samo sta se to radi do 13.06 ili ti ga od SV Ante pa do iza Velike Gospe i sta vise na sunce
kad pises onda stavi koji sadrzaji idu i omjeri 

kaj god Sv.Ante ko da on veli sad se more i onda svi juriš haha. radi se dokle je god korica oraha mekana, mliječna da se može prerezati a na slikama se vidi itekao da je orah u srediti jos uvijek mliječ. Zatim nije vegetacija svugdje jednako napredna, dok je u dalmaciji mnogo sunca i ranije orah sazrijeva kod nas cak do 10.07. u nekim predjelima možeš naći mekanu koru oraha, a pošto sam ja još 150 metara nadmorske visine iznad Zagreba eto meni dobrog vremena za Orahovac haha......

Sadržaj se recimo vidi na slikama osim što nisam napisao da ide rakija pa se Josip isto čudi ali to se valjda podrazumijeva, eh sad neki filozofiraju da ide samo lozovača jer je šljiva prearomatična, prije bih rekao da im je šteta staviti pravu šljivu jer je ona i ovak predobra.......ali ipak ako se ima šljiva onda je šljiva zakooon i to ne ona od 17-18 gradi nego prava muška šljiva od 20-21 gradi...........
Ajd dobro evo vam moje omjere iako ih ima na hrpe s raznim kombinacijama i dodatcima, jer i to je sve prema volji........
Litra rakije, 17 komada oraha, 500 grama šećera (ovaj put smeđeg) , dvije kavene žlice vanili šećera (ili malo extrakta ili prava vanilija u prutićima) , pola limuna i pola naranče, nekoliko zrna kave (cca 25 kom) , malo cimeta (pola prutića), malo klinčića (mala kavena žlica) i sve to ide u staklenku od 2,5 litre kao na slici, taman mjera........ako fali deci rakije plus-minus nije bitno......