Dobro došli na KLE Croatia forum !!
Evo još jednog prijedloga ruta 2., za one koji vole zero ispeglanog makadama, cca 30 km od Platka do Klane, a onda asfalt i atraktivnu cestu Plominku, od Plomina-Mošćenička Draga-Opatija-Rijeka.
Slave ovu rutu što si napravio sam i ja mislio trasirat ali postoji jedan problemčić. Nigdje na početku rute nemaš pumpe za gorivo da ljudi mogu ujutro natankat benzu i drugo, vožnja bi predugo trajala, cijeli dan bi se trebalo vozit jer je to preko 200 km puta. Treba računat i na zaustavljanja za odmor, ručak, fotkanje a bogme i na prometnu gužvu jer je u pitanju Petak, radni dan.
Stanko, pumpa ti je na 40 km, toliko će valjda svaki imati za početak, dosta je brza, tako da po mom mišljenju sve bi dospijeli obaviti.
Znam ja di je pumpa, u Rupi, ali tvoja ruta ne prolazi kroz Rupu... . Zezam te malo, inače ruta nije baš tako brza kako ti misliš, ne znam jesi li vozio tuda. Cesta je asvaltirana ali je dosta uska a grupa ne može voziti istom brzinom kao pojedinac. Plan je da se svi vratimo do nekih 16 sati najkasnije nazad na Platak, da se ljudi mogu odmorit, otuširat i podružit prije večere. Mišljenja sam, kao i još neki, da se ne trebaju raditi duge rute preko 200 km jer, iskreno, kada dan prije pređeš 1000 km da biš stigao ljudima se baš i neda ponovno cijeli dan vozikat. Da vozit se, s usputnim zaustavljanjima ali ne baš cijeli dan. Ova tvoja ruta bi trajala oko 5 i pol sati samo vožnje bez uračunatog stajanja, računaj da će se trebati zaustaviti na ručku gdje će se stajat minimum 1 sat i još par stajanja po minimum 15 minuta, pa tankanje gdje će se izgubit još dodatnih 20 tak minuta, kad sve zbrojiš ispadne oko 7-8 sati. Po meni malo previše.
O.K., ja samo predlažem, a na Vama je da izaberete. A za prvu nisi ništa komentirao? U onoj drugoj temi je.
Prijedlog ti je potpuno uredu i ja gledam upravo sličnu rutu... to jest sve isto kao i ti do Lupoglava gdje bi bio ručak jedino bi povratak bio preko Učke pa do mora na jedno kratko kupanje ako bude vremena i ako vremenske prilike dozvole pa nazad. Za koju prišanju rutu pitaš.. jel onu tvoju preko Livi drage ili?
Da, i onu preko Bribira na Fužine, uz Kupsku dolinu i do Stipka na fažol.