Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 25. Travanj, 2025. - 01:31
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: 1 [2] 3 4 ... 10   Dolje

Autor Tema: Početničke muke u vožnji... prvi "koraci" sa Vašim paKLEnim !!!  (Posjeta: 66609 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

heckler

• Kawasaki KLE
  • : Ruj 2011
  • : Ruj 2011
Odg: Početničke muke u vožnji... prvi "koraci" sa Vašim paKLEnim !!!
« Odgovori #10 : 20. Ožujak, 2012. - 18:45 »

Svaka pohvala za otvaranje takve teme!!!!
Podržavam i Kuma koji predlaže jedan vikend negdje za razmijeniti iskustva i opustiti se uz neki roštilj i poneku :occasion:. Naravno, bez pretjerivanja i bez vožnje dok se opuštamo.
Prijedlog za savladavanje (ili uvježbavanje) vožnje na otvorenom, kroz zavoje, na uzbrdici i nizbrdici je stara ("moja") cesta Karlovac - Rijeka. Ako tu nema svega toga, onda nema nigdje!!!
Ionako sam u jednom postu predložio da bi se jednom mogli naći (i upoznati, oni koji se ne znaju) negdje u Gorskom Kotaru. Vrlo bi rado bio "domaćin" takvog okupljanja, a i vodič u razgledavanju bar dijela prirodnih ljepota hrvatske Švicarske!!!
 :thumbleft: :thumbleft: :thumbleft: :thumbleft:
Evidentirano
KLE  forever

AnteK

• Kawasaki ...
  • : Svi 2011
  • : Svi 2011
« Odgovori #11 : 20. Ožujak, 2012. - 19:22 »

Mislim da se na makadamu može puno bolje uvježbati dosta toga nego na cesti, za te putne endurce. Na makadamu
sa vremenom dobiješ puno više sigurnosti u rukama a manje grča, lakše uvježbaš i kočenje i countersteering. Vožnja
po dobrim i srednje_dobrim makadamaom je zahtijevnija pa se poslije vožnja po asfaltu čini trivijalna, dok obrnuto nije
slučaj. Naravno, na makadamu su i puno veće šanse za padove, sve ima svoje.
Evidentirano

Juli

• Ladies
  • : Ožu 2011
« Odgovori #12 : 21. Ožujak, 2012. - 11:02 »

Znam da je ovo ozbiljna tema i da baš nije zgodno offanje, ali meni se jakooooooo dopada Hacklerov prijedlog da se najdemo u gorskom kotaru, imali bute moju moralnu podršku u pogledu vožnje, a i roštiljati dobro znam pa kad se umorite da navalite na klopu i  :occasion:
Evidentirano

DankoM

• Honda
  • Kawasaki KLE
« Odgovori #13 : 21. Ožujak, 2012. - 11:52 »

Dok se pripremamo za Gorski Kotar malo teorije  :angel:

Mala škola vožnje

countersteering  -  obrnuto upravljanje

Početnicima nepoznato, a ni mnogi iskusniji ne znaju čemu služi iako svi ga svjesno ili nesvjesno upotrebljavamo
Obrnuto upravljanje je namjerno zakretanje upravljača u smjeru suprotnom od željenog pravca kretanja, a služi za brzo rušenje motocikla u zavoju ili za brzo izbjegavanje prepreka

Iako nam se to ne čini gotovo uvijek automatski skrećemo obrnutim upravljanjem.

Mnogi misle da upravljaju prebacivanjem težišta, međutim nesvjesno upravljamo obrnutim upravljanjem. Na ulasku u desni zavoj naginjemo tijelo prema desno pri tome desnu ručicu guramo od sebe, a lijevu lagano privlačimo, pri tome neznatno okrećemo volan u lijevo, te naginjemo motocikl u desno i prolazimo desni zavoj. Na izlasku iz zavoja izravnavamo tijelo desnu ručicu povlačimo sebi lijevu guramo od sebe i motocikl se podiže odnosno ispravlja.

Radi pravilnog reagiranja u kriznim situacijama moramo biti svjesni tog postupka i svjesno ga primjenjivati.

Želimo li skrenuti u lijevo, povlačimo desnu ručicu prema sebi i guramo lijevu ručicu od sebe. Ukoliko želimo skrenuti u desno, povlačimo lijevu ručicu  prema sebi i guramo desnu od sebe.

Pomaci volana su minimalni i moraju biti pravilno dozirani.

Nakon što počnete svjesno kontrolirano upravljati motociklom tehnikom obrnutog upravljanja vježbajte kada god ste u prilici i sami na cesti, vozeći se različitim brzinama, izbjegavajte zamišljene prepreke na cesti, itd.. Treba nekoliko tisuća puta ponoviti radnju da bi ona postala refleksna.

Evidentirano
    NX 650 Dominator   
Al' ja sam krenuo tamo gdje želim i tamo gdje želim ću sigurno doć.
Nije smisao putovanja odredište, već put do njega i nazad

DankoM

• Honda
  • Kawasaki KLE
« Odgovori #14 : 21. Ožujak, 2012. - 11:55 »

Poziv svim "starim" i iskusnijim vozačima da opišu neke od tehnika (npr ulazak u zavoj, pogled, vožnja off road itd..)
Ako se skupi nekoliko članaka admini bi mogli otvoriti novu temu
Evidentirano
    NX 650 Dominator   
Al' ja sam krenuo tamo gdje želim i tamo gdje želim ću sigurno doć.
Nije smisao putovanja odredište, već put do njega i nazad

Zg.Ante

• Kawasaki KLE
« Odgovori #15 : 21. Ožujak, 2012. - 12:12 »

Poziv svim "starim" i iskusnijim vozačima da opišu neke od tehnika (npr ulazak u zavoj, pogled, vožnja off road itd..)
Ako se skupi nekoliko članaka admini bi mogli otvoriti novu temu

Odličan prijedlog i predhodno pojašnjenje countersteering-a :aplauz:

Ionako sam u jednom postu predložio da bi se jednom mogli naći (i upoznati, oni koji se ne znaju) negdje u Gorskom Kotaru. Vrlo bi rado bio "domaćin" takvog okupljanja, a i vodič u razgledavanju bar dijela prirodnih ljepota hrvatske Švicarske!!!

naravno da uvijek ima dosta zainteresiranih pogotovo kada su u kombinaciji klopa, vožnja i druženje  :bang:

... nego , predlažem da glede druženja u otvoriš zasebnu temu (datum/mjesto/lokacija_dogovori) ... obavezno navedi i troškove/iznos koji bi trebalo uplatiti (znati ćeš okviran br. ljudi nakon što se zainteresirani prijave u temi) , ili što već treba ponijeti sa sobom. Nije fer da ti snosiš sve troškove.  :thumbleft:

Popiti možda i nećemo puno .. ali pojesti :smoke:  :angel:

Evidentirano
**** Kawasaki Limited Edition .... Spirit guaranteed ****

Omega

• Kawasaki KLE
  • : Lip 2011
  • : Lip 2011
  • Na krivoj valnoj duljini
« Odgovori #16 : 21. Ožujak, 2012. - 12:18 »

Evo da se nadovezem na hecklerov prijedlog.
Ja bi mozda mogao organizirat smjestaj za nekoliko ljudi preko vikenda u Grebaštici (izmedu šibenika i primoštena) pa da odradimo dvije postene makadam voznje. Usput okupiti i ST/ZD ekipu... Ako ima zainteresiranih za ideju?
Evidentirano

Laf

• Kawas... ...
  • : Kol 2011
« Odgovori #17 : 21. Ožujak, 2012. - 12:26 »

ja se slažem sa svime kaj je ko napisal.  :aplauz:

mislim da nam svima (malđima - mislim na takvim motorima) treba iskustva i dobar i prijateljski savjet.  :smoke:
Nadam se da niko ovu temu ne bu shvatil kao osobnu prozivku da se ne zna voziti ili sl.

Ni ja osobno nemam puno ne znam ni sam kolko iskustva pa bi i meni dobro došel kakav savjet.
Mislim da bi se prvo trebalo krenuti s osnovama kreni-stani a ne odmah countersteering ili nekaj zahtjevnije. Zato u auto školi postoji pravocrtno kretanje i zaustavljanje, i na kraju poligon koji moraš proći da bih uopće mogao na cestu s motorom.
treba krenuti s osnovama.  :angel:
Evidentirano
Preko polja zamnom idu dvije muzike,
jedna uvijek tugu svira da me ubije.
Druga samo jednu pjesmu, pjesmu ljubavi.

Laf

• Kawas... ...
« Odgovori #18 : 21. Ožujak, 2012. - 12:34 »

Evo da se nadovezem na hecklerov prijedlog.
Ja bi mozda mogao organizirat smjestaj za nekoliko ljudi preko vikenda u Grebaštici (izmedu šibenika i primoštena) pa da odradimo dvije postene makadam voznje. Usput okupiti i ST/ZD ekipu... Ako ima zainteresiranih za ideju?

Omega, to je lijepo od tebe...  :aplauz: 
no mislim, osobno, da prvo treba naučiti voziti po cesti asfaltu i svladati osnove i malo više.  :angel:
Jer neko tko nije siguran na asfaltu neće biti siguran ni na makadanu!

to je samo moje mišljenje jer ja osobno krečem od sebe. Ne kažem da sam nesiguran ali kažem da nisam spreman za off.  :angel:
Evidentirano
Preko polja zamnom idu dvije muzike,
jedna uvijek tugu svira da me ubije.
Druga samo jednu pjesmu, pjesmu ljubavi.

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #19 : 21. Ožujak, 2012. - 12:44 »

:smoke:  Sve je to lijepo i dobro, ali osobno mislim da sve već piše na prostranstvima interneta i da je svatko od nas veliku većinu toga pročitao, ako nije,  malo GOOGLANJA i sve bude na ekranima .......a najveća i najmjerodavnija škola je kad se krene s nama u vožnju, u vrlo kratkom vremenu sve bude jasno.  :angel: Ionako nitko nikada nije uspio sam na cesti naučiti ništa pametnog, jer jednostavno ne pokušava napraviti ono što se boji.........baš radi tog razloga imamo hrpu loših vozača u automobilima, jer su prepušteni sami sebi i voze godinama misleći kak su dobri vozači, isto je s motorima.......samo što se mi bikeri pomažemo i naučimo one koji žele slušati ili neki nakon prvog pada prodaju motor i misle kak to nije za njih, (ima i takvih nećete vjerovati) ..... :angel:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 
 Str: 1 [2] 3 4 ... 10   Gore

Stranica je generirana za 0.024 sekundi uz 25 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal