Dobro došli na KLE Croatia forum !!
Samo da javim da sam nekoliko dana prije Italije izvadio EGR ventil i rupe na ventil deklima zatvorio originalnim poklopcima (na slici no: 11021) sa stare mašine i moram reći da sam ga isti dan vratio natrag jer mi je tutnjio između 3 i 5000, a nije ništ bolje vukao, čak mi je u malo imao 'rupu' na tim okretajima, umjesto da bude konkretniji kao što je netko već napisao...Zavisi i mozda od ostalog setupa, filtera, dizi , auspuha, mozda goricva. tko zan, meni je bez njega ispalo lošije nego s njim. Treba probati.
Ne smiju se rupe blindirati, začepiti, čepovima ili bilo čime, treba napraviti samo kratki spoj između cilindara sa novim crijevom....ali damjan piše mnogo gluposti pa mi se više ne da ispravljati.......
Ok, ako je tako onda cemu sluze originalni poklopci na ventil deklu koje sam skinuo sa stare masine? Zasto se rupe ne smiju blindirati?Koja je razlika izmedju zatvaranja / blindiranja rupa na istoj komori ventila i spajanja tih otvora premosnicom?Daj elaboriraj. Ono o drdamjanu ti nije trebalo, siguran sam da vecina misli tako, a ti citiraj te gluposti, pa da svi budemo upuceni u ispravne navode, a ne da nas netko hranu glupostima.
EGR ventil,upuhuje zrak pod ispušne ventile,da bi neizgoreni plinovi izgorili u auspuhu,tak mi je rekao Coha,kad mu rikne membrana onda se razjebe rad motora i motor radi glasno i ružno. ..meni se to dogodilo,i kaže, čim je ukinuo EGR, motor je digao obrtaje iznad 4000,kad je smanjio ručni gas,motor je odmah ljepše radio,a tek onda je išao stelati ventile itd...Kroko,mislim da nebi moralo imati veze jesu li otvori zatvoreni ili je bypass napravljen! !?Kaj se tiče damjana slažem se s kUmom,mislim da ne piše bedastoće, naprotiv!!!
Šubler nadam se imaš...