Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 23. Travanj, 2025. - 00:45
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: [1] 2   Dolje

Autor Tema: KLE iz Rijeke  (Posjeta: 6175 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Neo

• Kawas... ...
  • : Tra 2017
KLE iz Rijeke
« : 14. Rujan, 2021. - 19:05 »

Riječka ekipa i ostali, zna li netko nešto o KLE-u pretpostavljam iz RI koji se prodaje na faceboku.https://www.facebook.com/groups/321106711624/?ref=share

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Evidentirano

nenox

• Kawasaki KLE
  • : Kol 2017
  • : Kol 2017
Odg: KLE iz Rijeke
« Odgovori #1 : 14. Rujan, 2021. - 21:07 »

To pitaš za frenda? :evil:
To taj koji pali na guranje samo ili neki drugi?
Evidentirano

Neo

• Kawas... ...
« Odgovori #2 : 14. Rujan, 2021. - 21:21 »

Da i da.

Evidentirano

Karcher

• Kawas... ...
  • : Svi 2018
  • ZR7S, ZR7S, KLR650, KLR600, KLR600MX, KLE500, ER5
« Odgovori #3 : 15. Rujan, 2021. - 19:11 »

Riječka ekipa i ostali, zna li netko nešto o KLE-u pretpostavljam iz RI koji se prodaje na faceboku.https://www.facebook.com/groups/321106711624/?ref=share

tu se ne zna tko je tu luđi...ovi koji oglašavaju kramariju neispravnu za 15...i više tisuća kuna i to kao ovaj 18 godina stari i neispravni KLE500....ili ovi koji kupuju takve motore po takvim cijenama...

to moraš biti jebeno posvađan s mozgom u oba slučaja...

KLR650, 2002. god., 33tkm, potpuno ispravan i u odličnom stanju, 12.000kn - kupio
KLR650, 2004.GOD, 45tkm, potpuno ispravan i u salonsko PREsavšenom picikato tip top stanju doslovno, za ne povjerovati,regan, - 14.000kn - kupio
KLE500, 1997. gd, 17 tisuca km, stvarnih, provjerio na stp zadnjih 10 godina kilometražu, u salonskom stanju, - 9.500kn -  kupio..
Versys 650 iliti KLE650 2018. godina, 24.000km, prvi vlasnik, garažiran, regan do 5/22, motor naderalno picikato stanje, pregovaram nudim 40, prodavač bi 45...možda 44...ja  i dao zadnje 42tkn....to bum još vidio...
sad sam u pregovorima za još jedan KLR650 2000. god, 36tkm, drufi vlasnik, garažiran, lik me traži 10tkn, ja nudim okruglo soma eura....za 8 bi ga dao, ali još pregovaram da bude okruglo soma kak sam reko....

i onda pogledam ponudu KLE500 i ER5 i počnem vrištati od smijeha....hebote ko kakva sekta....2007. godina KLE500 lik traži 30.000kn na njuškalu....tj kakti 29.....14 godina stari KLE koji je po svemu uistinu old school dizajn koji se bazirao na motorima s kraja 80tih godina....a koji je krenuo u mas proizvodnju 1991....u usporedbi sa Versysom 650 koji je već pravi stroj u odnosu na igračku od 500, za samo 13-14 tisuća kuna više dobiješ 3 godine star motor....pa to moraš biti sa sjekirom u glavi da se odlučiš radije dati 25 i više tisuća kuna za KLE da je u ne znam kakvom stanju....

ali meni to paše jer barem prodam svaki KLE koji mi padne u ruke....i na svakom zaradim i čudim se sam sebi PA KAKO?!

razumijem onu spiku zakon ponude i potražnje i slične nebulozne argumente.....ali nakon više od 60tak (sada već i preko 70 mislim) motora što mi je prošlo kroz ruke, ovu tržišnu anomaliju nikako, ali nikako ne mogu shvatiti....to čak ni munjeni BMWaši i KTMovci ne serviraju takve primjere kao ovi sa KLEovima....

a najjača mi je ekipa kad im komentiram cijenu...tipa; 2001. godina, 86tkm, stavio kaže nove gume i disk pločice i ima kofer....lik traži 3.300eura.....nemoj me batje...i onda mi lik kaže da ja nemam pojma kaj je KLE i da sigurno nemam ni 3kn u novčaniku pa serem kvake... :))))))))))
Evidentirano
Motorom po autoputu - svetogrđe i oksimoron

Bajadojaja

• Kawasaki KLE
  • : Sij 2017
  • Nisam ginekolog ali mogu pogledati
« Odgovori #4 : 16. Rujan, 2021. - 18:55 »

A daj navedi onda i cijene po kojima si prodavao sve te jeftino kupljene motore? Ak si ih tak jeftino prodaval, daj tu oglas i bude prodano u čas. Ili i ti voliš zaraditi na motoru i pljuvati druge koji rade isto? NHF, svatko nek stavi cijenu kakva ga volja, a tržište nek odradi ostalo.
Evidentirano

Karcher

• Kawas... ...
« Odgovori #5 : 16. Rujan, 2021. - 20:29 »

A daj navedi onda i cijene po kojima si prodavao sve te jeftino kupljene motore? Ak si ih tak jeftino prodaval, daj tu oglas i bude prodano u čas. Ili i ti voliš zaraditi na motoru i pljuvati druge koji rade isto? NHF, svatko nek stavi cijenu kakva ga volja, a tržište nek odradi ostalo.

Nema problema, ubuduće ću i tu oglasiti pokoji motor....pazi, ja sve i jedan motor koji oglasim prodam doslovno u roku od par dana...nadam se da je to jasno ko dan kakve su mi cijene ;)

Poanta je ne biti pohlepan, nego REALAN, a razliku cijene postižem pickanjem i lickanjem motora i tu je zarada....ekpa ima dobre motore koj iizgledaju kao svinjac i imaš dojam da se ni popišao ne bi na njega....ali kad malo poraskapaš, opereš, pofarbaš, ispoliraš, zamijeniš šarenilo matica i šerafa sa unificiranim, kada skineš recimo usranu i zasranu hrđavu granu auspuha koju NITKO ili rijetko tko ikada održava, očistiš ju i cijelu pošpricaš sa termo mat crnim sprejem ili polir pasto za krom dovedeš do salonskog sjaja, kada felge koje su mutne, pune katrana i patine dovedeš do sjaja....kada skineš 183 bezvezne naljepnice....opereš sve benzinom, uglancaš, podmažeš....kada onu maticu od retrovizora koju je uhvatila hrđa malo pobrusiš da nema one proglodane rubove i špricneš sa crnim sprejem...onda tako usrani motor dobije sjaj za ne povjerovati...i ako podigneš cijenu skromnih 2 do max 3 tisuće kuna, a kupio si ga za siću, onda si opet prilično konkurentan, a na motor ti se jednostavno ne može ništa prigovoriti jer kam god gurneš nos, prst i oko, sve je kako treba biti....za svaku manu ili grešku koju mi kupac pronađe, a ja sam ju previdio, spuštam po 200kn.....do sada sam samo jednom morao spustiti 200 i jednom čak 400kn....ali totalno minorne sitnice....tipa, na KLEu jednom mi sajla kmh nije bila pričvrščena onom obujmico mi šerafićem pričvrščena za onaj nipl na tubi vilice, nego je bila slobodna u zraku....

naravno, svaki motor koji mi dođe u ruke, obavezno otvaranje mašine, provjera stanja lanca i ventila, raskapanje karba do kraja, čišćenje i podešavanje....raskapanje oba kotača i provjera puža, ležajeva....pranje istog i nanašanje friške masti....stvarno si dam truda upravo kako picajzle ko ja mi ne bi mogli prisrati...i gle čuda, prodam ponekad čak i da ni ne oglasim....evo, sad me za KLR650 crni, susjed doslovno molio, za rukav me natezao tjedan dana da mu ga prodam...

VStro mkoji mi je upravo pobjegao u Petrinji...da sam ga kupio i sredio, bio bi jedini Vstrom 650 2008. godina na njuškalu čija bi cijena bila planetarno najniža ikada u tom omjeru godine i cijene....mene bi ispao full sređen i regan oko 15 tisuća kuna....ja bi stavio cijenu na njuškalo 22.000kn i prvi koji bi ponudio barem 18-19, prodao bih ga iste sekunde....

Ja uvijek imam na raspolaganju 40-50 tisuća kuna za prilike....evo, danas sam isto kupio jedan KLR650, 2000. godina, 36.000km, za 8000kn....ako ga budem prodavao, bez rege bude cijena 11.500kn....11 okruglo i ide....s regom 1000kn više....i još mi je jedan u pregovoru za okruglo soma eura, 1999. godina, sa samo 24-25 tisuća km....ali moram na drugi kraj HR po njega..

U subotu idem po jedan KLR600 u super stanju za 2800kn....ali moram platiti uvoz iz Italije....to mi je frend već obračunao da bu me ispalo 2600-2700kn....kad ga spickam do kraja, bude oko 10 bez rege...

itd...itd...treba samo biti aktivan na oglasnicima i slušati bilo tržišta :D
ja svaki dan u jutro i pred večer provrtim oglase sa tagovima KLR, KLE, ZR7, ZR7S, ER5....imam čak i notifikaciju tagovima uključenu pa čim netko objavi oglas u HR sa tim tagovima, na mobitelu mi iskoče poruke...pogledam, ak je interesantno, zovem odmah, ak ne, ignore....

KLE i Vstrom olgasi mi izazivaju najviše smijeha....KLE500 2007. 4000eura, a paralelno tome Yamaha Super Tenere XTZ750 Dakar 1996. sa 35-36 tisuća km u salonskom stanju, prvi vlasnik, za 3000eura....pa to moraš biti lobotomiziran s pol mozga, pijan i drogiran u isto vrijeme da pored takvog primjerka XTZ Tenerke odabereš radije KLE kotačić za 4000 eura....to je kao da mi neko kaže da bi radije kupio 10 godina staru Kiu Pride, nego 20 godina stari Audi Quatro ili tak nekaj....i to još bar 30% jeftinije od Kie....NE, odbijam prihvatiti ikakvu logiku i smisao u takvom kontekstu, čak niti uz argument kako je KLE jeftin u održavanju i kako mu je jeftinija rega....

KLE je odličan kotačić za kotrljanje po gradu i malo na izlet otići pa čak i na duže rute ako si single na njemu, jaaako mi lijepo izgleda, istina je i da je jeftin za održavanje i prilično pouzdan....ali realno, performanse su mu za niš, niti je za cestu, niti je za off, niti je za peglanje, niti je za išta ozbiljnije...onak motorić tek toliko da imaš nekakvo kotrljalo koje nije baš šugavi skuter, već ipak kao nešto ozbiljnije i ako tako gledaš stvar, onda je to odličan izbor motora i u tom kontekstu se i meni jaaaako sviđa....ali da je brutalno i bezobrazno precijenjen, apsolutno je...i to za dobrih 50% jer za 50% manje love od prosječnog KLE-a se može naći daleko ozbiljniji motor ,namjenski, bilo da je čisti off ili cestovnjak....a kad dođemo u situaciju usporedbe sa Tenerkom pravom, onda tu nema dvojbe da je KLE bačen novac....

čisto da se razumijemo, ako je povoljan, naravno da ako netko nema love, da bu ga kupio....nismo svi u istim prilikama, financijskim, nekome je i KLE premija imati....ne rugam se nikome....samo uspoređujem zdravorazumski....da nemam nikakav drugi motor i samo mi je KLE nekakav povoljno dostupan, apsolutno bih ga kupio, spickao i vozio dugi niz godina....uz iste one argumete; jeftin za održavanje, točenje i regu.... ;)
Evidentirano

grafit

• Kawa... ...
  • **
  • : Kol 2021
« Odgovori #6 : 16. Rujan, 2021. - 20:51 »

Stvarno imaš volje!
Evidentirano

Karcher

• Kawas... ...
« Odgovori #7 : 16. Rujan, 2021. - 21:51 »

Stvarno imaš volje!

ponekad ;)

ali me zato dugo nema....ja sam kampanjac...dođem, ispalim 12 stranica teksa pa me opet nema neko vrijeme ;)
Evidentirano

Bajadojaja

• Kawasaki KLE
  • Nisam ginekolog ali mogu pogledati
« Odgovori #8 : 17. Rujan, 2021. - 07:26 »

Svaka čast na tekstu, imaš volje i spreman si odvojiti vremena za srediti motor. Kad bum trebal motor za sebe imam džokera u rukavu bar za savjet ako ne i za pomoć oko kupnje  :occasion:
Evidentirano

grafit

• Kawa... ...
  • **
  • : Kol 2021
« Odgovori #9 : 17. Rujan, 2021. - 07:30 »

ponekad ;)

ali me zato dugo nema....ja sam kampanjac...dođem, ispalim 12 stranica teksa pa me opet nema neko vrijeme ;)
mislim na volju oko motora 😀
Ako si na faceu https://www.facebook.com/1203992832965832/photos/a.1203993632965752/2490585367639899/?__tn__=%3C
Evidentirano
 Str: [1] 2   Gore

Stranica je generirana za 0.029 sekundi uz 25 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal