Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 16. Svibanj, 2026. - 10:42
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: Pita od oraha i sira  (Posjeta: 11079 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Josip

• Gost
Pita od oraha i sira
« : 15. Ožujak, 2011. - 12:32 »

VELIKA                                                                                       MANJA

750 g oštrog brašna                                                                      300 g. oštrog brašna
200 g margarina                                                                           170 g. margarina
150 g šećera                                                                                 100 g. šećera
3 žumanjka                                                                                   3 žumanjka
1 prašak za pecivo                                                                        ½  praška za pecivo                             
1 vanilin šećer                                                                              1 vanilin šećer
limunova korica                                                                            limunova korica
                                                                                                      1 žlica vrhnja - opcionalno 

1.NADJEV                                                                                   1.NADJEV                                     
250 g. mljevenih oraha                                                                 150 g  mljevenih oraha
150 g šećera                                                                                  100 g. šećera
5 žlica toplog mlijeka                                                                    3 žlice toplog mlijeka
Malo ruma                                                                                     malo ruma

2. NADJEV                                                                                   2. NADJEV
500 g. svježeg sira                                                                          300 g. svježeg sira
200 g. šećera                                                                                   100 g. šećera
3 žlice pšeničnog grisa                                                                   1-2 žlice grisa
Snijeg od 3 bjelanjka                                                                      snijeg od 3 bjelanjka

PRIPREMA
Zamijesite prhko tijesto, kada je dovoljno odstajalo u hladnjaku razvaljajte ga te prvi dio položite u tepsiju.
Na prvi sloj prhkog tijesta prvo stavite nadjev od oraha, zatim nadjev od sira. Kada se priprema nadjev od sira potrebno je prvo izmiješati sir i šećer i ostaviti ga tako cca 15 minuta da bi se šećer otopio u potpunosti.
Kada smo posložili oba nadjeva pažljivo stavljamo gornji slij prhkog tijesta i nabodemo sa vilicom.
Pecemo na sredinjoj visini pećnice na oko 180 C

par objašnjenja........
slika nije moja, već sam je skinuo s neta (jednostavno mi je bilo lakše skinuti s neta nego je naći na kompu  :D )
a drugo. kao što vidite OPET imam dvije veličine kolača, jedna je veličina kad jedu svi a druga kad kuham samo za sebe

dobar teKKK  :ruke:
Evidentirano

james bonf

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011
  • Kawasaki KLE u srcu
Odg: Pita od oraha i sira
« Odgovori #1 : 15. Ožujak, 2011. - 13:41 »

mmmmmmmmm, ja se sićan na brodu da smi imali imali isto nekakav kolač, doli bude ka tisto ali nekako suho, nije svježe, ka mliveno.....a na vrhu nekakav sir, bilo je fantastično. ovo me podsjetilo na to  :sing:

Josipe kad budeš peka taj kolač stavi komentare na šta triba pazit jer meni a ni ženi bome, ritko kad ide po receptu  :dontknow:

Kawasaki KLE  :occasion:
Evidentirano
ko ima KLE Duha vrijedi, ko ga nema taj ne vrijedi!

Enigm@

• Versys 1000
  • Kawasaki KLE
« Odgovori #2 : 15. Ožujak, 2011. - 13:46 »

Jel prije mljevenja oraha treba očistiti ljusku?  :sing:
Evidentirano

Josip

• Gost
« Odgovori #3 : 15. Ožujak, 2011. - 15:24 »

Josipe kad budeš peka taj kolač stavi komentare na šta triba pazit jer meni a ni ženi bome, ritko kad ide po receptu  :dontknow:

Kawasaki KLE  :occasion:

najzaje****je je napraviti prhko tijesto a još zaje****je je staviti gornji sloj prhkog tjesta na sir.
Uglavnom, kad radiš prhko tjesto, na tanke listiće nareži margarin i utrljaj ga u brašno kojem si dodao prašak za pecivo.
Kad si dobro izmrvio margarin dodaj naribanu koricu limuna, šećer i dobro sve izmješaj. Zatim napravi rupu u sredini dodaj jaje
i žlicu vrhnja ako hoćeš. Kad si dobro izmješao tjesto, podjeli na dva dijela i odmah ih razvaljaj na veličinu tepsije, pokri folijom
i stavi u frižider na pola sata.
U stvari prvi sloj odmah možeš staviti u tepsiju i nabodi vilicom, zatim dodaj orahe, pa po orasima rasporedi sir (koji je onako,
više tekući) a tu dolazi zajeb..........kako staviti gornje tijesto a da ne pukne.
To ti je najbolje napraviti tako da obmotaš tijesto oko valjka pa ga lagano odmotavaš u tepsiju ili ga možeš malo jače ohladiti
pa probati u komadu staviti.

Ako gdje zapneš javi  :ruke:

Kawasaki KLE Croatia
Evidentirano

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #4 : 15. Ožujak, 2011. - 16:40 »

:ruke:   e ovo je uistinu super kolač, iako sam nekada davno bio skeptičan kad su isli sir i orasi zajedno ali kad sam probao ispada da je bogatstvo okusa prava stvar  :ruke:  postoji još jedna varijanta gdje ide sve isto ali još jedan red dođe maka....... čista perverzija..  :ruke:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

james bonf

• Kawasaki KLE
  • Kawasaki KLE u srcu
« Odgovori #5 : 15. Ožujak, 2011. - 16:50 »

najzaje****je je napraviti prhko tijesto a još zaje****je je staviti gornji sloj prhkog tjesta na sir.
Uglavnom, kad radiš prhko tjesto, na tanke listiće nareži margarin i utrljaj ga u brašno kojem si dodao prašak za pecivo.
Kad si dobro izmrvio margarin dodaj naribanu koricu limuna, šećer i dobro sve izmješaj. Zatim napravi rupu u sredini dodaj jaje
i žlicu vrhnja ako hoćeš. Kad si dobro izmješao tjesto, podjeli na dva dijela i odmah ih razvaljaj na veličinu tepsije, pokri folijom
i stavi u frižider na pola sata.
U stvari prvi sloj odmah možeš staviti u tepsiju i nabodi vilicom, zatim dodaj orahe, pa po orasima rasporedi sir (koji je onako,
više tekući) a tu dolazi zajeb..........kako staviti gornje tijesto a da ne pukne.
To ti je najbolje napraviti tako da obmotaš tijesto oko valjka pa ga lagano odmotavaš u tepsiju ili ga možeš malo jače ohladiti
pa probati u komadu staviti.

Ako gdje zapneš javi  :ruke:

Kawasaki KLE Croatia

odličćno, proslijedit ću ovo mom cvjetiću  :D
Evidentirano
ko ima KLE Duha vrijedi, ko ga nema taj ne vrijedi!
 Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.025 sekundi uz 24 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal