Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 18. Lipanj, 2025. - 11:03
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: [1] 2 3 ... 6   Dolje

Autor Tema: Stavljanje slika na forum pomoću fodi-frubara...........  (Posjeta: 74160 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kroko

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011

:glasses:  Evo korak po korak za sve kak postaviti mnogo slika u post.......  :ruke:

dakle prvo utipkati u google ili adressbar ovako nešto.......klikni na exe instalaciju ili zipanu po želji.....

:glasses:  onda vas pita da instalirate program, naravno želite to svim srcem......

:glasses: zatim se na desktopu pojavi ova ikona ili vec negdje tamo gdje ste instalirali programčić, mali je pa vam može biti na desktopu.....

:glasses: kad vam je instaliran fodi onda na tu ikonu kliknete dva puta i otvara vam se radna površina super programa.......kliknite na add file  ......  :aplauz:

:glasses:  Tada u svom računalu potražite neki folder gdje su vam slike, naravno one vruće za koje ne želite da ikada itko vidi i onda ih označite, jednu ili više njih.......dakle označene su i one poplave i tada kliknete na "open"...

:glasses: Tada se budu sve označene slike preselile po redu ovako u prozoru, na vama je tada da kliknete na "upload"....  :ruke:

:glasses: kad se kliknuli na "upload" ako ima mnogo slika, više od deset taj posao može potrajati i nekoliko minuta, pisat ce da proces traje i brojati sliku po sliku ali VI čekate sve dok vam ne bude pisalo ovo:

:glasses: Tek tada vam se automatski sve slike stavljaju u "clipboard" vašeg miša, onda je dovoljno samo otići na post i kliknuti desni gumb miša i zatim "paste" , vidjet ćete mnogo ovakvih redova kao na primjeru, to su slike, mnogo slika....i tada pošaljete post sa slikama....  :glasses:

:glasses: :glasses: :glasses: :glasses: :glasses:

Eto to bi bilo ukratko, još jedna sitnica, ovdje u settingsima promjenite ovaj broj, recimo kod mene je 400 pa su thumbnails slikice malo veće na forumu, nemojte pretjerivati jer čini mi se da je 600 maximum jer onda vraća na defaultnu postavku a to su opet mini slike.....  :occasion:

:glasses:  eto nadam se da je sve jasno, ako nešto škripi vičite.....  :ruke:

Evidentirano
  be free man , be dreamer 

Boris

• Kawas... ...
Odg: Stavljanje slika na forum pomoću fodi-frubara...........
« Odgovori #1 : 27. Ožujak, 2011. - 22:09 »

Kaj da vičemo i ako krevet škripi ? Sigurno te nebum zval u pomoč !
Evidentirano

dugi 201

• Aprilia Caponord ETV 1000
  • Kawasaki ...
« Odgovori #2 : 28. Ožujak, 2011. - 02:32 »

Svaka čast na objašnjenju. Baš je jednostavno. Mislim... ako sam ja uspio shvatiti...
Sada jedva čekam neko događanje kako bih postavio slike, a i tekst uz njih.
Samo još jedno pitanje. Fotke se automatski smanjuju ili ih prije postavljanja moram smanjiti ??
Evidentirano
Bolje je ispasti glup nego iz tramvaja.

D@DO

• Kawasaki KLE
« Odgovori #3 : 28. Ožujak, 2011. - 10:06 »

Samo još jedno pitanje. Fotke se automatski smanjuju ili ih prije postavljanja moram smanjiti ??

Fotke se smanjuju automatski na koliko je nariktan Resize Settings, a obicno je na 1024, a to je velicina slike kad se na nju klikne i ona se otvori u novom tabu u toj velicini.

Isto tako se automatski smanjuju na velicinu prikaza u samom postu, ovisno na koliko je nariktan Thumbnail Settings.

Iako ja osobno sam smanjim slike zbog bržeg uploada, ali možeš i bez smanjivanja jer će program to sam odraditi jedino što će upload biti malo duži.
Evidentirano
Ko spava nije budan! :smoke:

dugi 201

• Aprilia Caponord ETV 1000
  • Kawasaki ...
« Odgovori #4 : 28. Ožujak, 2011. - 17:03 »

Shvatio, hvala!!
Evidentirano
Bolje je ispasti glup nego iz tramvaja.

D@DO

• Kawasaki KLE
« Odgovori #5 : 22. Studeni, 2011. - 21:43 »

:bang: :bang:  bravo....uspjelo ti je .....ali vidim da opet nisi sve postavke napravio kak treba...one tam u setingsima za veličinu fotke gdje ti piše da staviš na 400 ili najvise 600, ajd probaj.......  :angel:

Kroko.. kroko.. zašto ljudima daješ krive savjete i krivo ih uciš!?  :dontknow:

Nema potrebe da se u postavkama stavi veci Thumbnail Settings od 300 pošto veće slike samo otežavaju (produžuju) vrijeme učitavanja teme ili posta. To još nije toliko izraženo kod par slika ako se postaju, ali ako ih ima više onda je itekako izraženo.

Slažem se da se Thumbnail Setings postavi negdje od 200 - 300 jer je uz takvu postavku vidljivo što je na slici, a samo ako se neka slika želi naglasiti može se postaviti i veći do 600.
Ionako svi kliknemo na sliku ako nam je zanimljiva i ona se bez problema otvara na svoju pravu veličinu.

Mislim kako nam je svima cilj da se forum brže učitava.. a ne sporije! Ili se varam?!
« Zadnja izmjena: 22. Studeni, 2011. - 22:41 D@DO »
Evidentirano

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #6 : 22. Studeni, 2011. - 21:53 »

:smoke:  ne ne učim ih krivo.....jer sam se osobno zadržao na 400 pošto mi je 600 preveliko ipak, a ako ideš preko 600 ionako nema svrhe jer izgleda da je 600 maximalno moguće postaviti........... a brzina učitavanja je zanemarivo narušena, zaboravljaš da ponekad stavim i preko 40 fotki odjednom.........  :smoke:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

kUm

• Kawasaki KLE
« Odgovori #7 : 22. Studeni, 2011. - 21:56 »

...ništa osobno protiv Kroke, ali slažem se s natakarušom.

Pravilan izbor dimenzija slika vodi do bržeg učitavanja teme i većeg užitka kod čitanja istih... što će posebno osjetiti oni sa slabijom vezom ili oni čije bolje polovice skidaju veće količine podataka s Interneta  :glasses:

Mislim da je 300 optimala! :smoke:

Evidentirano
Be a dreamer, live without a brain....:prsti:

D@DO

• Kawasaki KLE
« Odgovori #8 : 22. Studeni, 2011. - 22:12 »

:smoke:  meni jednako brzo i skida, neprimjetno vremenski...........  :smoke:

Ajd dobro.. ti si u pravu, a ja govorim gluposti!  :aplauz:

P.S. Malo prođi po temama, pa ćeš vidjeti da sam isto pametovao i prije nekoliko mjeseci!  :prsti:
Evidentirano

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #9 : 22. Studeni, 2011. - 22:18 »

Ajd dobro.. ti si u pravu, a ja govorim gluposti!  :aplauz:

P.S. Malo prođi po temama, pa ćeš vidjeti da sam isto pametovao i prije nekoliko mjeseci!  :prsti:

:smoke:  E tak volim kad priznaš.....znači 400 puta ti je dovoljno hehe......  :prsti:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 
 Str: [1] 2 3 ... 6   Gore

Stranica je generirana za 0.037 sekundi uz 26 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal