Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 29. Svibanj, 2023. - 17:09
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: OPG "Novković" kušaona sira  (Posjeta: 8235 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kroko

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011
OPG "Novković" kušaona sira
« : 12. Lipanj, 2011. - 20:31 »

:smoke:  Ovako nekada davno bijaše reklama za ovaj fenomenalni obiteljski biznis......... prisjetimo se kako je to nekada bilo.........................

:icon_biggrin: Zahvaljujuci nasem Zec-u koji je donio dehidrirani ovcji sir na Vir, vracajuci se kuci oci su kroketi i meni ispale od Plitvickih jezera do skoro pred Karlovac kako bih ponovno  uočili  drvenu reklamu uz cestu s prezimenom "Novković OPG" a ovo OPG znaci Obiteljsko Poljoprivredno Gospodarstvo. Nalazi se svega nekih petnaestak kilometara iza Karlovca prema Slunju, točnije Točak 26 je puna adresa.......

:icon_biggrin: Zasto je sve to vazno, jednostavno zato jer kad je nesto dobro onda se o tome treba pricati i u tome uzivati......naravno da je i moja draga zena dobra ali u njoj cu sam uzivati a vi pricajte he he......... :icon_thumright:

:glasses9: Radi se o famoznom ovcjem dehidriranom siru koji je toliko dobar da opcepoznati paški sir se može sakriti iza sedam brava, govorim o paškom siru koji ce vam ponuditi dobar prijatelj u konobi, a ne onaj koji mozete kupiti uz cestu. To vam vjerojatno nesto govori...........

:icon_thumright:  Dakle skrene se s glavne ceste i uskim skoro poljskim putem nekih 300-400 metara dok ne dođete do kuce. Očekivao sam neko staro gospodarstvo kad ono relativno nova kuca i drvena gradja gdje su radnici upravo radili buduce mjesto za degustaciju i seoski turizam.....

:icon_biggrin:  Zasto vam sve to pricam? Jer kad vidjeh nesto takvo pomislio sam odmah ne to ne moze biti to......vjerojatno jos jedan maher prekupac koji samo zeli brzu zaradu i lagano mi pocnu tonuti ladje........Silazimo s motora, drhtavim glasom upitah jel se tu prodaje sir, fini sir, ovcji dehidrirani? Tri -cetiri lika majstora kazu da sam pogrijesio, da nikada nisu culi, jedan od njih takodjer u manduri nasmijase se i veli da sam na dobrom mjestu.......iznad moje skinute kacige sto i jedan upitnik......nepovjerenje totalno......pomislih u sebi.......Zeko moj kad te ulovim rep ce ti biti jos kraci........Bas taj tip u manduri kaze evo idem se presvuci i da vas uvedem u prostoriju na degustaciju i kaze ja sam taj Novkovic.......konacno kamen sa srca pade i polako nas uvede u kucu......

:icon_biggrin: Jel dovoljno reci da smo ostali u gostima skoro pola sata, sam gazda Nenad Novkovic inace iz Zagreba s obitelji napustio svoj posao i krenuo u posao proizvodnje vrhunskog sira i posao seoskog turizma. Da stvar bude jos gora, Nenad je bio moj kolega na HRT-u i radio je kao mixer slike ha ha a bavio se i biciklizmom i bio cak treci u bivsoj drzavi Yugi daleke 1988 godine opet s jednim mojim kolegom iz osnovne skole. (kako je svijet mali). Mene najvise brine kako zavrsavaju djelatnici HRT-a, ali vec sam ga i sam pitao koliko placa da mu cuvam ovce ............i koze naravno he he  :glasses9: Evo kako izgleda paleta sireva u hladnjaku i na policama jos neki proizvodi iz kucnih radinosti od meda do raznih rakija i ostalih delicija........

:icon_biggrin:  Naravno da dobar rad i razna priznanja slijede, ali najbolje priznanje je kad vas zeludac dovede do proizvoda prema kojem ne mozete biti ravnodusni....... :icon_thumright:

:icon_biggrin: Naravno, nadam se da ce nas Zeko posto je to vrlo blizu njega vrlo brzo nesto smisliti i napraviti neko okupljanje, neki party jer i rijeka Korana je iza njegove kuce na svega 100-200 metara. (ovo je samo bubica u uho)  :icon_thumright:

:glasses9: A vrativsi se kuci na stolu je nastala ova prelijepa slika, lijevi je taj dehidrirani ovcji a desni je s nekim travama koje cvatu svega tri mjeseca u godini..........dobro je kad tank-torba ima nadogradnju jer bi inace kroketa balansirala sa svakim sirem u ruci do Zagreba...... :icon_thumright:

:angel4:  Sjecate se Novković OPG ??  Evo malo fotki ugodjaja sad kad je skoro gotova nadogradnja za ugodan osjecaj kad papate fine sireve.......... :icon_thumright:

Evidentirano
  be free man , be dreamer 

kroko

• Kawasaki KLE
Odg: OPG "Novković" kušaona sira
« Odgovori #1 : 12. Lipanj, 2011. - 20:41 »

:ruke:  Danas smo opet posjetili taj fenomenalni kutak na ovoj Zemlji jer jednostavno takva savršenstva trebaju biti često posjećena..........  :ruke:

:smoke: Jučer su bili tamo DaPolini frendovi iz BMW kluba, kako to da nisi ti bio, dogovoren menu za 10 eura a dobili su od predjela do kotlovine i štrudli, degustacija sira i rakije i medice hehe, uglavnom svakako povoljno.......dakle opet ona bubica koju sam stavio u uho prije tri godine neka pocne zujati svima heheheh......

:smoke: Sada je to sasvim sređen objekat , dostojan svake pažnje, sa hrpom proizvoda........

:smoke: :smoke:   Evo dokaza da niti KLE-asi nisu nista lošiji od bemvejaša haha, dapače već smo tamo kuhani i pečeni ........

:smoke:  Gazda se okitio i s jednom prestižnom najnovijom nagradom za najbolji sir od ove godine, pa vi vidite jel želite probati nešto najbolje...........

:smoke: Ah da bila je to vožnja s kušanjem sira i pumpanjem gume na bicbaovom kleu jer je pustila, tak da smo bili samo do Novkovica i juris doma....kratko ali slatko........  :ruke: :ruke: :occasion:

Evidentirano
  be free man , be dreamer 

kroko

• Kawasaki KLE
Odg: OPG "Novković" kušaona sira
« Odgovori #2 : 13. Svibanj, 2023. - 20:23 »

:smoke:  Baš me zanima jel itko bio i probao koji od specijaliteta iz ovog mjesta.......... :glasses:

:glasses: Dehidrirani ovčji sir, svakako probajte..........bolji je od paškog sira.......višestruko.....  :smoke: :angel:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 
 Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.523 sekundi uz 26 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal