Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 16. Svibanj, 2026. - 10:51
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10   Dolje

Autor Tema: Početničke muke u vožnji... prvi "koraci" sa Vašim paKLEnim !!!  (Posjeta: 94211 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

aspirin

• Gost
Odg: Početničke muke u vožnji... prvi "koraci" sa Vašim paKLEnim !!!
« Odgovori #50 : 26. Travanj, 2012. - 12:26 »

Ne zvuci mi to kao bas siguran manevar??? Osim ako nije jako kratak,
npr za izbjegavanje rupe ili slicno...
Evidentirano

Enigm@

• Versys 1000
  • Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011
« Odgovori #51 : 26. Travanj, 2012. - 12:33 »

sad ste opet postali jebači teoretičari....sjednite na motore, nađite se i budite jebači praktičari, nema druge, još će netko poginuti od silnih savjeta  :belj:
Evidentirano

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #52 : 26. Travanj, 2012. - 12:34 »

Ne zvuci mi to kao bas siguran manevar??? Osim ako nije jako kratak,
npr za izbjegavanje rupe ili slicno...

:D  nema sigurnijeg, na manjoj brzini, čak ako ti prokliže i motor padne imaš šanse izvuć nogu na vrijeme i odskočit od motora, dok ako si nagnut noga ostaje ispod motora........ :smoke:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #53 : 26. Travanj, 2012. - 12:35 »

sad ste opet postali jebači teoretičari....sjednite na motore, nađite se i budite jebači praktičari, nema druge, još će netko poginuti od silnih savjeta  :belj:

:smoke: teško , sve što pišem pišem iz iskustva, što se događalo i kako sam se izvlačio........... :angel:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

Stipko

• Kawasaki KLE
  • : Pro 2011
  • : Pro 2011
« Odgovori #54 : 26. Travanj, 2012. - 13:19 »

Eto da se malo nadovežem na sve komentare,pohvala teme i potpisujem većinu(ma mogu napisati sve) što je izneseno ovdje.
Prvo volio bih vas pozvati (kad saznam točan termin održavanja) na Grobnik , u edukativnu akciju "Motociklom u život" gdje npr. najtrofejnij motociklist Hrvatske Loris Valjan objašnjava i u teoriji i u praksi kako se prolazi zavoj,kako se koči sa npr 120km/ do nule i koliki je zaustavni put.
Neke od tvrdnja da se ide u zavoj s kuplungom? greška je sigurno međutim nije ako se izbjegava prepreka.Kad se stisne kuplung i tehnikom "countersteeringa" motor radi čuda no treba prakse.

Savjet Renduru (neki su već i savjetovali)

1)Gume vozi do graničnika i nikako dalje od toga( ne štedi lovu na tome,ako je nemaš ,nemoj se vozit,štedi za gume)
2) vozi tehniči ispravan motor(znam KLEopatra je stvorena za vječnost i uvijek je ispravna)
3) vozi se sam!!! obavezno po brdovitom i zavojitom terenu (Zg-Samobor-Grude-Jastrebarsko npr ili Pila Hunjka)
4) ako se voziš u skupini IDI PRVI (prijatelji koji su te zvali u đir neka trpe i imaju strpljenja,naučit ćeš vrlo brzo)
5) ako si prvi NE POKUŠAVAJ VOZIT brže jer misliš da si spor(imaju oni vremena)
6)ako ti se počnu dlanovi znojiti,nije vruće već voziš iznad svojih mogućnosti,svi su to osjetili(kao i ubrzani rad srca) to je normalna reakcija i prvi pokazatelj da USPORIŠ
7)Nemoj si davati "vremenski period" kad ćeš "voziti ko npr...tvoj uzor" jer to NE POSTOJI,dolazi samo i dolazi sa prijeđenim kilometrima
8) ne štedi na opremi,izbjegavaj vožnju u trapericama(i nedaj Bože japankama),to je za kafić racere ne za tebe
9) vozi zato jer to voliš i ne gledaj kako drugi voze.

Osobno poznajem one koji KLE toliko naginju da im štitnik motora struže po cesti a nogare(gdje drže noge) su ukošene od asfalta...to su ljudi koji voze motore od 60-tih i kao da su se rodili sa njima.Neka ti oni ne budu uzor,bitno je jedno DOĆI OD TOČKE A DO TOČKE B i nazad.Siguran i neozljeđen,zadovoljan i ponosan što si guštao a koja je brzina bila...nije važno.

Moja prosječna brzina vožnje je debelo ispod 50 km/h ako uzmeš npr do Zadra. Probaj dati nekome prednost,nea ide koliko želi ali se ti zaustavi tamo gdje ti hoćeš:)

Osobno "utrkivao sam se sa sportivama" po magistrali.Krenuo sam od Rijeke i išao do Splita(pa dalje na Sinj,Ljubuški,Međugorje) Isti motori prestizali su me 6 puta. Ja sam stao 2 puta oni ...nemam pojma...uglavnom ,tako gledaj stvari.

Netko radi godišnje 300 km,drugi 3000tkm a neki i 20000tkm ali svi oni GUŠTAJU .

Guštaj i ti,laganini u svojim kilometrima,sretnu ti vožnju želim i sretne ti ceste bile.Ako želiš,uvijek ću biti iza tebe i imati strpljenja dokle god će ti biti potrebno...no,ne treba ti puno,samo malo samopouzdanja.Kad se opustiš,sve je to ,,,veeeeeliki gušt

Stipko
Evidentirano

aspirin

• Gost
« Odgovori #55 : 26. Travanj, 2012. - 13:36 »

Nazalost, teorija mi jedino preostaje za neko vrijeme (voznju na skuteru
necu ni spominjat da se ne rasplacem :udri: :udri:)... Ovako se barem
teorijom malo tjesim...
Evidentirano

opri

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2012
  • : Ožu 2012
« Odgovori #56 : 27. Travanj, 2012. - 11:04 »

Čitajući ovaj post dobio sam volju da probam counter tehniku i onda sam se iznenadio, jer ju ustvari već koristim samo toga nisam bio svjestan. Definitivno ju planiram koristiti što više, da mi postane refleks!
Za sada radim manja izbjegavanja, ali nadam se s vremenom i većim, naglijim...
Puno se brže mjenja smjer i sigurno pomaže kod nepredviđenih situacija.
Super tema i treba nam što više ovakvih !!
Evidentirano

roterdam mile

• Gost
« Odgovori #57 : 27. Travanj, 2012. - 13:16 »

Taj conter nesto koristim odkad sam poceo vozit samo nisam znao kako se to zove i nisam ga koristio tako cesto...vecinom je to bilo kolino u stranu i dole.al otkad vozim klea noga ispruzena napred i amo moja..sta se tice kocenja u cosi to izbjegavan i ako neznam cestu prije okuke uvjek mi je kle povise 5000 okretaja...to sve sta san napisa neznam kako izgleda ovako al u praksi prolazi bar meni
Evidentirano

kUm

• Kawasaki KLE
« Odgovori #58 : 27. Travanj, 2012. - 15:14 »

ajajaj, countersteering tehnika se mora ipak uvježbati, kako bi postala automatska kao mijenjanje brzina na autu, iako je zapravo savim prirodna radnja.
Bacanje tijela i koljena je zapravo neprirodna tehnika i uopce ne razumijem kako ste se do sada uopce vozili  :udrri:

Zar ste zaista pomislili kada ste gledali moto utrke da se samo bacaju lijevo desno i peru po zavojoima?
Da li ste kod gledanja utrke zapitali kako oni tako brzo i precizno bace motor u šikani s jedne strane na drugu stranu  uzimajući pritom u obzir da je motor tezak approx. 150 kg i ide 200??
Koliko to mora biti masa tijela koja bi motor mogla samo tako prebacivati uz tu brzinu i masu ???
Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #59 : 27. Travanj, 2012. - 19:27 »

Čitajući ovaj post dobio sam volju da probam counter tehniku i onda sam se iznenadio, jer ju ustvari već koristim samo toga nisam bio svjestan. Definitivno ju planiram koristiti što više, da mi postane refleks!
Za sada radim manja izbjegavanja, ali nadam se s vremenom i većim, naglijim...
Puno se brže mjenja smjer i sigurno pomaže kod nepredviđenih situacija.
Super tema i treba nam što više ovakvih !!

:aplauz: :aplauz: :aplauz:   Bravo, pohvalno je to sto si probao i svoja zapažanja iskreno iznio, radi onih koji sumnjaju ili se boje probati......  :aplauz: :aplauz: :aplauz:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 
 Str: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10   Gore

Stranica je generirana za 0.021 sekundi uz 24 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal