Sad mi je malo trema pisat nakon ovih pustih iščekivanja

Dan 2. Rijeka-Traviso-Trento-Madonna di Campiglio-Dimaro-
BormioAh, prekrasno jutro u Rijeci, kiša lupa po krovnom prozoru, a Dgrailach na vrata od sobe, buđenje, već je 7:30.
Rocco i ja procjenjujemo da nije priša za krenit jer imamo svega 600injak km do Bormia te uz čašicu razgovora polagano navlačimo kišna odijela...
Dgrailach, oličenje Kawasaki KLE duha, pakira nam ostatke moćnih štrudela od većeri te nas oko 9:00 sigurnim tempom vozi prema zaobilaznici...
Budući da san mu objasnija da nas samo triba usmjerit

on to i radi i uz zadnje upute, teška srca, rastajemo se...
Idemo na granični prijelaz Pasjak, pa Kozine, Krvavi potok, via Italia...
Kiša prestaje padat, napredujemo u smjeru Travisa prateči naše moćne karte i naputke i stajemo na prvo osvježenje...

Glatko, uz par "sempre drito" savjeta prolaznika nastavljamo za Traviso...
Nakon tisuću kružnih tokova oko 13:00 stižemo u Traviso, Kleovi su pomalo žedni a i mi te zastajemo na renomiranoj Q8 benzniskoj pumpi...
hebate, sve je na botune... Dok Rocco priča na mobitel, guran 20 € u obližnji automat i odabiren crpku kraj koje san parkira KLEa.
Vidi vraga, gorivo teče i punin Klea, ostalo je 8 €, zoven Rocca da i on nastavi ulivat ali on još priča na mobitel pa ja pametno odlažen pištolj za gorivo nazad na postolje...
Nakon nekoliko minuta Rocco pokušava točit ali avaj

gorivo ne teče...
taman da ćemo prekrižit 8 € kad dolazi Kinez talijanskog državljanstva, gura eure u automat i motaje prema Roccu...
Misleći da se radi o onih 8 € Rocco počinje točit a Kinez se vata za glavu i panično trči prema nama... Rocco zastaje i odlaže pištolj nazad na postolje

e sad, Kinez parla nešto ingleški i objašnjava da je on stavija 30 €, i da je to sad ostalo u automatu i da on žuri i ovo i ono i da mi tribamo čekat da se pojavi čovik u 15:30 (za 2 ure) jer on mora na posal...
Rocco mu na to šeretski odgovara "Hrmgh, e moj Kinez" a ovaj samo šta ne zaplače...
Na trenutak mi se učini da Kinez ima tračak Kawasaki KLE duha te mu dam 30 € a mi odlučimo pričekat 15:30, na kraju krajeva, nigdi nan se ne žuri, još 300injak km do Bormia

pronalazimo obližnju pizzeriu, uz par obilnih pljuskova...

Vraćamo se na Q8 i stvarno dobijamo svu lovu nazad, viva Italia, viva Q8, viva botuni...
Nastavljamo prema Trentu priko izvjesnog Bassana kojega nema baš na puno putokaza

Cesta ovde već počinje bit ugodna, priroda lipa, a pive sve ladnije...

Napredujemo u smjeru Bolzana, prolazimo kraj Laga di Gardo...

Ožednili smo pa malo zastajemo i primjećujemo jedan od većih nedostataka Italije, naime, nevjerovatno ali oni nemaju ladne pive u frižiderima u većim marketima, nevjerovatno i skandalozno...

krećemo dalje, prolazimo Trento, za Madonnu di Campiglio, i stižemo tamo prekrasnom cestom...
ovde je već klima drugačija, nešto je hladnije...

u M.d. Campiglio se čujem s ZgAntom te mu objašnjavamo da smo u Bormiu za pola sata...

(vidi našu kartu gore)
u ovom sezonskom gradiću ništa nije radilo za pojist pa oko 20:30, odlučimo nastavit dalje, odradit ovih pola sata do Bormia...
nailazimo na gradić Dimaro te se tu odlučujemo skrasit na sat, dva i pojist nešto...

inače ova spodoba od jela bi tribale bit lazanje ali boljeg su ukusa nego šta izgledaju, a ni pizze nisu loše u Dimaru, kad budete prolazili, preporučamo, kad bolje razmislin i konobarica je jako ljubazna

pitamo konobaricu za upute do Bormia a ona počinje spominjat neke passove. Rocco i ja se gledamo, koji passovi, o čemu ova. Pitamo je možemo li do tamo doć za po ure a ona nan kaže da ne možemo tamo doć većeras i da ostanemo spavat tu...
odbijamo ovu nemoralnu ponudu jer želimo vidit naše vjerne drugove iz Zg podružnice i ostale Kleovce koji nas željno očekuju te se teška srca rastajemo s veselom konobaricom...
naravno kiša pojačava a mi slijedeći njene upute krećemo oko 23:30 i pronalazimo Passo di tonale, pih, dječja igra...
srećemo nekoga starca u nekon malom mistu i pitamo za Bormio, on kaže 70 km, ja kažen ovi je senilan, valjda još 7 km

e, sad, nakon Tonalea smo se malo pogubili, ponoć i po je, sva srića pronalazimo neki kafić pred zatvaranjem i dobijamo uputu za Passo di Aprica... morali smo se vratit 20ak km ali ionako smo se tek zagrijali pa nije bija problem...
Kiša ne staje i dalje, prolazimo Apricu i ugledamo tablu na putokazu Bormio, nevjerovatno, još samo 49 km... dakle ukupno 160 km prijevoja i ostalih nepodopština od Madonne di Campiglio... eeeee ni Via Michelin nije šta je bija

još jedna automatska pumpa koju smo iskusno odradili i stižemo u Bormio...
inače, u međuvremenu smo SMSom od Ante dobili upute kako nać hotel

tabla ova, tabla ona, vrtimo se po Bormiu od 2:00 nadalje, ne bi ih tili budit, računamo bolje da nađemo sami...
nailazimo i na Karabinjere, nemaju pojma di je Rosa di šta ja znan kako se zove više

oko 2:30 vidin da je vrag odnija šalu i nazivan Kroka ali mi baterija prekida vezu...
proračunat i pripremljen kakav jesan, da san Roku broj od Kroka i Ante (doduše ovaj potonji krivi)... Zoven sad Antu s Roccovog mobitela, javlja se lik i jebe mi mater šta ga budin i poklapa slušalicu... ja govorin, hebate šta je Ante neugodan, biće se nalili pa je mamuran zaspa... zoven opet, lik mi psuje sve živo i onda mi padne na pamet da je možda krivi broj... kažen mu Kawasaki KLE, a on umukne i poklopi...
Zovemo Kroka, on kaže vozite put Švicarske, i tada i Roku rikava baterija.
Ali, unatoč pričama, nismo mi došli nepripiremljeni, imamo i treći mobitel koji doduše može samo slat poruke... dopisujemo se s Krokom do 4:00 pokušavajući pronać hotel, a bili smo tako blizu. Naravno, predložili smo da dođe Kleom po nas ali motori su im bili zaključani

a ništa, iscrpljeni, odlučujemo malo odspavat kraj ceste a Kroku šaljemo poruku da nas potraže ujutro kad se probude u Bormiu...
inače, Rocco je u ovoj pozi odspava dobrih uru vrimena