Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 23. Siječanj, 2026. - 23:48
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: 1 [2] 3   Dolje

Autor Tema: Nova paKLEna mašina 2026......  (Posjeta: 3566 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Eventum

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011
  • KLE u srcu, a R1250GSA pod guzicom
Odg: Nova paKLEna mašina 2026......
« Odgovori #10 : 07. Studeni, 2025. - 12:46 »

Pitanje je koja je ciljana publika za ovaj KLE?
Jedino kaj je ostalo isto je da je za sve i za ništa posebno, ali sada uz dosta veću cijenu i neusporedivo veću konkurenciju!
Cijena, posebno za SE verziju će vjerojatno biti blizu cijene za CFMOTO 800MT-X, a to su neusporedivi motori.

https://www.advpulse.com/adv-news/2026-kawasaki-kle500-announced/

Gastrorider

• Kawasaki KLE
« Odgovori #11 : 08. Studeni, 2025. - 20:34 »

Očekivana cijena kod nas oko 7000e, ciljana publika ona koja želi isključivo japanca. Pitanje ima li takve publike danas u najezdi kineza koji redom imaju bolje komponente i uglavnom ljepši dizajn
Evidentirano
fat and furios

DAKLE

• Kawas... ...
  • : Ožu 2014
« Odgovori #12 : 09. Studeni, 2025. - 07:38 »

Očekivana cijena kod nas oko 7000e, ciljana publika ona koja želi isključivo japanca. Pitanje ima li takve publike danas u najezdi kineza koji redom imaju bolje komponente i uglavnom ljepši dizajn
Kvalitet kineza traje godinu dana do par njih, nakon toga svi prije ili kasnije vide da to ne vrijedi tih novaca.
KLE od prije 20ak godina je još uvijek odličan, japanska kvaliteta. Kinez od pet godina starosti izgleda kao izjahana kobila. 
Unutarnje kineske dijelove od drekmetala bolje da ne spominjemo.
Evidentirano

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #13 : 09. Studeni, 2025. - 09:13 »

Kvalitet kineza traje godinu dana do par njih, nakon toga svi prije ili kasnije vide da to ne vrijedi tih novaca.
KLE od prije 20ak godina je još uvijek odličan, japanska kvaliteta. Kinez od pet godina starosti izgleda kao izjahana kobila. 
Unutarnje kineske dijelove od drekmetala bolje da ne spominjemo.

:D   Apsolutno se s tim slažem.........  :aplauz: :aplauz:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

Gastrorider

• Kawasaki KLE
« Odgovori #14 : 09. Studeni, 2025. - 15:30 »

Ne bih upoređivao naše paKLEne i ove nove, to me vrijeđa  :h. Šalu na stranu, meni ovaj novi baš liči na kineza. Vrijeme će reći svoje, ali mislim da kvalitet našeg klea, stare afrike i supertenere nikad više
Evidentirano
fat and furios

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #15 : 09. Studeni, 2025. - 16:16 »

Ne bih upoređivao naše paKLEne i ove nove, to me vrijeđa  :h. Šalu na stranu, meni ovaj novi baš liči na kineza. Vrijeme će reći svoje, ali mislim da kvalitet našeg klea, stare afrike i supertenere nikad više

:h  Tak je.....nema više dobrih stvari, sve je konfekcija.... :angel: to ti je isto kao i mi, stari smo ali tvrdi i jaki, a pogledaj ove današnje muškiće, em su mekani em su nikakvi em se voze na romobilima, puhneš malo jače i trojicu odpuhneš, isto je tako i s motorima.... :thumbleft: :bang: :angel: :uupss:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

DAKLE

• Kawas... ...
« Odgovori #16 : 09. Studeni, 2025. - 17:34 »

Da, samo gle foru... Ove naše stare KLEiće znamo da treba bregaste od GPZa i kitat karbiće s drugim spuhom da se izvuku 60ak konjića. Ovi novi dođu kod lika koji ima "aplikaciju" s kojom preko kompa mijenja parametre u ECU i izvlači više konja. Koliko? Nemam pojma, ali realno koliko se uopće i može izvuči iz tih uškopljenih 450 kubika..?

Standardni KLE nema šanse u nateravanju off road ili po cesti s Afrikom ili SuperTenerkom. Znam jer smo se ganjali pred kojih 20 let i mijenjali motore. Zato i jesam promijenio koješta na KLEiću, da se omogući tom motoru od 498 kubika da prodiše. I to je ono nepojmljivo da nisu mogli nastaviti s tim motorom pa mu staviti inĐekŠn i otvoriti ga više da dođe do tih šestdesetak ponija...

A ovo kaj Kroko veli je u pravu, taj novi KLE je čisti pederluk. Nit ima dva diska naprijed, niti ima kubika, niti ima konja... Pa pobogu, koja je to reklama za motor ako već oni koji ga testiraju traže da se rade modifikacije kako bi motor imao više konja i snage?

Bio je lik na Zelenom valu u Zagrebu s crveno-crnim KLEom u koji je ugradio mašinu od ER6 ili Versysa, ne sjećam se više. To je taman koliko treba KLEiću, a sve ispod toga je slabašno.
Evidentirano

Gastrorider

• Kawasaki KLE
« Odgovori #17 : 09. Studeni, 2025. - 22:00 »

Toliko ne treba kleu, nego nama  :D čuo sam i čitao o tom kleu, kažu da mu se uvijao ram u krivinama, pretpostavljam da je morao ojačati vješanje i kočnice. Čini mi se i da je prije 100 god. neko o tome pisao i ovdje. Imao sam afriku, superteneru i ovo je četvrti kle. Sve pravi "gvozdeni" motori. Kle mi je najdraži i mislim da poslije ovoga prelazim na skuter. Moram misliti na godine koje nosim, ostalo mi je svega četrdesetak  :ruke: :angel:
Evidentirano
fat and furios

DAKLE

• Kawas... ...
« Odgovori #18 : 10. Studeni, 2025. - 21:09 »

Toliko ne treba kleu, nego nama  :D čuo sam i čitao o tom kleu, kažu da mu se uvijao ram u krivinama, pretpostavljam da je morao ojačati vješanje i kočnice. Čini mi se i da je prije 100 god. neko o tome pisao i ovdje. Imao sam afriku, superteneru i ovo je četvrti kle. Sve pravi "gvozdeni" motori. Kle mi je najdraži i mislim da poslije ovoga prelazim na skuter. Moram misliti na godine koje nosim, ostalo mi je svega četrdesetak  :ruke: :angel:

:aplauz: :D :occasion:

Eto, onda se razumijemo. I ja sam četrdesetak godina na motorićima i od toga preko dvajst na KLEiću...  :D Mislim, meni su bili super i KLR650, i Africa Twin, i SuperTenerka, ali KLEić jedini ima ono nešto afričko, pustinjsko, avanturističko, velebitsko ili putničko u sebi. Jednostavno mi je KLE najdraži. S time da sam ga toliko već izmijenjao da to više iznutra nije više goli KLE, nego monstrum.  :D Ili  kako jedan čiča koji je gledao moj KLE čudi se i kaže da mu sinovi imaju takve motore, ali da mu je moj nešto čudan, kao da je na steroidima.  :D :angel:

Sad si nešto razmišljam.. Šta mislite bi li se isplatilo proizvoditi KLE tu u Hrvatskoj da se otkupi licenca od Kawasakija, i od njih naruče motor i neki dijelovi? A drugo tu da se radi lokalno od dijelova iz Italije, Hrvatske i drugih zemalja EU? Ionako imam pol dijelova Brembo ili one koje sam sam u Zagrebu radio ili dao raditi...  Bio bi to KLE500R, R kao Retro...  :D

Eo još slika
« Zadnja izmjena: 10. Studeni, 2025. - 21:42 DAKLE »
Evidentirano

DAKLE

• Kawas... ...
« Odgovori #19 : 10. Studeni, 2025. - 22:07 »

I još jedna stvar, visina kartera...

https://www.youtube.com/shorts/fmtlR1-u7gI

Sjećam se da se tu netko čudio prije više od deset godina zašto mnogi od nas dižu KLEa na drugu rupu...
Evidentirano
 Str: 1 [2] 3   Gore

Stranica je generirana za 0.021 sekundi uz 26 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal