Dobro došli na KLE Croatia forum !!
ovo izgleda predivno... ko da sam nekad pročitao da je cijena 100eura plus materjal, ako je tako, to je dosta pristojna cijena za provjereno kvalitetan proizvod. Ja sam se raspitivao okolo kolko koštaju i najniža cijena je bila 500kn. Po meni je jako mala razlika za takav rad, koj zahtjeva iskustva i pedantnost. Kolko sam ja skužio danas se svi prave majstori i svi sve znaju. Drugačije je kad si sam svoj majstor na svom motoru, a drugačije kad nekome naplatiš nešto a onda mu se sic raspadne nakon 500km...
Bilo je nekih upita i nedoumica oko izrada siceva.. tj. kolika je cijena istoga!? DaKLE.. kako bih razbio sve nedoumice oko istoga danas sam osobno bio kod majstora Shadow-a, te svima skupa mogu prenijeti koliko košta izrada sica. No treba prije svega napomenuti da se mnogi povode za cijenama koje su bile nekad i zbog toga dolazi do nedoumica. Cijena izrade sica kod Shadowa, tipa ala Bagster, je prije par godina (mislim da je prvi napravio 2008. godine) bila 100 € ili protuvrijednost u kunama. U tu cijenu spada samo čisti rad (ruke) i materijal (spužva) potreban za stvaranje potrebnog oblika sica, kao i dobivanje potrebne kvalitete.Vanjski materijal (skaj) i ljepilo je svatko trebao kupiti osobno! Danas je situacija nešto drugačija i pošto su porasle cijene repromaterijala, a sveukupno su i ostale cijene porasle.. tako je i cijena izrade sica porasla za jedan određeni postotak. Tako da sad trenutno cijena izrade sica ala Bagster iznosi 120 € ili protuvrijednost u kunama. Materijal (skaj i ljepilo) i dalje svatko kupuje osobno ili ako uzimate od Shadow-a onda to iznosi dodatnih 200 kn.Izrada sica ala Shadow (to su ovi novi kakav ima Tomazzo i još neki) košta 160 € ili protuvrijednost u kunama.Cijena izrade tog sica je veća jer u njega ide drugačiji i kvalitetniji materijal kojeg je potrebno više nego kod sica ala Bagster.Materijal (skaj i ljepilo) isto kao u prethodnoj stavci.Eto.. sada su poznate cijene izrade siceva za KLE! A majstor Shadow je bio i ostao broj 1. u tom svom poslu! Umjetnik bez premca! P.S.Nekome se to možda čini prevelika cijena ali Shadow cijeni svoj rad, kao što ima i svojih troškova. Tko isto tako cijeni rad jednog vrhunskog majstora i želi sic bez kompromisa.. odlučit će se za izradu kod Shadow-a. Dok će onaj kojemu se to čini preskupo biti primoran potražiti nekog drugog majstora i pristati na neku drugu kvalitetu.
evo znam da sam negde pročitao...
več me dugo nije bilo na forumu ali ne zamjerite da se javljam na ovu temu,jako privlačnu,kao prvo i ja sam dal delati sic kod Shadowa za moj suzuki gsx f i svi su vidli da je sic savršen i kolko se sječam koštal me je 100 eura plus moj skaj a to je bilo prije nekih tri ili četiri godine.Želim u biti reči da po meni se Shadow nema kaj "ispričavati" kolko kaj košta,ovo,ono itd..............za sic te i te vrste i oblika tražim tolko i tolko i šlus,ko hoče da delati ko neče,neče o cijeni kolko je to sklupo se da raspravljati ali nema smisla ako kruh u dučanu košta 10 kuna a iskreno ne vredi ni pola svi ga opet kupimo i to je to.Ako hočeš sic vrhunske kvalitete odeš kod Vladeka i platiš mu kolko traži e sad ako nemaš lovu onda odeš kod meštra koji bu to napravil i za puno manje love što podrazumjeva i puno manje kvalitete na koncu zakaj skoro svi vi vozite KLE-a a ne recimo BMW-a 1200 GS-a jer nemate love (he,he,he,moram malo piknuti stare prijatele) i to je to, zakon tržišta ko ima perja taj se vozi u mečki a ko nema u cliju,vrlo jednostavno............... a da Vladek dela super siceve.........bogme dela................