ima razlike jel' gumeno ili opleteno kočiono crijevo, ali sa KLEom se nitko tako ne vozi da bi mogao toliko osjetiti razliku,
najviše se razlika osjeti ako je gumeno crijevo staro, npr, kao kod mojega iz 91g.
S gumenim crijevon , koliko god sam stisnuo kočnicu, imao sam osjećaj da nije stisnuta do kraja...to sam u početku pripisivao lošim kočnicama na KLE-u..no nakon stavljanja opletenog crijeva, kočnica pritišće ravnomjernije, tj nemam onaj osječaj napumpavanja kao da je u sistemu ostalo malo zraka, što se osjeti tek kod naglog kočenja...zato i je crijevo opleteno čeličnim žicama.
dakle iz osobnog iskustva tvrdim da mi je kočnica preciznija i da se nimalo ne bojim u zavoju dozirati kočnicu, iako se to ne radi!
Druga stvar je grijanje kočionog ulja njegove karakteristike prilikom zagrijavanja, ono se širi i teže ga je sabiti, pa se onda poseže za jačim pritiskanjem kočnice, što automatski počinje djelovati na gumeno crijevo...zato sve trkače pilke imaju opletene kočiona crijeva, zasigurno ne zbog šminke ili što su lakše od gumenih...no mi je vozimo trkače jurilice nego KLE!!
Stoga, ako ti motor ima dobre kočnice, i ne voziš s njim trke, onda ti crijevo ni ne treba, ako misliš da nema, prije promijeni ulje u kočionom sistemu, nego što ideš raditi crijevo!
Ako ima netko šdo dodati ili demantirati, stojim na raspolaganju