Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 28. Ožujak, 2025. - 04:11
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: 1 ... 48 49 [50]   Dolje

Autor Tema: Naši Ljepotani  (Posjeta: 104489 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kroko

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011
Odg: Naši Ljepotani
« Odgovori #490 : 07. Svibanj, 2023. - 22:32 »

:h Da, baš tako crtice i dogodovštine iz običnog života....nego zaspamali smo temu na krivom mjestu..... :smoke: :smoke:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

dado_vtc

• EJZ
  • Kawasaki KLE
  • : Tra 2011
  • KLE, Tomos ATX Electronic 90
« Odgovori #491 : 07. Svibanj, 2023. - 22:56 »

:h prošla su negdašnja vremena SPAM-a u određenim temama, danas je nažalost gdje god na internetu otvoriš 99% spam, moraš se jaaaako potruditi naći nešto što nije ;)
Evidentirano
S budalama se ne isplati raspravljati, jer prvo te spuste na svoj nivo, a onda te tu dotuku iskustvom...

Karcher

• Kawas... ...
  • : Svi 2018
  • : Svi 2018
  • ZR7S, ZR7S, KLR650, KLR600, KLR600MX, KLE500, ER5
« Odgovori #492 : 08. Svibanj, 2023. - 00:04 »

:smoke: Hm hm hm........ Zašto onda neki motori imaju amortizere na govrnalu?.......Poznajem mnoge KLEaše kojima su tramvajske tračnice pogotovo ako su im gume bile sa čepovima izbacile mirnoću governala i počeo je tresti, šlagati i završili su na podu...... :angel:  A za opleteno kočiono crijevo imam osobno iskustvo kad sam se spuštao jednom nizbrdicom sa suprugom i izletjevši auto ispred nas stisnuo sam obje bremze a kad ono ručica bremze došla do kraja a kotač niti ne blokira nego klizi, propušta. Uz napomenu da je bilo ljeto i negdje preko 30 stupnjeva vani i da je KLE bio nov, nekoliko mjeseci, pa se pitam što su radili injžinjeri  :h Jednostavno nisu računali na sve uvjete ili su štedjeli na takvom tipu motora koji mora biti jeftin....... :angel:  Nakon toga mnogi , mnogi su rekli na prvu stavi opleteno kočiono crijevo. Od tada VEP Hidraulika ih je napravila na stotine......  :smoke: A moj KLE uz opleteno crijevo dobio je i veći disk od 320 cm i dobio je pumpu ručice kočnice od 12-tice kao i progresivne opruge kako bi kočio kao pravi motor..... :h

:angel: Inače svi znamo koji imamo KLEa da je to  poluproizvod, koji kad kupiš novi moraš preurediti po svojim željama.......daKLE injženjeri su sjebali stvar....... :angel:

I sam sam korisnik VEPa...što VT cijevi, adapteri, što za miniwashe, kromiranje...itd....slažem se da je opleteno BOLJE, sve je bolje kada se modificira pozitivno....tu nema dvojbe, ali jel neophodno, krucijalno, presudno.....ako se voziš na 99%, onda je, ako se voziš na 70% kapaciteta, onda ti je i sve tvornički i više no OK....
S druge strane....čemu toliko pretjerivanje sa tim kočnicama....preko 70 motora mi je prodefiliralo kroz ruke.....nikada nisam imao potrebu da MORAM modificirati kočnice.....a nagledao sam se hrpe ekipe; kočione GP ručice, lajtunzi,veći promjer diskova, kočione čeljusti sa više klipova...da mogu ZAKOČITI....pa kak se vi to vozite ako sa tvorničkim kočnicama NE možete STATI?!?!?! cageri do kraja u desno koliko idu?!?!?! Ne znam...nek radi ko kaj hoće, ali meni je to ponekad pretjerivanje.....KLE konkretno, stavi mu SAMO progresivne opruge i uz uvjet da mu je tvornički kočioni lajtung ispravan, kočiš sasvim lijepo....ja stvarno ne kužim kak to vama nije dovoljno...kaj vi radite s tim kočnicama...kak ja uspijevam uvijek stati, uposriti, izmanevrirati.......pao sam i ja po tračnicama na Črnomercu...skrečući desno na DUH i po gasu, pa mi zadnji kotač uhvatio tračnicu i povuko....plisnul sam ko na ledu....

Samo gasssss :P
Evidentirano
Motorom po autoputu - svetogrđe i oksimoron

Dalibor

• Kawa... ...
  • **
  • : Tra 2023
  • : Tra 2023
« Odgovori #493 : 08. Svibanj, 2023. - 00:17 »

Ljudi hvala na savjetima,djeljenju iskustava... Trudit ću se poštivati zdrav razum prilikom korištenja ljute guje i servisiranja iste... Bitno je da imam koga pitati šta i kako pošto je moje iskustvo čista nula u ovom Kle svijetu :aplauz:...
Evidentirano
Dalibor

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #494 : 08. Svibanj, 2023. - 07:32 »

:h prošla su negdašnja vremena SPAM-a u određenim temama, danas je nažalost gdje god na internetu otvoriš 99% spam, moraš se jaaaako potruditi naći nešto što nije ;)

:h Istina, još nekada sam i sam govorio da su forumi upravo za to stvoreni , da se o svemu i svačemu raspravlja......iako je onda teško naći korisne informacije, ali su takva vremena da se svatko mora znati snaći izfiltrirati sve što mu ne treba kad traži informaciju.......  :h daKLE svi su došli na moje priče od ranije hahahahaha.........

Ljudi hvala na savjetima,djeljenju iskustava... Trudit ću se poštivati zdrav razum prilikom korištenja ljute guje i servisiranja iste... Bitno je da imam koga pitati šta i kako pošto je moje iskustvo čista nula u ovom Kle svijetu :aplauz:...

:D Tak je , samo čitaj ili pitaj dobit ćeš više savjeta nego ti treba, a onda sam odluči tko je neozbiljan a tko nije hehe......
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

dado_vtc

• EJZ
  • Kawasaki KLE
  • KLE, Tomos ATX Electronic 90
« Odgovori #495 : 08. Svibanj, 2023. - 15:48 »

I sam sam korisnik VEPa...što VT cijevi, adapteri, što za miniwashe, kromiranje...itd....slažem se da je opleteno BOLJE, sve je bolje kada se modificira pozitivno....tu nema dvojbe, ali jel neophodno, krucijalno, presudno.....ako se voziš na 99%, onda je, ako se voziš na 70% kapaciteta, onda ti je i sve tvornički i više no OK....
S druge strane....čemu toliko pretjerivanje sa tim kočnicama....preko 70 motora mi je prodefiliralo kroz ruke.....nikada nisam imao potrebu da MORAM modificirati kočnice.....a nagledao sam se hrpe ekipe; kočione GP ručice, lajtunzi,veći promjer diskova, kočione čeljusti sa više klipova...da mogu ZAKOČITI....pa kak se vi to vozite ako sa tvorničkim kočnicama NE možete STATI?!?!?! cageri do kraja u desno koliko idu?!?!?! Ne znam...nek radi ko kaj hoće, ali meni je to ponekad pretjerivanje.....KLE konkretno, stavi mu SAMO progresivne opruge i uz uvjet da mu je tvornički kočioni lajtung ispravan, kočiš sasvim lijepo....ja stvarno ne kužim kak to vama nije dovoljno...kaj vi radite s tim kočnicama...kak ja uspijevam uvijek stati, uposriti, izmanevrirati.......pao sam i ja po tračnicama na Črnomercu...skrečući desno na DUH i po gasu, pa mi zadnji kotač uhvatio tračnicu i povuko....plisnul sam ko na ledu....

Samo gasssss :P

Ma ništa nije krucijalno, samo je jako jeftin "luksuz", puno ljepše doziranje kočenja sa opletenim za 100-njak kn (toliko je nekad bilo opleteno inox crijevo, ako ne čak i manje, možda je u toj cifri i novo ulje bilo...) i inox utezi volana su isto bili tu negdje cijenom, već su se otplatili samo što mi se par puta izvrnuo motor na mjestu na terenu, ove samo obrišeš, a oni original su kao od maslaca, ako negdje samo dodirneš zid s njima već se dobrano izgule...
A vozim se tako da i nakon 14 godina ne znam koja mi je max brzina koju KLE može na ravnici navući  :D :h
Evidentirano
S budalama se ne isplati raspravljati, jer prvo te spuste na svoj nivo, a onda te tu dotuku iskustvom...
 Str: 1 ... 48 49 [50]   Gore

Stranica je generirana za 0.309 sekundi uz 25 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal