zavergla pa se cuje paljdba sad samo nešto "vrti" u prazno. Probao sam i s drugim akumulatorom s drugog motora ali ga
sad ne mogu upaliti jer očito nešto drugo ne valja ako regler ne igra ulogu i kod starta

Evo video može se poslušati kako zvuci kod pokušaja starta https://files.fm/u/dv9mq2cuuw

https://files.fm/u/v62c89ar43
« Zadnja izmjena: 21. Veljača, 2024. - 18:21 KLE21 »
Evidentirano

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #18 : 21. Veljača, 2024. - 18:38 »

:D Ma Yuasa je ko nova ako su te vrijednosti.......  :glasses:  A ovaj zvuk je jako gadan, smrdi mi na magnet koji opako struže.......čak i kad frajlauf ode i preskače bude malo jači muškiji zvuk.......ovaj sitni nije dobar......  :angel:  s lijeve strane motora na deklu imaš jedan plastični čep nekih 3cm promjera cca.......skini ga i uzmi bateriju i probaj se nutra naluknuti da vidiš da se nisu magneti odljepili i stružu..... :glasses:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

KLE21

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #19 : 21. Veljača, 2024. - 19:50 »

Po toj logici izgleda da se na tom povratku doma napunio, jer gore kod mehaničara nije punio.
Je, ovo je bas neki zvuk "u prazno".
Evo još jedna snimka
https://streamable.com/oqdg5s

Uslikao sam ovo kroz taj ceo https://ibb.co/2kZ1WQG

Ne mogu dokučiti stanje , vidi se ulje i oni

Ako su magneti, sta u tom slučaju ? Mogu li oni napraviti stetu u samom motoru ?
« Zadnja izmjena: 21. Veljača, 2024. - 20:06 KLE21 »
Evidentirano
 Str: 1 [2] 3 4 ... 9   Gore

Stranica je generirana za 0.311 sekundi uz 25 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal