Ovako nekada davno bijaše reklama za ovaj fenomenalni obiteljski biznis......... prisjetimo se kako je to nekada bilo.........................

Zahvaljujuci nasem Zec-u koji je donio dehidrirani ovcji sir na Vir, vracajuci se kuci oci su kroketi i meni ispale od Plitvickih jezera do skoro pred Karlovac kako bih ponovno uočili drvenu reklamu uz cestu s prezimenom "Novković OPG" a ovo OPG znaci Obiteljsko Poljoprivredno Gospodarstvo. Nalazi se svega nekih petnaestak kilometara iza Karlovca prema Slunju, točnije Točak 26 je puna adresa.......

Zasto je sve to vazno, jednostavno zato jer kad je nesto dobro onda se o tome treba pricati i u tome uzivati......naravno da je i moja draga zena dobra ali u njoj cu sam uzivati a vi pricajte he he......... :icon_thumright:
:glasses9: Radi se o famoznom ovcjem dehidriranom siru koji je toliko dobar da opcepoznati paški sir se može sakriti iza sedam brava, govorim o paškom siru koji ce vam ponuditi dobar prijatelj u konobi, a ne onaj koji mozete kupiti uz cestu. To vam vjerojatno nesto govori...........
:icon_thumright: Dakle skrene se s glavne ceste i uskim skoro poljskim putem nekih 300-400 metara dok ne dođete do kuce. Očekivao sam neko staro gospodarstvo kad ono relativno nova kuca i drvena gradja gdje su radnici upravo radili buduce mjesto za degustaciju i seoski turizam.....

Zasto vam sve to pricam? Jer kad vidjeh nesto takvo pomislio sam odmah ne to ne moze biti to......vjerojatno jos jedan maher prekupac koji samo zeli brzu zaradu i lagano mi pocnu tonuti ladje........Silazimo s motora, drhtavim glasom upitah jel se tu prodaje sir, fini sir, ovcji dehidrirani? Tri -cetiri lika majstora kazu da sam pogrijesio, da nikada nisu culi, jedan od njih takodjer u manduri nasmijase se i veli da sam na dobrom mjestu.......iznad moje skinute kacige sto i jedan upitnik......nepovjerenje totalno......pomislih u sebi.......Zeko moj kad te ulovim rep ce ti biti jos kraci........Bas taj tip u manduri kaze evo idem se presvuci i da vas uvedem u prostoriju na degustaciju i kaze ja sam taj Novkovic.......konacno kamen sa srca pade i polako nas uvede u kucu......

Jel dovoljno reci da smo ostali u gostima skoro pola sata, sam gazda Nenad Novkovic inace iz Zagreba s obitelji napustio svoj posao i krenuo u posao proizvodnje vrhunskog sira i posao seoskog turizma. Da stvar bude jos gora, Nenad je bio moj kolega na HRT-u i radio je kao mixer slike ha ha a bavio se i biciklizmom i bio cak treci u bivsoj drzavi Yugi daleke 1988 godine opet s jednim mojim kolegom iz osnovne skole. (kako je svijet mali). Mene najvise brine kako zavrsavaju djelatnici HRT-a, ali vec sam ga i sam pitao koliko placa da mu cuvam ovce ............i koze naravno he he :glasses9: Evo kako izgleda paleta sireva u hladnjaku i na policama jos neki proizvodi iz kucnih radinosti od meda do raznih rakija i ostalih delicija........

Naravno da dobar rad i razna priznanja slijede, ali najbolje priznanje je kad vas zeludac dovede do proizvoda prema kojem ne mozete biti ravnodusni....... :icon_thumright:

Naravno, nadam se da ce nas Zeko posto je to vrlo blizu njega vrlo brzo nesto smisliti i napraviti neko okupljanje, neki party jer i rijeka Korana je iza njegove kuce na svega 100-200 metara. (ovo je samo bubica u uho) :icon_thumright:
:glasses9: A vrativsi se kuci na stolu je nastala ova prelijepa slika, lijevi je taj dehidrirani ovcji a desni je s nekim travama koje cvatu svega tri mjeseca u godini..........dobro je kad tank-torba ima nadogradnju jer bi inace kroketa balansirala sa svakim sirem u ruci do Zagreba...... :icon_thumright:

:angel4: Sjecate se Novković OPG ?? Evo malo fotki ugodjaja sad kad je skoro gotova nadogradnja za ugodan osjecaj kad papate fine sireve.......... :icon_thumright: