Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 28. Ožujak, 2025. - 04:37
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: [1] 2 3   Dolje

Autor Tema: Anakee III vs. KLE prednja felga  (Posjeta: 20195 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kUm

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011
Anakee III vs. KLE prednja felga
« : 04. Svibanj, 2013. - 10:01 »

Obavještavamo svekoliko pučanstvo KLE foruma da novu Michelin Anakee III gumu NIJE moguće montirati na prednju KLE felgu !!!

Naime, ukoliko je itko razmišljao da kupi novi model michelinki Anakee III da istu nije moguć montirati na prednju KLE felgu...
Da se ne radi o izmišljotini, osobno sam iskusio 3 tjednu za*ebanciju s montažim iste... Naime guma neće u potpunosti sjesti na prednji obruč. :natak:

Gume sam kupio u Sloveniji kod Furlana koji je jedini unutar 5 dana uspio zadnju gumu naručiti sa talijanskog skladišta (no prednje su bile na lageru).
Nakon što sam dočekao da se set guma skompletira, otišao sam do Furlana, kupio gume i mašući repom, otišao do najboljeg vulkanizera Daria u Trnsko.
nakon 7 dana za*ebancije, rekao mi je da prednja guma ne može u potpunosti sjesti na prednju felgu i da nema s čime je nisu mazali i kakvim se trikovima služili. Ipak rekli su da su naručili neki specijalni koncetrat za montažu moto guma i da pričekam ponedjeljak da pokusaju s time, kao sa zadnjim adutom.
 Nako što mi je prošao taj depresivni vikend, Dario javalja da niti sa tim novim gelom, guma ne želi sjesti na felgu   :udri:
Naime pream Darievom,a i mojem iskustvu, michelinke uvijek rade zajebancuju kada se montira na prednju felgu, no do sad su to, i na moju radost, uvijek uspijevali riješiti (zadnji puta su Anakee II, isto imali slično).

Jadan planiram otiči u Sloveniju da tamo ili montirani gumu ili zamijene za novu.
 Prije toga na nagovor frenda odlazim u Vulkal gdje takodjer postiji lik koji je expert za moto gume..... nakon kratkog bezuspiješnog pokušja odustaje. Predlaže da mu ostavim gumu i felgu do sutra, ali mu ne ostavljam, već planiram otić u Sloveniju.
 NB: gumu su digli na preko 7 bara,  ali komad gume od 30 cm ipak nije htio sjesti na felgu, ma kako gumu okretali okolo felge.  :udrri:

Jučer odlazim kod Furlana, gdje su izgubili 2i pol sata,, no gumunisu do kraj astavili na felgu...
Pokušaj da se montira druga, ista guma sa skladišta, dao je još gore rezultate... gume su toliko bile skliske od svih tih sredstava, da se više sa njima nije dalo raditi (o tome govori odsjaj rubova na slicu dolje).
Na kraju smo pokušali staviti Metzeller Tourance Exp, koji je sjeo bez problema na rub felge već na 2 bara  :ruke:

Konačno.... uspoređujući rub gume Anake III i Metzeler tourance exp vidljivo je da Anakee ima nešto širi rub (detalj B na slici ispod), ali osim toga ima i malu kosinu na rubu da 'bolje' dihta na felgi (detalj A), no pravi je zapravo problem u tome što je rub pregnje felge ne KLE-u uži od ruba anakice a dodatno zbog detalja a, uzeći u obzir i da je sami rub gume širi, guma ne može sjesti na felgu, nego ispada s ruba felge i nikakvim sredstvima, pa ni pritiskom većim od 7 bara, guma ne može skočiti  na felgu  :prsti:

Naravno, sve to nije slučaj sa alu felgama i tubeless gumama.

Uglavnom, Anakee III i KLE prednja felga ne idu na skupa, za što je Michelin trebao staviti opasku da nije za sve tipone felgi, barem što se tiše dimenzija 90/90 x21, no napisat ću im jdan mail u Michelin, baš sam radoznao što će odgovoriti :)

Zadnja bi guma vjerojatno sjela na felgu zbog, pretpostavljamo šireg ruba / dosjeda na felgi, but, will never know  :evil:
Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:

kroko

• Kawasaki KLE
Odg: Anakee III vs. KLE prednja felga
« Odgovori #1 : 04. Svibanj, 2013. - 15:28 »

:h vrlo zanimljivo.......i dobrodosla info......  :thumbleft:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

laki19

• Kawasaki KLE
  • : Pro 2011
  • : Pro 2011
Re: Anakee III vs. KLE prednja felga
« Odgovori #2 : 04. Svibanj, 2013. - 20:01 »

Ajde..korisna informacija..stavi molim te na forum da vidimo odgovor bas me zanima!!

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Evidentirano

AnteK

• Kawasaki ...
  • : Svi 2011
Evidentirano

AnteK

• Kawasaki ...
Odg: Re: Anakee III vs. KLE prednja felga
« Odgovori #4 : 07. Svibanj, 2013. - 17:47 »

Evidentirano

kUm

• Kawasaki KLE
« Odgovori #5 : 08. Svibanj, 2013. - 12:15 »

..and where is the catch?
Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:

dugi 201

• Aprilia Caponord ETV 1000
  • Kawasaki ...
« Odgovori #6 : 24. Svibanj, 2013. - 22:32 »

Problem je u rubu felge  :ruke:
Da sam ja bio malo brzi, u citanju postova, ne bi popusio istu foru  :h :h
Naime, to su gume koje ne idu na felge tipa KLE. Kupio ja Suzukia DR 800 Big-a, pa sam ga morao pocastiti s novim gumama. Ko za k...., odabrao sam Anake tri jer su novi model. Danas podignem u Đurđevcu motor i odmah kod lokalnog mestra na ugradnju guma. Da skratim pricu, nakon sat  nesto sitno minuta, gua je bila gore. Istina, zvao sam Cohu pa me uputil kak da je najbezbolnije stavimo.
Blaga preporuka: Ne kupujte Anake tri, za KLE-a i sl. felge, ako niste spremni na gubljenje zivaca  :bang:
Evidentirano
Bolje je ispasti glup nego iz tramvaja.

drdamjan

• Kawasaki KLE
  • : Vel 2014
  • 095 8748290
« Odgovori #7 : 21. Siječanj, 2018. - 21:36 »

Na dan današnji, u godini 2018toj,
vrijedi li za današnji Anakee III da ne ide (ide jeeeedva)
na KLE felgu prednju, još uvijek?
Zna tko?
Stavljao tko?

Poštar

• Kawas... ...
  • : Sij 2017
  • : Sij 2017
« Odgovori #8 : 23. Siječanj, 2018. - 17:06 »

Evo ovaj je navukao
Evidentirano

drdamjan

• Kawasaki KLE
  • 095 8748290
« Odgovori #9 : 23. Siječanj, 2018. - 18:13 »

Lijepo izgleda, jel išlo teško?
Jer navodno se nešto izmijenili, baš u vezi toga.
 Str: [1] 2 3   Gore

Stranica je generirana za 0.067 sekundi uz 25 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal