Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 13. Listopad, 2024. - 22:52
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: 1 ... 22 23 [24] 25 26 27   Dolje

Autor Tema: prednje vilice  (Posjeta: 54447 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Heres

• Kawa... ...
  • **
  • : Ožu 2020
Odg: prednje vilice
« Odgovori #230 : 28. Ožujak, 2020. - 20:43 »

ja sam za ovo sada prvi put čuo, to, za pumpanje prednje viljuške. Video sam nalepnicu na zadnjoj strani desne viljuške, malo je izbledela i piše max 250 kpa, što me je i zbunilo, znam da je toliko zadnji točak, i još se čudim zašto je kod prednjeg. :) ne znam ni koliko ima sada, proveriću. 
Evidentirano

kUm

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011
« Odgovori #231 : 28. Ožujak, 2020. - 21:24 »

Ako budeš pumpao prednje vilice, treba biti oprezan i polako upumpavati zrak....nemoj slučajno s kompresorom koji ima 8 bara pritisak. Kod naglog upumpavanja zrak a, zbog vrlo malog volumena, moglo bi ti se desiti da izbije semeringe.
Ja to sam to radio s ručnom pumpom za bicikl, pa provjerim s digitalnim manometrom, tako mi se čini najsigurnije i preciznije.
Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:

Heres

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #232 : 28. Ožujak, 2020. - 21:46 »

ok, hvala na savetu, poneću ručnu pumpu da dopumpam ako treba, a izmeriću sa njihovim, jel je kontrolisan i sigurno tačniji od ovih koje imam..
Evidentirano

Darko M

• Kawa... ...
  • **
  • : Lip 2023
« Odgovori #233 : 19. Prosinac, 2023. - 17:54 »

Je li dovoljno samo promijeniti ulje u vilicama (istočiti i naročiti novo) po Manualu, ako su semerinzi, brisači i manžete ispravni? Tj, ništa ne curi, ne slini, ne masti i ne kapa, ali ulje nikad nije mijenjamo i nemam pojma što je unutra.
Što kupiti i naročiti za svakodnevnu upotrebu, samo vozač od 90 kg?
Evidentirano

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #234 : 19. Prosinac, 2023. - 18:53 »

Je li dovoljno samo promijeniti ulje u vilicama (istočiti i naročiti novo) po Manualu, ako su semerinzi, brisači i manžete ispravni? Tj, ništa ne curi, ne slini, ne masti i ne kapa, ali ulje nikad nije mijenjamo i nemam pojma što je unutra.
Što kupiti i naročiti za svakodnevnu upotrebu, samo vozač od 90 kg?

:D znaš kako kažu ako je sve u redu ne diraj.......iako nije uvijek tako, mislim da nema potrebe mijenjati ulje, pogotovo ako nema niti kod vožnje problema........  :glasses:  samo si malo napumpaj vilice na 1,5 bara i vidjet ćeš ugodnu promjenu.....  :smoke:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

drdamjan

• Kawasaki KLE
  • : Vel 2014
  • : Vel 2014
  • 095 8748290
« Odgovori #235 : 19. Prosinac, 2023. - 19:59 »

uzmi "nekciju" i šlaufić,
izvuci van toga, pa ćeš znat.
ulje to je higroskopno,
ako je crno, to je od aluminijske čizme,
ako je šmrkljavo,
to je od vlage,
ako je lijepe crvene ili koje je već tvorničke boje,
sretan si.

crnizec

• Ka...... ...
  • *
  • : Srp 2023
« Odgovori #236 : 19. Prosinac, 2023. - 20:08 »

Ja sam nedavno mijenjao ulje u vilicama, mislio sam samo istočit staro ulje i natočit novo, ali kad sam vidio kako je to ulje užasno izgledalo: sve puno one sitne crne prljavštine - onda sam odlučio da ipak rastavim vilice i sve dobro očistim (to ulje je tako izgledalo da se pitam jel ikad mijenjano u tih 18 godina / 57000km). Najbolje ti je da po izgledu ulja procijeniš jel treba rastavljat i čistit vilice ili ne...
U KLE 500 ide ulje gradacije 10W, ja sam to kupovao u Moto Trade-u u Karlovcu, i tamo je bio Zorić, koji je iskusni majstor i ovlašteni serviser za Yamahe i Honde, i on mi je dao ulje Silkolene RSF 7.5, kaže da je to ulje takvo kakvo ide u KLE500, i da me ne buni ta oznaka 7.5, jer te oznake ovise od proizvođača do proizvođača, nije svako 7.5 ulje isto....
Probao sam se malo provozat, i čini mi se da je to ulje OK, iako se nisam baš puno vozio pa ne mogu ništa garantirat.....
Evidentirano

Darko M

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #237 : 19. Prosinac, 2023. - 21:07 »

Najlaganija opcija izgleda skinuti "puške", okrenuti naopako, istočiti ulje i vidjeti koliko čega zapravo ima unutra. A kad već izlije, najlakše je naročiti novo, na mjeru. Ne znam je li ga ikad tko mijenjao ili kontrolirao. Nije star (2006) i nije puno prešao (42000), mada u kilometražu sumnjam...
A ako bude ružno i gadno, morat će vilice u dijelove. Po manualu izgled da treba specijalnih alata, pa da vidimo što može u kućnoj režiji.
Bio sam davno kod majstora Zorića u Karlovcu...s drugim (prvim) motorom. Kawasakije servisira KMS.
Vilice su napumpane na 0,5.
Evidentirano

crnizec

• Ka...... ...
  • *
« Odgovori #238 : 19. Prosinac, 2023. - 21:53 »

Da ispravim sam sebe: Zorić mi je bio rekao da je Silkolene RSF 7.5 ulje isto kao Kawasakijevo ulje 10W, mislim da nije spominjao KLE 500...
Sad ne znam jel to baš tako, ali pretpostavljam da on zna nešto i o Kawasakijima, pa sam zato onda uzeo to ulje...
Što se tiče alata za rastavljanje vilica, imaš sliku u drdamjanovom postu na prethodnoj stranici ove teme, za moj KLE 2005.g. sam napravio alat tako da sam zavario vijak M8, OK13 na navojnu šipku, mislim da i za KLE 2006. treba isti takav alat...

Evidentirano

Darko M

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #239 : 11. Ožujak, 2024. - 16:19 »

Drdamjan na strani 17:
"sad na podesan način (kao neki klin na ručki)
na hladno, (jer su to novi silicij čelici koji se više ne šprengaju na toplo kao nekada)
rastegneš zavoje, samo u jednom području, dobiješ malo progresivnosti,"

Neki iskustveni podatak, koliko ukupno rastegnuti oprugu u odnosu na original, i na kojem dijelu (tj. Odnos rastegnutog i originalnog dijela opruge)

Hvala, tek tema za razmišljanje
Evidentirano
 Str: 1 ... 22 23 [24] 25 26 27   Gore

Stranica je generirana za 0.134 sekundi uz 26 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal