Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 16. Svibanj, 2026. - 11:08
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: [1] 2   Dolje

Autor Tema: Baklava  (Posjeta: 19363 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Josip

• Gost
Baklava
« : 14. Ožujak, 2011. - 10:04 »

ako tko ima volje neka pokuša, nema kaj zaje...,
recept sam dobio od kolege (oriđiđi bosanac  :D) i svidio mi se jer ova baklava nije jbno preslatka

daKLE,

ne znam kakvu tespiju imate i zato........

VELIKA BAKLAVA                                                                MALA BAKLAVA
800 g. kora za baklavu                                                             500 g. kora za baklavu
800 g. mljevenih oraha                                                             400 g. mljevenih oraha
1 do 1,5 čaše jogurta šećera                                                      0,5 do 1 čaše jogurta šećera                                         
1 vanilin šećer                                                                           1 vanilin šećer
1 čaša tekućeg jogurta                                                               ½  čaše tekućeg jogurta
2 čaše jogurta ulja                                                                     1 čaša od jogurta ulja
1 prašak za pecivo                                                                     1 prašak za pecivo
1 litra vode                                                                                 0,6 litara vode
800 g. šećera                                                                              500 g. šećera
1 vrećica vanilin šećera                                                             1 vanilin šećer

NAČIN PRIPREME
Promješati orahe, jednu čašu šećera (1,5 za slađe) i vrećicu vanilin šećera.
Zatim posebno zamješati jednu čašu jogurta sa dvije čaše ulja i jednim praškom za pecivo.
Na dno tepsije složiti četiri kore a pritom svaku koru premazati sa pripremljenom mješavinom ulja i jogurta a zadnju namazati te posipati sa orasima.Dalje idu po dvije kore, jednu koru premazati na nju staviti drugu koru premazati te posipati orahe. Na kraju se također slože četiri kore (ovisno o debljini samih kora).Kada se sve složi, izrezati tijesto na romboide i staviti u dobro zagrijanu pećnicu 200 C na deset minuta zatim smanjiti na 120 C i tako peći sat vremena Kada smo stavili kolač u pećnicu odmah početi sa pripremom preljeva tako da oboje budu gotovi u isto vrijeme.

PRIPREMA PRELJEVA
U posudu naliti jednu litru vode te dodati 800 g. šećera i jedan vanilin šećer, dobro promješati i staviti da lagano se lagano ukuhava. Pred kraj kuhanja kada se postigla željena gustoća dodati par šnita limuna.

Kad je kolač pečen ODMAH se preljeva za ukuhanim šećerom te se prekrije i ostavi se hladiti.

NAPOMENA
U isto vrijeme staviti kolač u pećnicu i vodu sa šećerom kuhati tako da bi bili gotovi u isto vrijeme.

Evidentirano

bev

• Kawas... ...
  • : Ožu 2011
  • The Far Side of the World
Odg: Baklava
« Odgovori #1 : 14. Ožujak, 2011. - 10:10 »

Aa uuu, ova opasno zgleda  :occasion:!
Evidentirano

Pjero

• Kawa... ...
  • **
« Odgovori #2 : 14. Ožujak, 2011. - 12:15 »

daKLE kolega kad se to moze doc provat??? Hehehe
Evidentirano

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #3 : 14. Ožujak, 2011. - 14:05 »

:ruke:  Jeee domaće baklave su super al uz jednu napomenu 2 čaše ulja je mnogo previše, premasno , izbaciti ulje skroz a u preljev umjesto šećera rasopiti samo MED........ male preinake ali onda je ona prava........ probaj......  :occasion:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

Josip

• Gost
« Odgovori #4 : 14. Ožujak, 2011. - 14:55 »

:ruke:  Jeee domaće baklave su super al uz jednu napomenu 2 čaše ulja je mnogo previše, premasno , izbaciti ulje skroz a u preljev umjesto šećera rasopiti samo MED........ male preinake ali onda je ona prava........ probaj......  :occasion:

u pravi si..........ostalo meni tog "među-premaza" pun ku.........fer  :D
Evidentirano

kUm

• Kawasaki KLE
« Odgovori #5 : 14. Ožujak, 2011. - 19:19 »

jao šta mi ovo otvori apetit...odmah sam pokleknuo ispred kuhinjskog elementa gdje mi gazdarica slatko drži  :helou:

Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #6 : 14. Ožujak, 2011. - 19:31 »

jao šta mi ovo otvori apetit...odmah sam pokleknuo ispred kuhinjskog elementa gdje mi gazdarica slatko drži  :helou:

:ruke:  Naravno ,nisam niti sumnjao da si pokleknuo i sad ideš peć kolače nakon što si oprao prozore, očistio hodnik, usisao sobu, speglao veš, iznio smeće...........etc.....  :angel:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

james bonf

• Kawasaki KLE
  • Kawasaki KLE u srcu
« Odgovori #7 : 14. Ožujak, 2011. - 19:35 »

super,odlično!  :occasion:
Evidentirano
ko ima KLE Duha vrijedi, ko ga nema taj ne vrijedi!

Gastrorider

• Kawasaki KLE
« Odgovori #8 : 14. Ožujak, 2011. - 19:47 »

uh, baš dobra, dijetalna... prava...
Evidentirano
fat and furios

Boris

• Kawas... ...
« Odgovori #9 : 14. Ožujak, 2011. - 20:47 »

Bravo Josipe !!! To je prava klopa za nas nježne i neuhranjene.....Jooooj kak volim baklavu !
Kawasaki KLE
Evidentirano
 Str: [1] 2   Gore

Stranica je generirana za 0.026 sekundi uz 24 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal