Kawasaki KLE Croatia forum

Kawasaki KLE Croatia forum

• 14. Travanj, 2026. - 23:05
  • Dobrodošli, Gost
Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje

Novosti:

Dobro došli na KLE Croatia forum !!

Str: 1 ... 3 4 [5] 6   Dolje

Autor Tema: Prijenos lančanika stari/novi KLE?  (Posjeta: 24848 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

dado_vtc

• EJZ
  • Kawasaki KLE
  • : Tra 2011
  • KLE, Tomos ATX Electronic 90
Odg: Prijenos lančanika stari/novi KLE?
« Odgovori #40 : 10. Lipanj, 2014. - 09:51 »

Jbg, ja se držim standarda, em nemam pizdarija na tehničkom, s murijom, na granici kad idem van, em mi manje tutnji na dužem putu, pa me ne boli glava poslije (bar ne od buke  :occasion::D , em manje troši, em nisam iskeširao lovu za komad lima  :angel:

No nećemo otvarati pandorinu kutiju oko auspuha, svatko nešto voli, odnosno "gušti su gušti..." ;)

A smjesu obavezno poštimaj ako ti puca, mada je je to malo teže bez diranja dizni, onaj vijak smjese ustvari samo za fino štimanje, odnosno regulira smjesu pod lerom i manjim gasom kad najveći utjecaj na smjesu ima pilot dizna (mada se i to opet zbraja ili oduzima na sveukupnu smjesu) ali nekad se može i sa njim prilično lijepo uštimati  :thumbleft:
Evidentirano
S budalama se ne isplati raspravljati, jer prvo te spuste na svoj nivo, a onda te tu dotuku iskustvom...

binarni

• Kawas... ...
  • : Pro 2013
« Odgovori #41 : 11. Lipanj, 2014. - 16:48 »

Znam da je off ali zašto puca iz auspuha kad oduzmem gas?

Sent from my HTC One S using Tapatalk
Evidentirano

kroko

• Kawasaki KLE
  • : Ožu 2011
« Odgovori #42 : 11. Lipanj, 2014. - 17:18 »

Znam da je off ali zašto puca iz auspuha kad oduzmem gas?

:D Raštelan je motor, pa smjesa umjesto da se zapali u cilindru provuče se van i dođe do zapaljenja tamo gdje ne treba, ili krivo postelani frgici ili ti svjećica već pred kraj.......  :thumbleft:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

binarni

• Kawas... ...
« Odgovori #43 : 12. Lipanj, 2014. - 17:21 »

A s obzirom da ideeee ne bi rekao da je rastelan motor. Potrošnja je OK,do 5l . Neznam a i nebitno. Ustvari sad sam se sjetio...isto tako je na utvi kad joj naglo uzmeš gas samo što ona nema karburator !? hebiga! Ma nek puca. Nek zna selo kad ja idem :-D

Evidentirano

kroko

• Kawasaki KLE
« Odgovori #44 : 12. Lipanj, 2014. - 18:55 »

A s obzirom da ideeee ne bi rekao da je rastelan motor. Potrošnja je OK,do 5l . Neznam a i nebitno. Ustvari sad sam se sjetio...isto tako je na utvi kad joj naglo uzmeš gas samo što ona nema karburator !? hebiga! Ma nek puca. Nek zna selo kad ja idem :-D

:D  Umjereno pucanje i ako se javlja samo ponekad recimo rijetko , može se dopustiti, ali ako je svaki put i često onda može dugoročno biti jako štetno za motor........(ipak posjeti majstora i napravi provjeru sa servisom)....  :thumbleft:
Evidentirano
  be free man , be dreamer 

dado_vtc

• EJZ
  • Kawasaki KLE
« Odgovori #45 : 12. Lipanj, 2014. - 19:45 »

Odi na kvalitetan servis (podešavanje ventila, čišćenje i sinkronizaciju karbova) ;
Ja svake godine napravim čišćenje i sinkronizaciju karbova, štelanje ventila obično svake svake druge (radim recimo oko 8000 prosječno po sezoni, ) iako je preporuka svakih 12.000, ali mislim da je to ipak prečesto, jer kad se dobro naštelaju, nakon 12.000 ih skoro uvijek ni ne moraš dirati, ostanu uštelani.
Ako ti je ijedan od četiri ispušnih ventil raštelan, odnosno previše u "plusu" tj nikad ga ne zatvori do kraja, onda ti u kompresionom taktu uvijek pobjegne malo smjese u ispuh, i to izaziva pucanje iste u grani i auspuhu. Također kod štelanja ventila se provjere i dosjedi ventila, da ih ne treba možda "ušlajfati" (meni do sad nikad)
Evidentirano
S budalama se ne isplati raspravljati, jer prvo te spuste na svoj nivo, a onda te tu dotuku iskustvom...

binarni

• Kawas... ...
« Odgovori #46 : 12. Lipanj, 2014. - 21:47 »

Ima li kakav majstor za KLE u Zadru ili najdalje Šibeniku racimo? Ja sam iz Zemunika i ne ide mi se na štelanje u Split. To mi je daleko. hebiga nisam neki motorist.
Evidentirano

dado_vtc

• EJZ
  • Kawasaki KLE
« Odgovori #47 : 13. Lipanj, 2014. - 18:13 »

:h pa skoro pola foruma je iz Šibenika i okolice, valjda će ti znati nekoga preporučiti  :evil: :D ;)
BTW naštelati ventile na KLE-u ti zna svaki stariji mehaničar koji je iste štelao na fićeku i sličnim pilama,  za sinkronizaciju treba ipak poseban "alat" profesionalni ili onaj " hand made"  ali to ti isto može ta "starija" ekipa ;) ) a očistiti iste možeš i sam.
Ako stvarno nema nikoga od dobrih moto mehaničara u okolici, ja bi potražio nekog dobrog automehaničara starijeg kova, koji je  "stara škola" i koja razumije kako i zašto nešto funkcionira,  (ne ova nova google generacija, čast iznimcima  :thumbleft: ) KLE je ipak mašina porijeklom iz 80-ih ;) a sve podatke za štelanje imas u service manual-u  :occasion:
Evidentirano

Nikola_M

• Kawas... ...
« Odgovori #48 : 15. Lipanj, 2014. - 10:23 »

Otplatit će se na "par" tankova. Maksimalna bi mogla pasti za 2-3 km, ali nju vozim samo za probu. Hvala.

P.S. 2 karike sigurno idu van...

Pa ako ces iza staviti manji lancanik maksimalna ce se povecati...
Evidentirano

drdamjan

• Kawasaki KLE
  • : Vel 2014
  • : Vel 2014
  • 095 8748290
« Odgovori #49 : 15. Lipanj, 2014. - 10:54 »

Pa ako ces iza staviti manji lancanik maksimalna ce se povecati...
Ovisi. Trebala bi, ali ne mora. Otpor zraka raste kvadratno. 2 x veća brzina traži 2 x 2 snage.
Điber 10 KS = 80+   KS
KLE   47 KS = 160+  KS
Punto 55 KS i 4 bicikla na krovu 5. brzina pun gas= 140 km/h.
Punto 55 KS i 4 bicikla na krovu 4. brzina pun gas= 145 km/h.
Tih 60 kg bicikala, same šipke i žbice, skinulo je 25 km/h, ukralo puno snage.
Najveću brzinu (snagu) realizirao sam u četvrtoj. Zbog onog, najveća snaga pri xx okretaja.
Produženje prijenosa može (ne mora) iznenaditi. No dobro, pogledao sam i imam 17/44.
Postoji kod Kreše lančanik koji paše na KLE, 42 zuba, ali nisam se odlučio za to. Možda, ako bi imao stariji, kraći tip prijenosa.
Maknuo sam EGR ventil, KLEac nije za prepoznati. Sutra proba prema Novalji. Oprezna proba. :)
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6   Gore

Stranica je generirana za 0.02 sekundi uz 26 upita.

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal