Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 14. Lipanj, 2025. - 01:04
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: 1 ... 6 7 [8] 9 10   Dolje

Autor Tema: Početničke muke u vožnji... prvi "koraci" sa Vašim paKLEnim !!!  (Posjeta: 68816 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Frigi

• Kawasaki KLE
  • : Svi 2012
Odg: Početničke muke u vožnji... prvi "koraci" sa Vašim paKLEnim !!!
« Odgovori #70 : 03. Lipanj, 2012. - 09:51 »

E...
mene je intruktor na voznji pustija samoga (bez nadgledanja)prvi dan voznje a to mi je objasnija da me ne zeli teretiti sa pravilima dok sam ne osjetim motor. Pokaza mi je cijeli poligon i otisa. Smatram da je to OK. Medjutim, ja san se zalaufa i umisto jednog sata, prvi dan san odradija 4 sata...Kako sve sta u zivotu radin, radin sta bolje mogu, ja san taj poligon vjezba sa najvecom mogucom brzinom prolaska, pa tako da recimo pravac i ona dva kocenja san pocinja i zavrsava proklizavanjem zadnjeg kola... :h Ne moran ni govoriti da je instruktor popizdija kad se vratija i vidija sta cinim... :h
Za CS sam prvi put cuo na ovom fenomenalnom forumu, ali nisam bas razumio tocno sta treba ciniti. Kle je napisa kljucnu recenicu za mene (karika koja nedostaje) da TIJELO STOJI OKOMITO NA CESTU A MOTOR BACAS ISPOD SEBE...ka dite sta san baca biciklu...i stvarno shema radi ali koliko sam svatija da tako vozis u svakom zavoju triba dobro stisniti gas..jos neman neke sigurnosti (a ni potrebe) koristiti CS pri manjim brzinama...

Ae..
Evidentirano

Tiffykle

• Kawasaki KLE
  • : Tra 2011
  • : Tra 2011
« Odgovori #71 : 03. Lipanj, 2012. - 19:36 »

Pri malim brzinama,do 20-30 km/h se CS ne može ni koristiti jer za njega treba preći kritičnu brzinu...
Pri manjim brzinama se skreće kao sa biciklom,tj.skrećeš kud se i naginješ...
CS se koristi uvijek u vožnji,ali ono o čemu se tu zapravo govori je način za naglo izbjegavanja prepreka ili naglo skretanje...ne možeš tako naglo skrenuti naginjanjem kao CS-om!!!
Tko nije isprobao neka ode na neko veće parkiralište gdje ima malo automobila,ili na neku mrtvu cestu i neka proba i vježba,može biti jako korisno!!!!!!!!!!!!!!!!!
Evidentirano
I najduže putovanje započinje prvim korakom!!!

Frigi

• Kawasaki KLE
« Odgovori #72 : 03. Lipanj, 2012. - 19:50 »

Ae...
 :h
Evidentirano

aspirin

• Gost
Re: Početničke muke u vožnji... prvi "koraci" sa Vašim paKLEnim !!!
« Odgovori #73 : 09. Lipanj, 2012. - 23:16 »

Mislim da si krivo nesto skonto, ili sam ja tebe ;)
Tijelo okomito na cestu i bacanje motora CSom ispod sebe je samo
Jedan nacin koristenja CSa, kako si reko da ti je to kljucno za razumijevanje
CSa reko da ne bude zabune da je to jedino koristenje..

Nadam se da ga nisam puno zaputio..

Sent from POS Galaxy3
Evidentirano

Danko

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011
« Odgovori #74 : 10. Lipanj, 2012. - 00:06 »

Frigi ako si tek pocea vozit nemoj se zamarat sa CS-om.
To ce doc samo od sebe.
Ako bas oces onda probaj ovako.
Vozi motor bez ruku, te prstom jedne ruke gurni desnu ručku prema naprijed.
Lagano. Motor ce se pocet rušit u desno. A zapravo okrećeš volan u lijevo.
I skrećeš desno. I to je to.

Evidentirano

Frigi

• Kawasaki KLE
« Odgovori #75 : 10. Lipanj, 2012. - 11:38 »

Danko,

to što si predložio sam probao sinoć i zaista ima smisla....fala na dobrom savjetu....
Evidentirano

Šime

• Kawasaki KLE
  • Penis bonus, pax in domus!
    • Šime
« Odgovori #76 : 10. Lipanj, 2012. - 12:12 »

Evo još nešto što nitko nije spominjao a to su mostovi i nadvožnaci kad te vjetar počne gurat u stranu.
Tu se opasno naginjatu u vijetar jer puše na ''mahove'' pa kad nestane vjetra, 'ko da ti je nestalo tla ispod nogu i odletiš kamo nisi htio.uče

E tu je CS zakon i tu ga moraš baš smisleno koristiti i ne dolazi ti ''sam od sebe'' kao u zavoju.

Ja sam se ispočetka smrzava mostova i nadvožnjaka po vijetru a sad sam uhvatio grif za njih.

Također sam se puno puta zaletio pre brzo u zavoj, bilo zbog ne poznavanja ceste ili iznerviranog pretjecanja ''u gusto'' itd...

Ispravim motor koliko je moguće, kočim naglo i jako brzinama i sa obje kočnice i kad više nema mjesta.. bacim ga i gas do daske!
A znao sam i u krivini kočiti ali uglavno kočim brzinama a kočnice mi služe da minimiziram trzaj između šaltanja.

U takvim situacijama mi naravno govno dođe u grlo jer mi se šupak toliko stisne od straha :evil: i posli govorim u hebote što mi je ovo trebalo  :smoke: :h

Dešavalo se i kad sam ganjao kroku i ekipu od Delnica prema Karlovcu po noći iako je rakao: POOOLAKOOO ĆEMO! :natak2:

Pozdrav :ruke:

Tema je ZAKON :thumbleft:
Evidentirano

Josip

• Gost
« Odgovori #77 : 10. Lipanj, 2012. - 13:26 »

neću davati savjete kako se vozi već predložiti iza koga se treba voziti pa da se vidi kako bi to trebalo biti  :thumbleft:

ako imate prilike voziti se iza Belog ili DankaM, vozite i gledajte, Pjero je dobar, ZGAnte isto (premalo sam se vozio s njim da bi rekao
nešto više) svaka čast i ostalima ali Beli i DankoM su........zakon

Oni voze s takvom elegancijom i lakoćom da ih je milina pratiti, idealne putanje, bez ikakvog kočenja, naginjanje u zavoju. Preticanje
je posebna priča jer uvijek vode računa o ekipi koju vode. Jedina razlika između njih je što je Belom poslije vožnje sve "dobro" dok od
DankaM možete očekivati pokoji savjet  :D

:ruke:
Evidentirano

kenny

• Kawas... ...
  • : Srp 2011
« Odgovori #78 : 28. Lipanj, 2012. - 12:07 »

zanimljiv filmic

Bike Cornering Bible

Evidentirano

Zuanza

• Ladies
  • : Lip 2012
  • : Lip 2012
« Odgovori #79 : 28. Lipanj, 2012. - 22:01 »

Dobro ti kroko i kum kazu bez CS na osmici- u prvu pusti kuplung, i sa malim gasom, koljena stisni uz rezervar i polako, te naravno sve sa zadnjom jer sve sto radis na poligonu je sa malom brzinom tako da ti prva ni netreba a ispitivac gleda dali spustas prvo lijevu nogu. Polozio sam u utorak  :smoke: :smoke:

Ne znam za vas, ali osmicu sam odradila potpuno bez gasa. Možda je moja bila manja ili motor drugačiji (er500), ali gas nije dolazio u obzir, isključivo balansiranje kuplungom. U svakom slučaju, tko god da polaže, sretno! Na osmici padaju i iskusni vozači (provjereno).

Btw. Tema je odlična i slažem se s time da brzina ne čini vozača, nego gušt s kojim vozi. Ako vođa čopora ne zna voziti brzinom najsporijega, zaslužuje smjenu.
Evidentirano
Bože, daj mi malo strpljenja, ali ako je ikako moguće - ODMAH!
 Str: 1 ... 6 7 [8] 9 10   Gore

Stranica je generirana za 0.03 sekundi uz 29 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal