Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 16. Studeni, 2025. - 01:18
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: [1] 2 3   Dolje

Autor Tema: Nova paKLEna mašina 2026......  (Posjeta: 1026 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

kroko

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011
Nova paKLEna mašina 2026......
« : 24. Listopad, 2025. - 20:58 »

:h  Motor: 451 cm³ paralel-twin (što je istu osnovu kao kod Kawasaki Ninja 500/Kawasaki Z500) – navedeno kao „fuel-injected 451cc parallel-twin engine”.

Kotači: 21″ prednji kotač (žbice) i 17″ stražnji kotač.

Ovjes: Prednja 43 mm cartridge-type obrnutog (inverted) ovjesa, stražnji preload-podesiv mono-shock.

Kočnice: Prednja 300 mm disk, stražnja 230 mm disk – sa ABS-om.

Okvir i stil: „Trelis-stil” okvir, rally-inspirirano kućište, povišen vjetrobran (u SE verziji), zaštita ispod motora, naglašena sposobnost za asfalt i makadam.

Povezivost: Integrirana mogućnost spajanja pametnog telefona preko aplikacije RIDEOLOGY THE APP MOTORCYCLE.

Dostupne verzije: Standardni model i “SE” verzija (premium paket) – SE ima dodatke: veći vjetrobran, metal-ojačane ručne štitnike, TFT-zaslon (4.3″) i LED pokazivače smjera

:smoke:   Opis nekih novih ili starih karakteristika.......po slikama što se vidi povećali su gramažu utega, barem tako izgleda, nadam se da su ukupnu masu smanjili ili kakvom legurom okvira ili alumijem, ali nisu ostao je čelični .......rezervoar ostao istog kapaciteta ali su ubacili mjerač goriva i broj brzine.....nikakvo čudo kad je display digitalni hehe......katastrofa što su auspuh spustili dolje, dobro je što su dodali ABS ali trebali su dva diska staviti i to oba 320mm , sic izgleda tangasti i katastrofa je  :natak2: .....nadam se da motor ima snage i da su riješili neke greške..šus špleh je smanjen i jadan umjesto da su ga napravili glomaznog i svrsihodnog.....ali sve u svemu nisu čitali svjetske forume i naše i popravili sve ono što smo sami morali popravljati   :prsti: hahaha....... :glasses: A ako bude uistinu cijena oko 7000 eura onda to bude promašaj ili se varam.......dolaze neki novi klinci pa budu sretni hehehe.... :glasses:

:D  Da čujem vaša mišljenja na prvu...kome se dopada....tko je očekivao bolje....tko je oduševljen....hehe  :angel:
« Zadnja izmjena: 24. Listopad, 2025. - 21:21 kroko »
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

Yabby

• Kawa... ...
  • **
  • : Svi 2017
  • : Svi 2017
Odg: Nova paKLEna mašina 2026......
« Odgovori #1 : 24. Listopad, 2025. - 21:57 »

https://www.cyclenews.com/2025/10/article/new-2026-kawasaki-kle500-abs-specs-and-prices/

Evo tu malo vise info, 860mm seat height, 210mm hod prednje vilice, 200mm hod zadnje, 15l tank, hmm  :smoke:

Meni se ova SE opcija u bijeloj bas svidja, jedino me zanima tezina, to jos nije specifirano.

Na prvu ne zvuci kao neko cudo, a cijena, nazalost dns standard u borbi sa cf motom, himalayanom, malim gs-om, ktm-om itd.

Sve u svemu, zivi bili pa vidjeli, al nek je on nama napokon stigao  :ruke:
« Zadnja izmjena: 24. Listopad, 2025. - 22:32 Yabby »
Evidentirano

drdamjan

• Kawasaki KLE
  • : Vel 2014
  • : Vel 2014
  • 095 8748290
« Odgovori #2 : 25. Listopad, 2025. - 20:46 »

Ma za taj uopće nema dijelova...
čak ni polovnih  :D

Gastrorider

• Kawasaki KLE
« Odgovori #3 : 26. Listopad, 2025. - 13:12 »

Estetski korak nazad, tehnološki kao prosječan kinez, mašina vidjećemo. Mada danas ima more endurača i svi isti, čak su i oznake brenda slične. Eee u naše vrijeme se znalo što je KLE 😇
Evidentirano
fat and furios

dalmato

• Kawa... ...
  • **
  • : Srp 2025
  • : Srp 2025
  • Kawasaki KLE
« Odgovori #4 : 28. Listopad, 2025. - 06:20 »

Estetski korak nazad, tehnološki kao prosječan kinez, mašina vidjećemo. Mada danas ima more endurača i svi isti, čak su i oznake brenda slične. Eee u naše vrijeme se znalo što je KLE 😇

Slažem se..da kupujem drugi motor ne bih se dvoumio za ovog kineza: https://zontes.hr/product/703f-21/ 

Evidentirano

Boris

• Kawas... ...
« Odgovori #5 : 28. Listopad, 2025. - 14:14 »

hebo te ,nemrem se odlučit koji je ružniji..... :belj:
Evidentirano

DAKLE

• Kawas... ...
  • : Ožu 2014
« Odgovori #6 : 03. Studeni, 2025. - 00:14 »

:h  Motor: 451 cm³ paralel-twin (što je istu osnovu kao kod Kawasaki Ninja 500/Kawasaki Z500) – navedeno kao „fuel-injected 451cc parallel-twin engine”.

Kotači: 21″ prednji kotač (žbice) i 17″ stražnji kotač.

Ovjes: Prednja 43 mm cartridge-type obrnutog (inverted) ovjesa, stražnji preload-podesiv mono-shock.

Kočnice: Prednja 300 mm disk, stražnja 230 mm disk – sa ABS-om.

Okvir i stil: „Trelis-stil” okvir, rally-inspirirano kućište, povišen vjetrobran (u SE verziji), zaštita ispod motora, naglašena sposobnost za asfalt i makadam.

Povezivost: Integrirana mogućnost spajanja pametnog telefona preko aplikacije RIDEOLOGY THE APP MOTORCYCLE.

Dostupne verzije: Standardni model i “SE” verzija (premium paket) – SE ima dodatke: veći vjetrobran, metal-ojačane ručne štitnike, TFT-zaslon (4.3″) i LED pokazivače smjera

:smoke:   Opis nekih novih ili starih karakteristika.......po slikama što se vidi povećali su gramažu utega, barem tako izgleda, nadam se da su ukupnu masu smanjili ili kakvom legurom okvira ili alumijem, ali nisu ostao je čelični .......rezervoar ostao istog kapaciteta ali su ubacili mjerač goriva i broj brzine.....nikakvo čudo kad je display digitalni hehe......katastrofa što su auspuh spustili dolje, dobro je što su dodali ABS ali trebali su dva diska staviti i to oba 320mm , sic izgleda tangasti i katastrofa je  :natak2: .....nadam se da motor ima snage i da su riješili neke greške..šus špleh je smanjen i jadan umjesto da su ga napravili glomaznog i svrsihodnog.....ali sve u svemu nisu čitali svjetske forume i naše i popravili sve ono što smo sami morali popravljati   :prsti: hahaha....... :glasses: A ako bude uistinu cijena oko 7000 eura onda to bude promašaj ili se varam.......dolaze neki novi klinci pa budu sretni hehehe.... :glasses:

:D  Da čujem vaša mišljenja na prvu...kome se dopada....tko je očekivao bolje....tko je oduševljen....hehe  :angel:

Meni ovo izgleda kao korak unazad od KLE500, jer je samo 450 kubika. U usporedbi s starim KLE400 (nije bilo na US/EU tržištu, samo Japan i Azija) je napredak, u usporedbi s KLE500 je degradacija. Rama je isto upitna, napravili su mrežasti okvir bez nekih vidnih ušteda na težini, navodno novi model ima 175kg.

https://www.datocms-assets.com/119921/1761641796-2026-kawasaki-kle500-review-details-price-spec_07.jpg?auto=format&dpr=1.5&w=800

Na svom KLE500 sam stavio dupli disk 320mm s 4-klipnim kliještima, čudi me da nisu stavili tako nešto na ovaj novi. Osim ako će kasnije izbaciti novi model KLE750 koji je isto bio samo za atijsko tržište, pa da ovaj ispadne kao budžetna varijanta. Čak ni prtljažnik nema odostrag, niti neke rukohvate ili neš za bočne kufere stavit. Neozbiljno.

https://www.datocms-assets.com/119921/1761641836-2026-kawasaki-kle500-review-details-price-spec_08.jpg?auto=format&dpr=1.5&w=800

Trebali su stavit agregat od GPZ500S od 498ccm s injektorima i dignuti ga elektronikom na 65 do 70 konja, i još par sitnica, to bi onda bio posao. Ovako mi u usporedbi sa starim KLEom djeluje... ćelavo.

« Zadnja izmjena: 03. Studeni, 2025. - 00:32 DAKLE »
Evidentirano

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #7 : 03. Studeni, 2025. - 08:36 »

:D  Da, istina, dobro si rekao korak unazad a cijena paprena...... :glasses:....da su pametnjakovići injžinjeri čitali forume KLEaša širom svijeta i samo primjenii sve ono što smo sami promjenili ,napravili bi motor koji bi za 7 tisuća eura svatko želio imati   :h :h bio bi im to posao stoljeća......ovako.... :prsti: :buu: :belj:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

DAKLE

• Kawas... ...
« Odgovori #8 : 03. Studeni, 2025. - 20:39 »

:D  Da, istina, dobro si rekao korak unazad a cijena paprena...... :glasses:....da su pametnjakovići injžinjeri čitali forume KLEaša širom svijeta i samo primjenii sve ono što smo sami promjenili ,napravili bi motor koji bi za 7 tisuća eura svatko želio imati   :h :h bio bi im to posao stoljeća......ovako.... :prsti: :buu: :belj:

Ja sam vidio KLE400 i KLE750 prije dosta godina. Ovaj od 400 kuba je bio dječji bajk, znatno niži, lakši, slabiji. Ovaj od 750 kuba je bio znatno jači i bolji, šteta da se samo u Aziji prodavao. Vidio sam samo jednog u Zagrebu s A tablicama i jednog u Rusiji. Mrak pila s duplim diskom naprijed, bio je u to vrijeme konkurencija Yamahi XTZ750. I to me uvijek čudilo zašto nisu nastavili s tim smjerom, samo je Honda išla dalje s Afrikom Twin ali u V motoru.

Tako da je ovaj KLE540 ok kao nasljednik KLE400, ali ne od KLE500.
Evidentirano

dapa

• dap@
  • Kawasaki KLE
  • : Pro 2013
  • : Pro 2013
  • Lovac sreće
« Odgovori #9 : 06. Studeni, 2025. - 19:37 »

Svi današnji motori su na isti kalup tak da ni ne prepoznaš koji je dok se ne zabuljiš...kinezi jako napreduju,ostali gube korak,mada mi se čini da kinezi i nisu jeftini za "kvalitet" koji nude...što se tiče novo kle-a jedini napredak je prednja vilica,ostalo mi se čini ništa novo...i na izgled mi puno ljepši stari a vjerujem i kvalitetniji...zato držmo se mi starih klepetala još malo pa oldtimeri,cijena samo raste...  :h  :smoke:....a tko zna možda i kinez stigne u dvorište...nikad ne reci nikad...  :h  :h
Evidentirano
 Str: [1] 2 3   Gore

Stranica je generirana za 0.018 sekundi uz 25 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal